Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

G.Saray puan arıyor

Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'ndaki ikinci maçında bugün deplasmanda İngiliz temsilcisi Liverpool ile karşılaşacak Galatasaray, 193. Avrupa kupası maçına çıkacak. Liverpool'un Anfield Road Stadında saat 21.45'te başlayacak maçı İspanyol hakem Luis Medina Cantalejo yönetecek. Karşılaşma Star TV'den naklen yayınlanacak.

Gösterdiği performansla en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 126, UEFA Kupası'nda 33, Kupa Galipleri Kupası'na 32 ve Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere Avrupa kupalarında toplam 192 maç oynadı.

AVRUPA'DA 193. MAÇ

arı-kırmızılı takım, 192 mücadeleyi geride bıraktığı Avrupa kupalarında 70 galibiyet ve 72 yenilgi alırken, 50 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 247 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kendi kalesinde ise 278 gole engel olamadı. Galatasaray, son yaptığı Şampiyonlar Ligi (C) Grubu ilk maçında Fransız ekibi Bordeaux ile İstanbul'da 0-0 berabere kalmıştı. Öte yandan Galatasaray, İngiliz takımlarına karşı 14. kez sahaya çıkacak. İngiliz rakiplerine karşı Şampiyonlar Ligi'nde 8, UEFA Kupası'nda ise 5 olmak üzere toplam 13 maç oynayan sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmalardan 2'sini kazanaırken, 6 maçta berabere kaldı ve 5 maçta ise yenildi. Yaptığı 13 mücadelede rakip filelere 14 gol bırakan Galatasaray, kendi kalesinde ise 23 gole engel olamadı.

27.09.2006


 

Gerets'in G.Saray'da 6. Avrupa sınavı

Teknik Direktör Erik Gerets, Liverpool maçıyla Galatasaray'da 6. kez bir Avrupa kupası mücadelesine çıkacak.

Belçikalı çalıştırıcı, takımın başına geçtiği geçen yıl UEFA Kupası'nda Norveç ekibi Tromsö'ye deplasmanda 1-0 yenildikten sonra Ali Sami Yen Stadı'nda ise 1-1 berabere kalarak elenmiş ve büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme yolunda Çek rakibi Mlada Boleslav'ı elemeyi başararak iyi bir başlangıç yapan Gerets, Bordeaux ile 0-0 berabere sonuçlanan ilk grup maçında oynanan futbol nedeniyle ise eleştirilere hedef olmuştu.

27.09.2006


 

Minderde Hamza şoku

Çin'in Guangzhou kentinde devam eden Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'ndan 84 kiloda Nazmi Avluca finale yükselirken, 96 kiloda Hamza Yerlikaya uzun süredir merakla beklenen müsabakada Mısırlı Dünya ve olimpiyat şampiyonu Karam'ı ilk turda yendikten sonra yarı finalde Çek rakibine tuşla mağlup oldu.

NAZMİ FİNALİST

Şampiyonada çok iyi bir performans ortaya koyan Nazmi Avluca, ilk turda ABD'li Jake Clark'ı 2-1 (6-0, 0-2, 2-1), ikinci turda Macar Sandor Barbosi'yi 2-0 (2-0, 3-0) yenerek çeyrek finale çıktı. İranlı Saman Tahmasebi ile yaptığı çeyrek final mücadelesini, 1-0 öndeyken ilk periyotun tamamlanmasına 11 saniye kala tuşla kazanan Avluca, yarı finalde de Finlandiyalı Kim-Jussi Nurmela'yı 2-0 (8-0, 6-0) mağlup etmeyi başardı ve finalist oldu.

HAMZA ÜZDÜ

Milli Takımın Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcusu Hamza Yerlikaya, 96 kiloda uzun süredir merakla beklenen müsabakada Mısırlı dünya ve olimpiyat şampiyonu İbrahim Muhammed Gaber Karam'ı yenmeyi başardı. 2004 Atina Olimpiyatları sonrası Türk Milli Takımı için teklif yapılan, ancak transferi gerçekleşmeyen Karam karşısında, Hamza Yerlikaya son derece rahat bir müsabaka çıkardı. İlk periyotun 1. dakikası 0-0 eşiklikle geçildikten sonra kura atışını kazanan Yerlikaya, rakibine yerde oyun yapmayı başaramayınca Mısırlı güreşci 1-0 öne geçti.

Periyotun 1 dakika 30 saniyesi sonunda bu kez Karam, Yerlikaya'yı parterde bağlama pozisyonuna geçti. Fakat rakibine puan vermeyen Hamza Yerlikaya kontratakla rakibini yakalayarak 2 puan aldı ve bu periyotu 2-1 kazandı. İkinci periyotta da ilk periyottaki görüntü aynı şekilde tekrarlanınca bu periyotu da 2-1 alan Yerlikaya müsabakadan 2-0 galip ayrıldı.

MİNDERE YIĞILDI

İkinci periyotta Kazakistan'dan Assembekov ile karşılaşan Yerlikaya ilk periyotu 3-0 kazandıktan sonra, ikinci periyotta 1-0 öndeyken rakibinin sakatlanarak müsabakayı terk etmesiyle galip geldi. Hamza Yerlikaya Çek Marek Svec ile yaptığı çeyrek final müsabakasına da çok iyi başladı. İlk periyotu 4-0 alan Hamza Yerlikaya, ikinci periyotun 1 dakika 41. saniyesinde 1-0 yenik durumdayken, kontratakla puan almak isterken rakibine tuşla mağlup oldu. Hamza Yerlikaya akşam seansında bronz madalya için mücadelesini repesajda sürdürecek.74 kiloda mindere çıkan Mahmut Altay ise ilk turda İsviçreli Reto Bucher'e 2-0 (1-2,0-3) yenildi ve elendi.

