Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Dalga oluşturan güçlere dikkat

Ekonomideki gelişmeleri değerlendiren Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, “Dalgaları oluşturan normal ekonomik etkilerin dışındaki güçlere dikkat etmeli” dedi. Küresel bir sarsıntının yaşandığını ve Türkiye’nin belirli bir zamandır dalgaların etkisinde olduğunu belirten Mustafa Koca, ikinci dalganında hissedildiğini ancak, piyasaların yeniden kendine gelmiş olmasının dalga boyunun kısa olacağının rahatlığını verdiğini söyledi.

“Şimdi beklediğimiz artık bir ciddi dalgakıran gücü oluşturmaktır” diyen Koca, ülkenin gerçek dalgakıranının hâlâ reel sektör içerisinde ciddi riskleri ve haksız rekabetin bütün angaryalarını da üstlenerek yatırıma devam eden kesimler olduğunu kaydetti.

Ekonomi yönetimden dalgakıran gücüne destek olmasını isteyen Koca şöyle devam etti; “Bizi zayıflatan unsurlar öncelikle, açıklarımız, cari açık, dış açık, bütçe açığı vs. bunlarla ilgili daha etkin tedbir almalıyız. İkinci ve belki de hassas olanı hala lobilerin etki gücüdür. Bu haftaki hazinenin yüklü borçlanma ihalesi, faiz lobisinin piyasaları dalgalanmaya itmesine sebep olması gibi bir endişe var. Yani informel tedbirler de yetkililerin problemidir. Tedbir düşünülmelidir.”

YENİ ASYA / İSTANBUL

26.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dalga oluşturan güçlere dikkat

  Türkiye’de iş yapmak zor

  Hazine, 6,7 milyar YTL iç borç ödeyecek

  Krueger: Reformları sürdürün

  Vergi kaçağında ‘kadro’ sıkıntısı

  Gecekonduda yetki TOKİ’de

  “İskender, İskendercide yenir”

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004