Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak’ta bayrak yerine kolye

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, Irak topraklarının her santimetrekaresinde Irak bayrağının göndere çekilmesi emrini verdi.

Maliki, dün yayımladığı bildiride, ‘’Meclis Anayasa’ya uygun olarak bu konuda bir karar almadığı sürece şu an kullanılmakta olan Irak bayrağı Irak topraklarının her santimetrekaresinde göndere çekilmelidir’’ dedi.Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesut Barzani’nin emriyle Erbil’deki parlamento tarafından alınan kararla, Cuma gününden itibaren kuzeydeki kentlerin tümünde resmi ve sivil kurumlarda Irak bayrakları indirilmişti.

Bu arada, Iraklı Ruba El Asali, boynundaki altın kolyeyi işaret ederek diyor ki: Bana artık olmayan bir yeri hatırlatıyor...Irak’ta ülke haritası şeklindeki kolyeler, mezhep çatışmalarının iç savaş korkularını artırdığı bir dönemde, mevcut duruma karşı koymanın ve birliğe özlemin simgesi haline gelmiş. Sadece altını değil, gümüşü de son derece yaygın olan kolyeleri, her yerde kadınların boynunda görmek mümkün, sokaklarda hatta televizyondaki sunucunun boynunda... 26 yaşındaki Şiî El Asali, şöyle devam ediyor: “Onu tuttuğumda, sanki bir zamanlar benim hatırladığım ülkemi tutuyor oluyorum.

/ BAĞDAT

04.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul’da liderler geçidi

  Nejad’dan BM gücüne destek

  Irak’ta bayrak yerine kolye

  İran: Yahudi soykırımı abartıldı

  Irak’ta, Kaide’nin iki numarası yakalandı

  Canbolat: Lübnan savaşı hayallerimizi yıktı

  Kazakistan’da ‘Barış Sarayı’ açıldı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004