Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kırkpınar'ın rövanşı Kurtdereli'de

Kırkpınar eski başpehlivanlarından Kurtdereli Mehmet'in anısının yaşatıldığı Kurtdere Güreşleri, gelecek hafta yapılacak. Kırkpınar güreşlerinden sonra en önemli yağlı güreş olan turnuvada, 26 sözleşmeli başpehlivanın yanında Kırkpınar Başpehlivanı Osman Aynur'da mücadele edecek.

Tertip Komitesi Balıkesirli eski başpehlivanlar Magirus lakaplı İbrahim Gümüş, Sabri Acar, Mehmet Gacaroğlu, Ramazan Börekçi ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Köy Muhtarı Adem Aslanbay, güreşlere geçen yıl 480 güreşçinin katıldığını, bu yıl sayının 600'ü bulacağını söyledi. Kurtdere'de güreşlere bu yıl Kırkpınar'da Başpehlivan olan Osman Aynur'un da aralarında bulunduğu 26 başpehlivanın katılacağını belirten Aslanbay, güreşlerin Kırkpınar'dan sonra en önemli yarış olacağı için pehlivanların birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışacağını ifade etti.

Bu yıl ağalığa ilk kez seçilen Güreş Ağası Ekrem Ergüven de yaptığı konuşmada, amaçlarının tek gün olan güreşleri 2 güne çıkartıp Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın adını yaşatmak olduğunu vurguladı. Ergüven, en az 3 yıl ağalık yapıp güreşleri daha iyi duruma getirmeki istediğini anlattı. Güreşler 14 Temmuz Cuma günü Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın mezarının ziyaret edilmesi ve mevlüt okunmasıyla başlayacak. 15 Temmuz Cumartesi günü güreşçilerin de bulunduğu heyet Balıkesir'de Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın anıtına çelenk koyacak ve kortej yürüyüşünde bulunacak.

Enver TEZER / BALIKESİR

10.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kupa rekorlarla tarihe geçti

  Almanya'da bayram

  Kırkpınar'ın rövanşı Kurtdereli'de

  Mehmet Yılmaz: Herşey gol atmak değil

  Fener bugün Hollanda'ya gidiyor

  Vakko yarışında TEB şampiyon

  G.Saray'da yeni transfer bu hafta

  Karamürsel'de Kara kazandı

  Kayseri tur sevinci yaşıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004