Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Olmert, Suriye’ye kapıyı kapattı

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, başbakan olduğu sürece Golan Tepelerinin İsrail’in elinde kalacağını söyledi. Basındaki haberlere göre, Olmert, Suriye’den ilhak edilen Golan Tepelerinin İsrail’in bir parçası olduğunu ve Suriye’ye verilmeyeceğini ifade ederek, Suriye ile başlaması olası barış müzakerelerine de kapıyı kapatmış oldu.


İsrail yüzde 90 çekildi

İsrail’in, 34 günlük Lübnan saldırıları sırasında işgal ettiği güney Lübnan topraklarının yüzde 90’ından çekildiği ve hafta sonuna kadar çekilmeyi tam

Bush yönetiminde terör ikilemi

Amerikan gizli servislerinin başkanı John Negroponte, Irak’taki savaşın yeni kuşak teröristler yetiştirdiğini kabul etmekle birlikte teröre rağmen ABD


  “Bize kimse diz çöktüremez”

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad, bazı Amerikalı politikacıların hatalı davrandıklarını, bunun da ABD ile yapıcı görüşmeler yapılmasını önlediğini söyledi.


  Suudlular ‘Olmert görüşmesini’ yalanladı

Suudi Arabistan, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Suudi Kraliyet ailesinden bir yetkiliyle gizlice görüştüğü haberlerini yalanlayarak, bunların “uydurma” olduğunu açıkladı.


  Bin Ladin ölmemiş

Taliban, bir süredir hakkında öldüğü haberleri çıkan El Kaide lideri Usame bin Ladin’in hayatta olduğunu açıkladı.


  Rusya, İran’a ültimatoma karşı çıktı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran ve Orta Doğu sorunun çözümü için her türlü ültimatoma karşı olduğunu söyledi.


  Karzai: Medreseler kapatılsın!

ABD’deki düşünce kuruluşlarından Woodrow Wilson’da bir konuşma yapan Afgan lider, Pakistan’daki bazı medrese okullarının terörist yetiştirdiğini öne sürerek, söz konusu medreselerde gençlere aşılanan “nefret”in kaynağı kurutulmadıkça, dünyanın güvenli bir yer olamayacağını iddia etti.


  Müşerref: Saldırmasın diye ABD’yi destekledik

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, ABD’nin veya Washington yönetiminin desteklediği Hindistan’ın saldırısına uğrama ihtimalini ortadan kaldırmak için, Taliban’a verdiği desteğin yönünü ABD’ye çevirmekten başka çaresi kalmadığını söyledi.


  Irak’ta darbe girişimi

Irak Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Selam El Zobaai, Irak ordusunda aktif olarak görev alan bazı generallerin ülke genelinde darbe hazırlığı içinde olduklarının tesbit edildiğini açıkladı.


  Afganistan Iraklaşıyor

Afganistan’ın güneyindeki Helmand eyaletinde düzenlenen intihar saldırısında en az 18 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004