"Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2006

Bu zihniyetle demokrasi olmaz

Hep yazıyorum: Türkiye’de tam demokrasi yok; militarizmin vesayeti altında yarı askerî, yarı demokratik bir rejim var. Demokratik rejimlerde, bizim Anayasamızda da yazıldığı gibi, egemenlik milletindir. Millet bu egemenliğini seçtiği temsilciler eliyle kullanır. Ülke, milletin seçtiği parlamentonun oluşturduğu hükûmetler tarafından yönetilir. Başta silahlı kuvvetler olmak üzere, yürütme organının bütün unsurları, kayıtsız şartsız hükûmetin emrindedir.

İnce ayar mı?

Gazetelerde bazı haberler göze çarpıyor: “1 Ekim’de Cumhurbaşkanı Necdet Sezer’in TBMM’de yapacağı konuşmaya dikkat”, “2 Ekim’de Harp Okulu’nun açılış gününde Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, eleştirilere cevap vermesi bekleniyor.”

301: “Türklüğü aşağılamak” ve AB ile “tren kazası”...

Radikal gazetesinin dünkü manşetini okurken gözlerime inanamadım. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, “Başımıza 301 işini Orhan Pamuk açtı” demiş.

Sorunların babası

Son dönemlerin sert konuşma görevini üstlenen tüm Kara Kuvvetleri komutanları gibi dün de İlker Başbuğ esip gürlüyordu. “Askerin siyaset üzerindeki ağırlığı tabiîdir, irtica tehlikeli boyutlara ulaşmıştır” vurgusuysa…

Mıntıka!

Şu da oldu memleketimde: Bazı erkekler yanlarına eşlerini de alıp kentte çöpleri temizlemek gerekçesiyle büyükçe bir grup halinde yola düştüler, pankart açtılar, bir nevi “gösteri yürüyüşü” yaptılar.

Askerlerin sivil kıyafetli ilk eylemi

Hakkari’de yaşananlar için ne diyorsunuz? Dağ Komando Tugayı’nın kampanya başlatmasına, pankartlar açarak yürüyüş düzenlemesine..