Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

2010 heyecanı başladı

Japonya'da sona eren Dünya Şampiyonası'nın ardından gözler şimdiden 2010 yılında ülkemizde yapılacak olan 16. Dünya Basketbol Şampiyonası'na çevrildi. FIBA'nın internet sitesinde yer alan haberde, şampiyonayı 6. olarak tamamlayan Türkiye'nin şimdiden 2010'u heyecan ve sabırsızlıkla beklediği belirtildi..

Japonya'da dün sona eren Dünya Şampiyonası'nın ardından gözler şimdiden 2010 yılında ülkemizde yapılacak olan 16. Dünya Basketbol Şampiyonası'na çevrildi. FIBA'nın resmi internet sitesinde yer alan haberde, tarihinde ikinci kez katıldığı Dünya Şampiyonası'nı 6. olarak tamamlayan Türkiye'de, basketbolseverlerin şimdiden 2010'u heyecan ve sabırsızlıkla beklediği belirtildi. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Japonya'da alınan başarılı sonuçların Türkiye olarak kendilerini daha da ateşlediğini söylerken, "Burada aldığımız sonuç bizi 2010'un hazırlıkları için adeta ateşledi. FIBA ile ortaklaşa çalışarak, önümüzdeki 4 yılı iyi değerlendireceğiz ve bu büyük şampiyonaya yakışır organizasyonu gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Bu arada FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann ise Türkiye'nin verilen wildcard'ı sonuna kadar hak ettiğini ifade ederek, "Türkiye ile önümüzdeki 4 yıl boyunca ortak çalışmaya başlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Eminim, Türkiye'deki genç nüfusun da basketbola olan büyük ilgisi ile birlikte çok başarılı bir şampiyonaya imza atacağız" dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu organizasyon sorumlularının da turnuva boyunca gözlemlerde bulunduğu belirtilirken, Türk organizasyon görevleilerinin kapanış töreninde de görev alacakları ifade edildi. FIBA'nın resmi internet sitesinde ayrıca Türkiye hakkında, Türkiye'nin başkenti, para birimi, en büyük şehri ve 2010 Dünya Şampiyonası'nın yapılacağı iller gibi önemli bilgilere de yer verildi.

Öte yandan Milli Takımlar Direktörü Doğan Hakyemez, A Milli Takım'ın Dünya Şampiyonası'nda elde ettiği 6'ıncılığın büyük başarı olduğunu belirtirken "Türk halkını mahcup etmedik. Dünya 6'ıncılığı tüm Türk halkına armağan olsun" dedi. Hakyemez yaptığı değerlendirmede, "Bize güvenen Türk halkını mahcup etmediğimize inanıyorum. Hem çok iyi bir tecrübe oldu hem de çok iyi bir derece elde ettik. 6'ıncılık rüyalarımızın derecelerinden bir tanesi. Bu takımın daha büyük işler yapacağı ortada. Engün Atsür'ün performansını gördünüz. Fransa karşısında iyi bir maç çıkardığımızı düşünüyorum. Ribaundlarda (45 - 44) ve serbest atışlarda rakibimize üstünlük kurduk. İbrahim Kutluay ve Serkan Erdoğan gibi iki önemli skorerimiz oynayamadı. Fatih Solak gibi blokçumuzun sakatlığı bizi etkiledi. Dünya 6'ıncılığı büyük bir başarıdır. Herkes de bunu takdir ediyor. Ben bir kez daha emeği geçen kişilere teşekkür ediyorum. Dünya 6'ıncılığı tüm Türk halkına armağan olsun" dedi.

04.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2010 heyecanı başladı

  Gerets G.Saray'ı bırakıyor mu?

  Rakiplerimiz hızlı başladı

  İspanya Dünya Şampiyonu oldu

  Almanya'yı yenen Litvanya Dünya 7.'si

  Bayan basketçiler Ukrayna'ya gitti

  Fanatik taraftar ineğini sarı-laciverte boyadı

  Ulusoy: Hakemler beni yordu

  Süper Ligde denge yok

  Ricardinho: Beşiktaş iyi yolda

  Anelka, Bolton'da başarılı olacak mı?

  Erhan Albayrak Rize'de mutluyum

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004