Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İstanbul’da liderler geçidi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev dün, özel uçakla saat 13.15’de İstanbul’a geldi. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in davetlisi olarak 5-6 Eylülde Türkiye’ye ilk resmi ziyaretini yapacak. Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa da 5 Eylül'de Ankara'yı ziyaret edecek.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev dün, özel uçakla saat 13.15’de İstanbul’a geldi. İslam Konferansı Örgütü Gençlik Forumu Genel Merkezinin açılışına katılmak üzere Türkiye’ye gelen Aliyev, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde, İstanbul Valisi Muammer Güler, 52. Zırhlı Tümen Komutanı Tümgeneral Muzaffer Cengiz Arslan ve öteki ilgililer tarafından karşılandı.

Aynı doğrultuda Pakistan Başbakanı Şevket Aziz de dün İstanbul’a geldi.

SIRADA BAŞKALARI DA VAR

Öte yandan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in davetlisi olarak 5-6 Eylülde Türkiye’ye ilk resmi ziyaretini yapacak. Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre, Bakiyev Sezer’in yanı sıra TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelecek. Görüşmelerde, iki ülke arasındaki ikili işbirliğiyle bölge ve dünyadaki gelişmelere ilişkin konular ele alınacak, ikili anlaşmalara imza atılacak. Kırgız tarafı ziyaret sırasında, başta siyasi ve ticari-ekonomik alanlar olmak üzere Türkiye ile olan çok yönlü işbirliğini her düzeyde artırmak niyetinde olduğunu vurgulayacak. Heyet ayrıca, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi çerçevesinde, iki ülke iş çevrelerinin temaslarının artırılmasının ve karşılıklı yatırımların önemine işaret edecek. Bakiyev bu bağlamda, TOBB-DEİK İş Forumu’na katılacak. Kırgız heyetinin, TÜSİAD yönetimiyle de bir araya gelmesi öngörülüyor. Bakiyev’in heyetinde, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Alikbek Cekşenkulov, Sanayi, Ticaret ve Turizm Bakanı ve Kırgızistan-Türkiye KEK Eş Başkanı Medetbek Kerimkulov, Adalet Bakanı Marat Kayıpov bulunuyor.

Bu arada, Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, temaslarda bulunmak üzere 5-6 Eylülde Ankara’yı ziyaret edecek. Arnavutluk kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Berişa, temasları çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililerle bir araya gelecek. Berişa ayrıca, Türk iş çevreleriyle görüşecek. Başbakan Berişa, Arnavutluk’u yabancı yatırımcılar için ilgi çekici bir ülke haline getirmeyi hedefleyen ‘’Arnavutluk 1 Avro’’ girişimini tanıtacak.

Girişim, yabancı yatırımcılara metrekaresi 1 Avroya toprak verilmesini, Arnavutluk’a 1 Avro fiyatıyla giriş sağlanmasını ve yabancı yatırımcıların faaliyetlerinin kaydedilmesi için sadece 1 Avro alınmasını öngörüyor. Başbakan Erdoğan, 3 Temmuz 2005’te Arnavutluk’taki genel seçimlerin ardından başbakanlık görevine gelen Berişa ile daha önce New York ve Atina’da bir araya gelmişti.

/ İSTANBUL

04.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul’da liderler geçidi

  Nejad’dan BM gücüne destek

  Irak’ta bayrak yerine kolye

  İran: Yahudi soykırımı abartıldı

  Irak’ta, Kaide’nin iki numarası yakalandı

  Canbolat: Lübnan savaşı hayallerimizi yıktı

  Kazakistan’da ‘Barış Sarayı’ açıldı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004