Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

“İskender, İskendercide yenir”

Ramazan ayının gelişiyle, restorant, lokanta, kebapçı ve balıkçıların müşterilerinin beğenisine sunacağı iftar mönüleri de belli oldu.

‘İftar sofrası’ için, mutfağımızın en seçkin lezzetlerini en iyi servisle sunmaya hazırlanan kuruluşlar arasında seçim yapmak ise bir hayli zor. Ramazan’a özel hazırladığı mönü ile Avcılar’da bulunan Mehmet Karataş’ın sahibi olduğu Avcılar Bursa İskender Kebapçısı da, bütün çalışanlarıyla Ramazan’a hazır.

Özel mönüde iftar tabağı, ara sıcaklar, çorbalar, çiğ köfte, kebab ve şişlerden oluşan ana yemekler, açık büfe tatlı ve sınırsız içecek bulunuyor.

İftar tabağında: Pastırma, hurma, kaşar peyniri, beyaz peynir, domates, salatalık, yeşil biber, zeytin, bal, tereyağı. Ara sıcaklar da değişken olarak içli köfte, fındık lahmacun, minyatür pide, paçanga böreği. Ana yemeklerde ise, tarihi İskender Kebabı, Adana kebab, Urfa kebab, sıra et, kuzu şiş, piliç şiş, döner kebap ve pide çeşitleri. Sınırsız alkolsüz içeceklerde ise tarihi Bursa Şırası, cola, fanta, tüm meyve suları, çay ve kahvenin yer aldığı bu ‘Ramazan Sofra’sı 26.50 YTL.

İki gün önceden rezervasyon yaptırılması tavsiye edilirken, grup yemeklerinde özel indirim yapılıyor.

Kebabın orijinali

İskender kebabının yapıldığı etten içerisine konan pideye, üzerine dökülen sosa kadar hepsinin ayrı ayrı özelliğinin olması gerekiyor. Meselâ keçi sütü ile koyun sütünün karışımından yapılan krema üçer ay süre ile bekletilerek tereyağı elde edilmeli ki, İskender kebabının üzerinde cayırdayarak gezdirilirken kokusuyla sizi mest etsin. İşte Avcılar’da bulunan ‘Avcılar Bursa İskender Kebapçısı’ da bu özelliklere dikkat eden ve kebabı orijinaline sadık kalarak yapmaya çalışan bir mekân. Hatta salçası Karacabey yöresinde yetişen domatesten, pidesi Konya yöresi buğdaylarının unundan hazırlanıyor.

Özel bakır tabaklarda servis yapılan İskender Kebabı, hijyen ve kalite konusunda insana yeterince güven veriyor. 1998 yılından beri Avcılar’daki E-5 yanyolda hizmet veren altı katlı mekânın ilk iki katı mutfak olarak tasarlanmış. Üçüncü kat müşterilerin yemek yediği bir salon ve yine üst katlarda da 700 kişilik iki ayrı VIP salonu var. Mekânın işletme müdürü Gökçe Yıldız, her tür nişan, sünnet, düğün ve özel toplantılar için ideal bir mekân olduklarını ve tercih edildiklerini söylüyor. Yemek yenilen salon kısmının 300 kişiye hizmet verdiğini kaydeden Yıldız, “200 araçlık otoparkımız, mescidimiz ve çocuk oyun alanımızla ailelerin her türlü ihtiyacına sesleniyoruz” diyor. Servis ve hizmet kalitesi yerinde, yemekler tam zamanında geliyor ve önünüze konulan İskender’in üzerine bakır tavadan tereyağı dökülüyor.

Avcılar Bursa İskender Kebapçısı’nın lezzetli İskender’ine tat katan diğer bir unsur da sosu. Kekik, defne otu, dere otu gibi baharatların karışımından oluşan sos Bursa’dan gelen dana ve kuzu etiyle güzel bir ambiyans oluşturuyor.

40 personelin hizmet verdiği restoranda ağır İskender’e karşılık Türk Sanat Müziği çalınıyor. İsteyenlere tavuk etinin kullanıldığı “light İskender” de var. Mekânda İskender dışında yemek isteyenler için içli köfte, perde pilavı gibi 30 çeşit yemek bulmak mümkün. Mekân haftanın her günü 11.30’dan gece 24.00’e kadar açık.

(Bilgi için Tel: 0(212)421 31 31)

/ İSTANBUL

26.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dalga oluşturan güçlere dikkat

  Türkiye’de iş yapmak zor

  Hazine, 6,7 milyar YTL iç borç ödeyecek

  Krueger: Reformları sürdürün

  Vergi kaçağında ‘kadro’ sıkıntısı

  Gecekonduda yetki TOKİ’de

  “İskender, İskendercide yenir”

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004