Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye Ramazan’a hazırlanıyor

Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşlara yardım yapmak isteyen valilikler, belediyeler, Kızılay, çeşitli vakıflar, kuruluşlar ve hayırseverler hazırlıklarını sürdürüyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca yoksul vatandaşlara gıda yardımları ve nakdi yardımlar sürecek.

Hemen her ilde çeşitli kurumlar, belirlenen muhtaç ailelere ayni ve nakdi yardımda ulaştıracak. Bu kapsamda, Antalya Valiliği, kaymakamlık ve muhtarlar aracılığıyla belirlenen yaklaşık 40 bin kişiye, Ramazan ayı boyunca gıda ve giyim yardımında bulunacak. Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kızılay Bursa Şubesi ve ilçe belediyelerince de yoksul ailelere 40 bin 500 paket gıda yardımı yapılacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 9 bin 500 gıda paketini yardıma muhtaç ailelere dağıtacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de, 30 bin aileye 8 kalem kuru gıdadan oluşan yardım paketleri dağıtacak.

Konya’da belediyeler, odalar ve dernekler aracılığıyla yaklaşık 20 bin aileye gıda ve giyim yardımı yapılacak. Elazığ’daki Mamuret’ül-Aziz Vakfı ise, 250 aileye yakacak, 10 bin kişiye sıcak yemek, bin kişiye giysi ve 250 aileye nakit para yardımında bulunacak. Bitlis, Kocaeli, Tokat, Zonguldak, Trabzon SYDV şubeleri de muhtaç ailelere nakdi yardımda bulunacak.

RAMAZAN FAALİYETLERİ

Türkiye genelinde, il ve ilçe belediyeleri Ramazan ayının daha renkli geçmesi için çeşitli faaliyetler de düzenliyor. Adana, Antalya, İstanbul, Ankara gibi büyükşehirler başta olmak üzere hemen her ilin merkezi yerlerinde kurulan çadırlarda tiyatro gösterileri, meddah, ortaoyunu gibi geleneksel oyunlar sergilenecek, çeşitli sohbetler ve konserler düzenlenecek. Yine merkezi yerlerdeki standlarda hediyelik eşya, kitap gibi ürünler satışa sunulacak. Belediyelerin Ramazan hazırlıkları kapsamında, Mersin Toroslar Belediyesi’nin kırk dört camiyi gül suyuyla yıkatması gibi farklı çalışmalar da yeralıyor.

İFTAR ÇADIRLARI DA HAZIRLANIYOR

Ramazan aylarının geleneksel özelliklerinden olan iftar çadırları da bu yılki Ramazan için son hazırlıklarını yapıyor. Büyükşehirler başta olmak üzere birçok il ve ilçelerdeki belediyeler iftar çadırlarında binlerce kişiye iftar yemeği ikram etmeye hazırlanıyor. Valilikler ise aşevlerinde iftar ve sahur yemeği verme hazırlıklarını sürdürüyor.

/ ANKARA

22.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB 301 ve TMK için yine uyardı

  ADLİYEDE KAVGA

  Türk-İş: AB standartlarında bir Türkiye istiyoruz

  Yeni Asya’ya 216’dan beraat

  Erdoğan: Statükocu yönetim bitsin

  Başörtüsü yasağı ‘samimiyet’le aşılır

  Türkiye Ramazan’a hazırlanıyor

  Ankara’da 30 ayrı noktada iftar

  Patron medyası istemiyoruz

  Kimlik bilgileri parayla satılacak

  Belediyeler gelir artışı bekliyor

  Meclise fındık önergesi

  Kızılay’ın evleri model oldu

  Aslan’ın babası ifade verdi

  Gül, Amerikalı Musevilerle buluştu

  Cumhuriyet, seçkinlerin değil, halkın yönetimidir

  Promosyon fuarı açıldı

  Niğde’de ‘yasağa hayır’ kampanyası

  İHH’nın Ramazan hedefi 44 ülke

  Gönüllere “köprü” kuruldu

  ‘Aşırı egzersiz psikolojik sorunlara da yol açıyor’

  Güzel örnek olun

  ‘Sahura kalkmadan oruç tutmayın’

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004