Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Müslümanım demekten çekinmeyiz

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye’de siyasetin ‘’laiklik ve inançlar’’ üzerine kutuplaştırıldığını belirterek, ‘’Biz laiklikten taviz vermeyiz, ‘Müslümanım’ demekten de çekinmeyiz’’ dedi.

Mehmet Ağar, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ANSİAD) Sheraton Voyager Otel’de düzenlenen 13. olağan toplantısına katıldı. Ağar, toplantıda yaptığı, ‘’Türkiye’nin Bugünü ve Yarını’’ konulu konuşmada, tarihten günümüze Türkiye’nin yönünün hep Batı’ya dönük olduğunu, Türkiye’nin diğer Müslüman ülkelerden farklı olarak demokratik ve laik yapıyı, işleyen parlamentosuyla yaşatmayı başarabildiğini kaydetti.

Ağar, Türkiye’de Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde AB karşıtlığının da geliştiğini belirterek, AB’nin, dünyanın oturmuş, başarılı olmuş bir siyasal entegrasyon projesi olduğunu vurguladı.

Ağar, şöyle konuştu:’’AB sürecinde zorluklar olacaktır. Bütün bu zorluklara rağmen bu iş olacak. Çünkü AB’ye ihtiyacımız olduğu kadar AB’nin bize olan ihtiyacını ortaya çıkaran bir anlayışı ortaya çıkarmamız lazım. Burada AB’nin müktesebatını görmezlikten gelip, oradaki 3-5 münasabetsiz dayatmanın belirleyici olduğunu söylemenin faturalarının da milletin önüne çıktığının da görülmesi lazım.’’

Toplantıda, ANSİAD üyelerinin sorularını da cevaplayan Ağar, bir üyenin, ‘’Sağda birleşme olacak mı?’’ biçimindeki sorusu üzerine, herkese kapılarının açık olduğunu söyledi. Türkiye’de siyasetin ‘’laikliği ve inançları arkasına alanlar’’ diye kutuplaştırıldığını savunan Ağar, ‘’Biz laiklikten taviz vermeyiz, ‘Müslümanım’ demekten de çekinmeyiz’’ diye konuştu. Toplantının sonunda ANSİAD Başkanı Hilmi Ünsal, DYP Lideri Ağar’a ANSİAD katılım belgesi verdi.

Müşerref AKSOY / ANTALYA

23.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Uyum paketini bekleyen AB, bunalım istemiyor

  Bu madde kaldırılmalı

  Atatürk’ü Koruma Kanunu da değişmeli

  TSK hükümetin kontrolünde olmalı

  İlk teravih, ilk sahur

  Ağar: Müslümanım demekten çekinmeyiz

  İrfan Çadırı 11. yılında

  Selimiye de Ramazan’a hazır

  Erdoğan: Sahil yolu bu yıl sonunda büyük ölçekte bitmiş olacak

  Sabit Soyer: KKTC’de hükümet krizi aşıldı

  AKP'li Yazıcı: Kafalar değişmeli

  Üniversite için ikinci şans

  Arınç'tan Lübnan ve İsrail'e mektup

  Ramazan huzur veriyor

  İnternette yirminciyiz

  Camiler gül suyuyla yıkandı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004