Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bu madde kaldırılmalı

Yazar Elif Şafak’ın, Türklüğe hakaret etme suçundan TCK’nın 301’inci maddesi uyarınca açılan dâvâda beraat etmesi İngiliz gazetelerinde geniş yer buldu. Daily Telegraph, “Türk yazar ifade özgürlüğü dâvâsını kazandı” başlıklı haberinde, “Avrupa Komisyonu, yaklaşık 40 aydına dâvâ açılmasına yol açan TCK’nın 301’inci maddesi feshedildiği zaman tatmin olacağını bildirdi” ifadelerine yer verdi. 301. maddeden dâvâ açılanlar arasında Yeni Asya yazarları da bulunuyor.

İngiliz basınında dün, Elif Şafak’ın beraatı ve 301’inci maddeye ilişkin yorumlar ağırlıklı olarak öne çıktı. Yazar Elif Şafak’ın, Türklüğe hakaret etme suçundan Türk Ceza Yasası’nın 301’inci maddesi uyarınca açılan davada beraat etmesi, hemen hemen tüm İngiliz gazetelerinde geniş yer buldu. Daily Telegraph: “Türk yazar ifade özgürlüğü davasını kazandı” diyerek duyurduğu habere göre Avrupa Komisyonu ise beraat kararına rağmen, ancak, yaklaşık 40 aydına dava açılmasına yol açan TCK’nın 301’inci maddesi feshedildiği zaman tatmin olacaklarını bildirdi.

Financial Times: başyazılarından birinde, Türk Ceza Yasası’nı tartışarak “İfade özgürlüğüne bağlılık, 301’inci maddenin yürürlükten kaldırılmasını gerektirir” dedi. Aynı gazete “Bu bağnazlığı körükleyen, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine karşı çıkan, bir grup aşırı milliyetçi avukat” diye de ekledi. Times gazetesinin dış haber editörü Bronwen Maddox da Elif Şafak’ın beraat kararını duyurduktan sonra “Asıl mesele, yani 301’inci madde konusu hala çözülmedi” dedi. Yazar şu ifadelere yer verdi: “Türkiye bu konudaki uyarıların tümünü, AB’den gelenleri bile elinin tersiyle itiyor. Bu konuda epey dava var. Türkiye’yle AB ilişkilerinin gerginleştiği son iki aylık dönemde, bu davalar, “Müslüman bir ülkenin asla Avrupa Birliği’ne üye olmaması gerektiğini’ söyleyenlere yaradı.”

/ LONDRA

23.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Uyum paketini bekleyen AB, bunalım istemiyor

  Bu madde kaldırılmalı

  Atatürk’ü Koruma Kanunu da değişmeli

  TSK hükümetin kontrolünde olmalı

  İlk teravih, ilk sahur

  Ağar: Müslümanım demekten çekinmeyiz

  İrfan Çadırı 11. yılında

  Selimiye de Ramazan’a hazır

  Erdoğan: Sahil yolu bu yıl sonunda büyük ölçekte bitmiş olacak

  Sabit Soyer: KKTC’de hükümet krizi aşıldı

  AKP'li Yazıcı: Kafalar değişmeli

  Üniversite için ikinci şans

  Arınç'tan Lübnan ve İsrail'e mektup

  Ramazan huzur veriyor

  İnternette yirminciyiz

  Camiler gül suyuyla yıkandı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004