Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sadr’ın yardımcıları gözaltına alındı

Irak’ta Şii din adamı Mukteda Sadr’ın iki yardımcısının ülkenin güneyindeki Necef’te dün sabah gözaltına alındığı bildirildi.

Sadr’ın sözcüsü Muhammed Cemil, Sadr adına Kufe’deki cuma hutbesini veren Salah El Ubeydi ile Sadr’ın Bağdat’taki yardımcılarından Muayed Hazreci’nin Amerikan ve Irak güçlerince düzenlenen baskında gözaltına alındığını söyledi. Cemil, olay üzerine Sadr’ın, yandaşlarına, sakin olmaları çağrısında bulunduğunu belirtti.

Öte yandan Bağdat’ın güneyindeki Divaniye’de Amerikan ve Irak ortak güçleriyle Sadr’ın Mehdi Ordusu arasında çatışmalar çıktığı bildirildi.

Çatışmanın, Amerikalı ve Iraklı askerlerin bir Mehdi Ordusu liderini tutuklamak için düzenlediği baskın sırasında çıktığı belirtildi. Polis, çatışmada 2 Iraklı askerin öldüğünü, 4’ünün yaralandığını ifade etti. Bu arada, Irak’ın başkenti Bağdat’ın batısına düşen, direnişin yoğun olduğu Felluce kentinde 7 Irak askerinin çatışma ve saldırılarda öldürüldüğü bildirildi. Amerikan ordusundan yapılan açıklamada da, Bağdat’ın kuzeyinde dün akşam düzenlenen bombalı saldırıda bir Amerikan askerinin öldüğü bildirildi. Son ölümle, Amerikan askerlerinin Irak’ı işgal ettiği Mart 2003’ten bu yana ölen Amerikan askerlerinin sayısı 2 bin 687 oldu.

/ BAĞDAT

22.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail köşeye sıkıştı

  İsrail’de Katsav ve Olmert sıkıntısı

  Solana’dan Papa’ya üstü kapalı eleştiri

  Sadr’ın yardımcıları gözaltına alındı

  Bush: Bin Ladin için Pakistan’a da gireriz

  Olmert : Lübnan savaşını biz kazandık

  İran’a Ekim’e kadar süre

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004