Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

“Papa, Ratzinger’i düzeltti”

Roma Katolik Kilisesinin ruhani lideri Papa 16. Benediktus’un Almanya seyahati sırasındaki bir konuşmada Hz. Muhammed ve İslâm hakkında kullandığı ifadelerin ardından Vatikan ile İslâm dünyası arasında baş gösteren gerilim, dünkü İtalyan gazetelerinde de sürmanşet olarak sunulmaya devam ediyor.

Dünkü manşetlerde, Papa’nın yanlış anlaşılmaktan dolayı üzüntüsünü bizzat dile getirmesinin yanı sıra Somali’de “Rahibe Leonella” adıyla tanınan Rosa Sgorbati’nin öldürülmesi ön plana çıkarıldı.

Papa’nın açıklamasını bir tür özür biçimde yorumlayan İtalyan basını, İslam dünyasında ise bunun bir “geri adım”, özür dileme yolunda bir gelişme biçiminde algılandığına işaret etti.

Corriere della Sera gazetesi , “Somali’de İtalyan rahibe öldürüldü” manşetiyle çıktı, alt başlıkta ise “Papa: Ben diyalog çağrısı yapmak istemiştim, üzgünüm” ifadesine yer verildi. La Repubblica, 16. Benediktus’un dünkü açıklamalarını, “Papa’dan İslam’a: Diyalog kuralım” başlığıyla sundu, spotta ise gelişmeler şu cümlelerle özetlendi: “Somali’de dehşet: Köktendinciler İtalyan rahibeyi öldürdü. 16. Benediktus, Angelus sırasında polemiklere üzüldüğünü belirtti. Türkler açıklamadan memnun, Müslüman Kardeşler temkinli, internet aracılığıyla tehditler sürüyor.” “Papa: Üzgünüm” manşetiyle çıkan Il Messaggero gazetesi de “Somali’de İtalyan rahibe öldürüldü. İslâmcıların intikamı olasılığı üzerinde duruluyor. 16. Benediktus, Angelus Duâsı sırasındaki konuşmasının aslında bir diyalog çağrısı olduğunu belirterek, ‘Yaptığım alıntı benim düşüncemi yansıtmıyor’ dedi. İçişleri Bakanlığı güvenlik önlemlerini artırdı. Müslümanların protestoları sürüyor, ama Türkiye ziyareti yapılacak’’ ifadesini kullandı. Il Messaggero gazetesi, Papa’nın Türkiye seyahatiyle ilgili olarak ise, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün önceki gün yaptığı açıklamaları, “Ankara, Ratzinger’e el uzattı” başlığıyla sunuldu. Haberde, Gül’ün, “Papa’nın Türkiye’ye gelmemesini gerektirecek bir neden yok” dediği belirtildi.

/ ROMA

19.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Papaya bir tepki de Yahudilerden

  El Kaide: Papanın tahtını da ele geçireceğiz

  Vatikan’dan öfkeyi yatıştırma diplomasisi

  “Papa, Ratzinger’i düzeltti”

  Chirac: İslâm saygıdeğer bir din

  Papa’nın kuklasını yaktılar

  Taliban NATO’yu vurdu

  İranlı ilk kadın turist uzayda

  İran’dan bir süper iddia daha

  Türkiye’nin üyeliği herkesin yararına

  Bakoyanni’den Kıbrıs şartı

  Papa’nın Türkiye ziyareti yapılacak

  7 Türk Berlin Eyalet Meclisinde

  Osmanlı, Balkanlara özgürlük getirdi

  Endonezya’da 52 yeni tür bulundu

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004