27.09.2006


 

Otyakmaz: Balili için maç tarihi değişmedi

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Futbol Federasyonuna Balili ile ilgili Ankaraspor maç tarihinin değiştirilmesi için resmi veya yazılı bir başvurularının olmadığını söyledi.

Otyakmaz, 8. hafta sahalarında oynayacakları Ankaraspor maçının tarihinin İsrailli oyuncu Pini Felix Balili'nin dini bayramı nedeniyle değiştirildiği yönündeki konunun büyütüldüğünü belirterek, federasyondan böyle bir isteklerinin olmadığını kaydetti. Sadece 21 Eylül'de yapılan Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında, sohbet esnasında, sahalarındaki bütün maçları pazar günü oynadıkları için seyirci açısından şifahen Ankaraspor maçını cumartesi günü oynamak istediklerini söylediklerini kaydeden Otyakmaz, bu görüşmede Balili'nin isminin geçmediğini anlattı. Otyakmaz, zaten Balili'nin bu maçta 4 sarı karttan aldığı ceza nedeniyle oynayamayacağını da sözlerine ekledi.

27.09.2006


 

Marcelinho: Osasuna'ya karşı iyi oynarsak eleriz

UEFA Kupası 1. Tur rövanş maçında 28 Eylül Perşembe günü deplasmanda İspanya'nın CA Osasuna takımıyla karşılaşacak olan Trabzonspor, özel uçakla İspanya'ya gitti.

22'si futbolcu olmak üzere toplam 115 kişilik kafile, yaklaşık 5 saat süren bir yolculuğun ardından İspanya'nın Bilbao kentine indi. Teknik Direktör Ziya Doğan, sakatlıkları süren Yattara, Celaleddin ve Ufukhan dışındaki tüm futbolcuları İspanya'ya götürdü.

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Ersen Martin, teknik direktör Ziya Doğan'ın gelişinin ardından iyi bir motivasyon yakaladıklarını belirterek, ''Galatasaray'ı yendik. Şimdi önümüzde zorlu bir Osasuna maçı var. Osasuna'yı yenip geleceğimize inanıyoruz'' dedi. Marcelinho ise Galatasaray'ı yenerek ligde önemli bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, ''Herşey bize bağlı. İyi oyunumuzu orada da oynadığımız zaman turu geçeriz'' diye konuştu.

27.09.2006


 

Z.Burnu oyuncuları kazan kaldırdı

Lig B 3. Grup takımlarından Z.Burnuspor'da, alacaklarını ödenmeyen futbolcular kazan kaldırdı. Ligin başlangıcından bu yana transfer taksitleri ile primleri ödenmeyen futbolcuların, idmanlara çıkmama kararı aldıkları belirtildi.

Futbolcuların alacakları ödenen kadar sadece maçlara çıkma kararı aldıkları öğrenildi.

27.09.2006


 

Edirneli güreşçiler sınırdan çevrildi

Bulgaristan'ın Svilengrad bölgesinde düzenlenen Uluslararası Karakucak Güreş Turnuvası'nda ülkemizi temsil edecek olan Edirneli güreş kafilesi, ülkeye giriş vizesi olmadıkları gerekçesiyle Kaptan Andreova Sınır Kapısı'ndan geri döndüler.

Milli Takımlar Antrenörü Habil Kara, yaşanan olayı talihsizlik olarak değerlendirdi.

27.09.2006


 

Fenerbahçe Danimarka yolcusu

UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında 28 Eylül Perşembe günü deplasmanda Randers ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, bugün Danimarka'ya gidecek.

Sarı-lacivertliler, bugün saat 12.00'de Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan özel bir uçakla maçın yapılacağı Arhus kentine gidecek. Fenerbahçe, aynı gün akşam saatlerinde karşılaşmanın yapılacağı Atletion Stadı'nda yapacağı antrenmanla Randers maçı hazırlıklarını tamamlayacak. Teknik direktör Zico, antrenmandan önce statta basın toplantısı yapacak.

27.09.2006


 

Adidas'ın yeni ürünü 460 YTL

Adidas, dünyanın ilk akıllı ayakkabısı adidas1'ın basketbol tutkunları için hazırladığı yepyeni modeli adidas1 Basketbol'u, Türkiye'de sporseverlerle buluşturuyor.

Oyuncunun özgün stilini algılayan ve farklı ihtiyaçlarına uygun çözümler sunan adidas1 Basketbol, sahada koşarken, ribaunda çıkarken veya top çalıp baskete giderken mükemmel rahatlık ve performans imkanı yaratıyor. adidas1 Basketbol 460 YTL'den satışa sunuldu.

27.09.2006


 

Beşiktaş Sofya'ya uçuyor

Beşiktaş, CSKA Sofya takımı ile 28 Eylül Perşembe günü oynayacağı UEFA Kupası 1. tur rövanş maçı için bugün Bulgaristan'a gidecek.

Siyahbeyazlılar, Sofya'da maçın oynanacağı Armiya Stadı'nda bu akşam saat 19.30'da son çalışmasını yapacak. Antrenman öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana saat 19.00'da basın toplantısı düzenleyecek. Beşiktaş ile CSKA Sofya karşılaşması 28 Eylül Perşembe günü saat 19.30'da oynanacak. Siyahbeyazlılar, karşılaşma sonrası İstanbul'a dönecek.

27.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004