Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

IMF borcu 2010’da bitecek

Uluslararası Para Fonu’na (IMF) en borçlu ülke konumunda bulunan Türkiye’nin, 2010 yılı sonuna kadar IMF’ye 12.6 milyar dolar geri ödenmesi gerekiyor. Türkiye, bu yılı Ekim ve Kasım aylarında yapılacak 2.1 milyar dolarlık geri ödemeyle tamamlayacak.


Petrol düşüyor, benzin ucuzluyor

Petrolün rekor kırmasıyla Ağustos başında 3,08 YTL’ye kadar çıkan benzin fiyatları düşüş göstermeye başladı.

Yılbaşına göre 16 kuruş yüksek

Ankara’da 1 Ocak’ta 2,57 YTL’den satılan 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı, Ağustos başında 3,08 YTL’yi gördükten sonra, 21 Eylül’deki son ayarlamayl


  Maliye’den elektronik ortamda takip

İstifa ve emeklilik sebebiyle eleman sıkıntısı yaşayan Maliye Bakanlığı denetim birimleri, çözümü, oluşan açığı teknolojik yeniliklerle kapatmakta buldu.


  Pirinç üreticilerinin yüzü gülüyor

Hükümetin, pirinç ithaline kalite şartı getirmesi ve çeltik ihracatının önünü açması sebebiyle fiyatların artması, üreticinin yüzünü güldürdü. Yeni mahsül pirincin çıktığı şu günlerde çeltik üreticileri hem üretimin artmasından, hem de fiyatların yüksek olmasından memnun.


  Memur zammı beğenmedi

Hükümetin memura teklif ettiği zam oranında geri adım atmamasına sendikalar tepki gösterdi. Memur maaşına yapılan zammı değerlendiren Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, “Hükümetin inisiyatif dediği, yarım puanlık artışmış. Bütün bu olanlardan sonra hükümetin hükümet olmadığını öğrendik” dedi.


  Gıda denetimsiz

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın gıda denetimine ilişkin yönetmeliğinin yürütmesinin durdurulmasına karar vermesiyle birlikte gıda da denetimde boşluk doğduğuna dikkat çekti.


  Ziraat Bankası İstanbul’a taşınıyor

Ziraat Bankası, İstanbul’a taşınma için gerekli hazırlıklara başlarken, en geç 2009 yılında İstanbul’da olmayı hedefliyor. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, taşınma için bankanın çeşitli birimlerinde çalışanlardan bir komisyon oluşturduklarını söyledi.


  Günday: Tasarı geri çekilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Derviş Günday, ‘’İl Özel İdaresi ve Belediye Gelirleri Kanunu Tasarısı, kesinlikle Meclis gündemine getirilmeden geri çekilmelidir’’ dedi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004