Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Vergi dairesinde hat sergisi

Konya Vergi Dairesi Başkanlığı birinci kuruluş yıldönümü etfaaliyetleri çerçevesinde geleneksel sanatlardan oluşan bir sergi açtı. Vergi Dairesi Başkanlığı’nın zemin katını Altan Tufan Sergi Salonu olarak hizmete sunan başkanlık, farklı bir faaliyetle kutlamalara imza attı.

Konya Vergi Dairesi Başkanı Harun Kaynak, Konya’nın önemli bir kültür ve medeniyet şehri olduğunu söyleyerek bu yapıyla bütünleşecek hizmetlerin sunulmasının önemli olduğunu vurguladı. Yeni yapılanma sürecinde farklı faaliyetler yapmayı planladıklarını ifade eden Kaynak, “Vergi Dairesi olarak klasik hizmetlerin yanısıra sosyal muhtevalı bir takım hizmetlerde de çalışma yapmayı planladık. Türkiye’de ilk defa Vergi Dairesi Başkanlığı olarak geleneksel san'atlar adı verilen Hat, Tezhip, Ebru, Minyatür ve Kaatı sanatlarından oluşan bir sergiyi Konya halkının hizmetine açtık. Amacımız bu san'atlara destek olup gelişmesini sağlamaktır. Sergimiz, 18 Eylül-02 Ekim 2006 tarihleri arasında ziyarete açık olacak. Sergi salonunu Konyalı işadamlarından Mustafa Yeğenoğlu’nun desteği ile hizmete soktuk. Sergide, Yurdagül Özsavaşçı, Hülya Erdem, Fuat Başer, Fevzi Günüç, Alparslan Babaoğlu ve Mahmut Peşteli gibi 11 san'atçının eserleri yer alıyor” dedi.

Sergi vesilesi ile ünlü tezhip sanatçısı Altan Tufan’ın ismi sergi salonuna verilirken, eşi Sema Altan’a da Vali Atilla Osmançelebioğlu tarafından teşekkür plaketi verildi.

20.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarihimiz dünya çapında, müzeciliğimiz taşralı

  Kübalı ve Türk san'atçılar “uzun ince bir yolda”ydı

  Ramazan, Bursa’da bu yıl da renkli

  Vergi dairesinde hat sergisi

  Alanya’ya deniz müzesi geliyor

  Gönül meyvelerimiz çocuklarımız

  Kültür’den 1. yaşında Yunus Emre sayısı

  KÜLTÜR SANAT GÜNLÜĞÜ

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004