Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Suskun Ortadoğu’ya “Blokaj” yaptılar

İlk albümlerini geçen yıl “Blokaj” adıyla çıkaran Bloke isimli Anadolu rap grubu, Filistin ve Lübnan’da yaşananları anlatan tek parçalık “Ortadoğu Suskun” adlı albüm yaptı. Grubun üyelerinden Süleyman Kerkaya (Kinaye) ve Ferhat Dolak (Taurus), grubun diğer üyesi Erdi Çokkaynar (Er-D) ile birlikte 2001 yılında Bloke adı altında gruplarını kurarak müziğe profesyonel anlamda adım attıklarını söyledi.



41 bin 550 Osmanlı vakfı var

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Türkiye’de halen 41 bin 550 Osmanlı vakfının bulunduğunu belirtti. Beyazıt, genel müdürlük yemekhanesinde verdiği iftar yemeğinde, vakıfların Kâbe’nin yapılışından bu yana devam eden bir müessese olduğunu ifade etti.



Asya- Avrupa arasında bir sergi

İFSAK 1. Uluslararası İstanbul Fotoğraf Bienali kapsamında, Haluk Çobanoğlu’nun küratörlüğünü yaptığı “Şehir Hayali, Hayali Şehir” sergisi, İDO’nun tahsis ettiği Ahmet Yıldırım şehir hatları vapurunda her gün Asya ile Avrupa arasında seyahat ediyor. İFSAK 1. Uluslararası İstanbul Fotoğraf Bienali’nin alternatif mekânlarından biri de şehir hatları vapurları oldu. Bienal kapsamında ve Haluk Çobanoğlu’nun küratörlüğünde düzenlenen “Şehir Hayali, Hayali Şehir” sergisi, İDO’nun tahsis ettiği Ahmet Yıldırım şehir hatları vapurunda, her gün Asya ile Avrupa arasında seyahat ediyor.



Türkçeye özen gösterelim

TBMM Başkanı Bülent Arınç, herkesin, köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Türkçeyi yabancı kelimelerin istilasından koruyarak, doğru ve güzel kullanmaya özen göstermesi gerektiğini bildirdi. Arınç, 74. Dil Bayramı sebebiyle yayınladığı mesajda, asırlar boyu sürekli gelişen Türkçenin, zengin muhtevasıyla dünyanın en köklü ve en çok konuşulan dilleri arasında yer aldığını belirtti. Arınç, “Dilimizin bu denli yaygın olması, tarihimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin çeşitliliğini ve zenginliğini ortaya koymaktadır” dedi.



TCDD 150. yaşını “Karagöz”le kutladı

TCDD’nin 150. yılı etkinlikleri kapsamında ‘’Karagöz Aşçılık Öğreniyor’’ isimli gölge oyunu sahnelendi. Ankara Gar’ındaki oyun, ‘’Vagon Tiyatrosu’’ projesiyle TÜLOMSAŞ tarafından sahneye dönüştürülen vagonda, gölge oyunu sanatçısı Yıldırım Şimşek tarafından sunuldu.



“Hak”lı karikatürler

Çocuk hakları kültürünün tüm toplumda karikatür san'atı aracılığıyla benimsenmesine ve çocuk hakları konusunda duyarlılık sağlanmasına destek olmak amacıyla Türkiyeli ve Britanyalı karikatürcülerin çizgileri Ankara’da sergileniyor.



Çalıştay’da “baskı” var

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından düzenlenen, ‘’1. Uluslar arası Resim ve Baskı Çalıştayı’’na katılan san'atçılar, eserlerini oluşturmaya başladı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004