Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Atatürkçü dernekte “vatan haini” kavgası

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı, eski jandarma Genel Komutanı emekli orgeneral Şener Eruygur, kendisini ‘’vatan haini’’ olarak suçladıkları gerekçesiyle ADD üyeleri Yazar Yılmaz Dikbaş ile Mahmut Özyürek hakkında tazminat talebiyle dâvâ açtı.


ASKERİN İŞİ GÜVENLİK

Yeni Asya’ya konuşan Mazlum-Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Hakkari’de sivil kıyafetli askerlerin belediye başkanını suçlayan pankartlar taşıyarak çöp

Militarist yapı yeniden öne çıkartılıyor

Özgür-Der Genel Başkanı Hülya Şekerci, Türkiye’nin kısmen geri çekilmiş görünen militarist yapının yeniden öne çıkartılmaya çalışıldığı bir süreci yaş


  Erdoğan: Tarama süreci bitti

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçmiş dönemlerde olduğu gibi yeni yasama yılında da AB uyum yasalarının, yasama çalışmaları içinde önemli yer tutacağını anlattı.


  Etkili yağış uyarısı

Yurdun batı kesimlerinin bugün yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği, yarın ve Cuma günleri ise yağışların etkili olmasının beklendiği bildirildi.


  Ağar: Sendikalar yok sayıldı

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Bakanlar Kurulu’nun memur maaş zamlarına ilişkin kararını eleştirerek, “Enflasyon yüzde 10’nun üzerine çıkmışken, memura 3 artı 3 gibi bir maaş artışını hangi akıl, hesap ve vicdan üzerinden yaptınız?’’ diye sordu.


  Bardakoğlu: Papa İstanbul'a hoş gelecek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, İtalya’daki La Repubblica gazetesinde yayımlanan demecinde, Papa 16. Benediktus’un önceki gün, İslâm ülkelerinin büyükelçilerine dinler arası diyaloğun önemine dikkati çeken bir konuşma yapmasını, tepki çeken sözlerin ardından yeterli bulduğunu söyledi. Bardakoğlu, “Papa İstanbul’a hoşgelecek” dedi.


  Baykal’ın villasında keşif

Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan aleyhine açtığı manevî tazminat dâvâsında, Baykal’ın villasında keşif yapılmasına karar verdi.


  TBMM heyetine mayın tuzağı

Kuzey Irak’ta bulunan AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren’in de aralarında bulunduğu TBMM heyetini taşıyan konvoy, Kerkük girişinde, yolda mayın döşendiğinin tesbit edilmesi üzerine durduruldu.


  Kan konusunda tek yetkili Kızılay

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay’ın kan konusunda tek yetkili ve sorumlu kuruluş olacağını belirterek “Sağlık Bakanlığıyla görüşmelerimiz oldu. Bununla ilgili kanun hazırlanıyor’’ dedi.


  Mumcu, ‘boyun fıtığı’

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, boyun fıtığı sebebiyle bir haftalık programını iptal etti. Bir süreden beri boynundaki ağrıdan şikâyetçi olan Mumcu, rahatsızlık sebebiyle fizik tedavi görmeye başladı.


  Kaçakları taşıyan tekne battı: 5 ölü

Yunanistan’a kaçak olarak geçmek istedikleri belirlenen yabancı uyruklu kişileri taşıyan tekne İzmir açıklarında battı. İlk belirlemelere göre boğulan 5 kişinin cesedi denizden çıkarıldı.


  Feshanede mehterli Ramazan açılışı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarafından düzenlenen “Feshane Uluslararası Ramazan 2006 yılı Etkinlikleri” önceki gün düzenlenen bir törenle açıldı. 30 gün sürecek faaliyetlerin ilk gününde bir konser veren mehter takımı dâvetlileri büyüledi.


  İşte fakirin iftar sofrası

Geleneklerimizde özel yeri olan ve bir çok yemek çeşidinin bulunduğu öğün olarak bilinen iftar sofrası, asgarî ücretli ailelerde ‘’mucize formüllerle’’ kuruluyor. Yapılan araştırmaya göre, geçim sıkıntısı çeken asgari ücretli aileler ramazanla birlikte sofralarını sakatatçılardan ve pazarlardan aldıkları ucuz ürünlerle zenginleştirmeye çalışıyorlar.


  Okul polisi görev başında

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘’Okul Polisliği Projesi’’ çerçevesinde görev yapan polisler, öğrencilerin güvenle okula giriş ve çıkışını sağlıyor, onlarla bire bir ilgileniyorlar.


  Trafik kazalarına sarı ışık freni

Konya’da trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda sıklıkla meydana gelen kazaların önüne geçmek için Türkiye’de ilk kez hayata geçirildiği belirtilen uygulama ile sarı ışık süresi 2 saniyeden 4 saniyeye çıkarıldı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004