Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kupa rekorlarla tarihe geçti

Almanya'da düzenlenen 18. Dünya Kupası finalleri, rakamsal olarak da birçok rekora ve ilke imza attı. Finallerde oluşan ilginç istatistikler arşivlerde yerini aldı.

İsveçli Markus Allback, FIFA Dünya Kupası tarihinin 2 bininci golüne imza attı. Allback'ın, ilk tur (B) Grubu'nda İsveç'in İngiltere ile 2-2 berabere kaldığı maçta takımı adına kaydetti ilk gol, kupa tarihinin 2 bininci golü oldu. Kupa tarihinin bininci golü, 1978 yılında Hollandalı Rob Rensebrink tarafından atılmıştı.

Ronaldo, Dünya Kupası finallerindeki 15. golünü atarak, adını zirveye yazdırdı. Brezilyalı yıldız, Alman Gerd Müller'in 14 gollük rekorunu tarihe gömdü.

İsviçre, kupa tarihinde, maçların normal sürelerinde gol yemeden elenen ilk takım oldu. İsviçre Milli Takımı, ikinci turda Ukrayna'ya penaltılarla 3 - 0 yenildi ve elendi. Aynı zamanda İsviçre attığı 3 penaltıyı da kaçırdı.

Portekiz'in başarılı kalecisi Ricardo, Dünya Kupası finallerinde penaltılara kalan bir maçta, 3 penaltı kurtaran ilk kaleci oldu.

Arjantin'in Sırbistan-Karadağ'a 6. golünü atan Lionel Messi, kupa tarihinin en genç 5. golcüsü unvanını aldı. Messi golü bulduğunda, 19 yaşına basmasına sadece 8 gün vardı.

11 Haziran'da Meksika'ya 3-1 yenildikleri maçta takımının tek golünü atan İranlı Yahya Golohammadi, kupa tarihinde skor yapan en yaşlı 5. futbolcu unvanını aldı. Golohammadi, o gün 37 yaşından 84 gün almıştı.

Tunuslu Ali Boumnijel, Ukrayna maçında forma giyerek, Dünya Kupası tarihinde forma giyen en yaşlı 5. futbolcu unvanını aldı. Boumnijel, Ukrayna maçına çıktığında 41 yaşından 71 gün almıştı.

Arjantinli Horacio Elizondo, Dünya Kupası tarihinde hem açılış maçında hem de final maçında görev alan ilk hakem oldu. Elizondo, Meksikalı Benito Archundia'dan sonra bir Dünya Kupasında 5 maç yöneten ikinci hakem unvanını da aldı.

12 sarı kart ve 4 kırmızı kartın çıktığı Portekiz-Hollanda mücadelesi, kupa tarihinin bir maçta en çok disiplin kuralı uygulanan karşılaşması oldu.

Guus Hiddink, 3 ayrı takımla 3 ayrı Dünya Kupasında peş peşe 3 kez ikinci tura yükselen ilk teknik adam unvanını aldı. Hiddink, 1998'de Hollanda ile 2002'de Güney Kore ile 2006'da ise Avustralya ile ikinci tura çıktı.

İsviçre ile Ukrayna arasındaki ikinci tur karşılaşması, Dünya Kupası tarihinin en az gol atılan penaltı atışlarına sahne oldu. İsviçre penaltı atışlarında gol bulamayan ilk takım unvanını elde etti.

İtalya'nın finale gelene kadar rakip filelere gönderdiği 11 golü, 10 farklı futbolcu kaydetti. İtalya böylece, 1982 yılında Fransa'nın elde ettiği rekoru egale etti.

Almanya 2006, maç başına ortalama 52 bin 500 seyirci ile Dünya Kupası tarihinin en yüksek ikinci taraftar ortalamasını elde etti. Bu dalda rekor ABD 1994'te.

10.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kupa rekorlarla tarihe geçti

  Almanya'da bayram

  Kırkpınar'ın rövanşı Kurtdereli'de

  Mehmet Yılmaz: Herşey gol atmak değil

  Fener bugün Hollanda'ya gidiyor

  Vakko yarışında TEB şampiyon

  G.Saray'da yeni transfer bu hafta

  Karamürsel'de Kara kazandı

  Kayseri tur sevinci yaşıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004