Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ramazan, Bursa’da bu yıl da renkli

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, hazırladıkları programlarla bu yıl da Ramazan ayının Bursa’da büyük coşku içerisinde geçeceğini söyledi. Başkan Şahin, Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki otoparkta yine 3- 4 bin kişiye günlük iftar verileceğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 24 Eylül- 21 Ekim tarihleri arasında düzenledikleri Temaşa-i Ramazan 2006 faaliyetleriyle Bursalılara Ramazan ayının huzur ve coşkusunu Bursalılara farklı mekânlarda, birbirinden renkli organizasyonlarla festival havasında yaşatacaklarını söyledi.

Başkan Şahin, Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı faaliyetlerinin programını Gönlü Ferah Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. On bir ayın sultanı Ramazan’ın Bursa’da 1326 yılında Bakacak Tepesi’nde hilâlin gözetlenmesi ve ardından başlayan coşkulu kutlamalarla karşılandığını hatırlatan Başkan Şahin, “İftarları, teravihleri, sahurları, davulları, manileri, mahyaları ve pideleriyle yaklaşık yedi asırdır bu topraklarda süregelen geleneksel Ramazan nostaljisini düzenlediğimiz faaliyetlerle yeniden yaşatacağız. Bu güzel ayda manevî hasletlerle bezenirken, diğer yandan da yapacağımız faaliyetlerle birlik ve beraberlik duygularının üst seviyeye çıktığı Ramazan Ayı’nda Bursa’yı kaynaştıracağız” dedi.

20.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarihimiz dünya çapında, müzeciliğimiz taşralı

  Kübalı ve Türk san'atçılar “uzun ince bir yolda”ydı

  Ramazan, Bursa’da bu yıl da renkli

  Vergi dairesinde hat sergisi

  Alanya’ya deniz müzesi geliyor

  Gönül meyvelerimiz çocuklarımız

  Kültür’den 1. yaşında Yunus Emre sayısı

  KÜLTÜR SANAT GÜNLÜĞÜ

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004