Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Güreşte revizyon var

Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu, Hamza Yerlikaya'nın halen kaptan olduğunu belirterek, serbetsçilerde de revizyonun şart olduğunu söyledi.

Ustaoğlu, Çin'in Guancou (Guangzhou) kentinde devam eden Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda açıklamalarda bulundu. Şampiyonada takım halinde şampiyon olan Grekoromen A Milli Güreş Takımı kaptanı ve bronz madalya alan Hamza Yerlikaya ile ilgili olarak basında çıkan Hamza'nın 'kaptanlıktan azledildiği' sorusunu cevaplayan Ustaoğlu, ''Ben de şimdi duydum. Öyle bir şey yok. Bizim görevden almamız diye bir şey söz konusu olamaz. Çocuklar kendi arlarında böyle bir şey konuşmuş olabilir. Bu bizi ilgilendirmez. Bizim kaptanımız halen Hamza'dır'' dedi.

Takım halinde elde edilen dünya şampiyonluğunun kupa törenine katılmak yerine alışveriş yapmayı tercih eden Yerlikaya'nın, akşamki kutlama yemeğine de katılmaması üzerine grekocular, Türkiye'ye dönmeden önce kaldıkları Guandog International Hotel'de bir araya gelmiş ve 2008'de Pekin'de yapılacak Olimpiyat Oyunları'na kadar takım kaptanlığını 84 kilo güreşçimiz Nazmi Avluca'nın yapmasını kararlaştırmışlardı.

Şampiyonda Büyükler Serbest A Milli Güreş Takımı'nın madalya alamamasını da değerlendiren Ustaoğlu, grekoromencilerin takım halinde birinci olmalarından dolayı büyük mutluluk duyarken, serbestçilerin madalya alamamasından dolayı da çok üzüldüklerini ifade etti. Ustaoğlu, ''Serbestte daha önce bir madalya da iki madalya da alınmış oluyordu. Bu madalyaların alınmayışı bizi gerçekten üzmüştür'' dedi.

Ustaoğlu, bu başarısızlığın bir çok nedeni olduğunu belirterek, ''Biz serbest yıldızlarda gerekli revizyonu yaptık ve yıldızlarımız Avrupa şampiyonu oldu. Gençlerde yine revizyon yaptık ve onlar da Avrupa'da 2. ve 4. pozisyona yükseldi'' diye konuştu. Büyüklerde tam bir revizyon yapma imkanı olmadığına işaret eden Ustaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz dedik ki var olan sporcularla birlikte onlara her türlü imkanı sunmak suretiyle; kampı, ikili ilişkileri ve her türlü teknik bilgileri sunmak suretiyle, onların hiçbir şeyini eksik etmemek kaydıyla başarılı olmasını temin etmeye çalıştık. Ancak başarılı olamadılar. Şimdi revizyon kaçınılmaz oldu.''

01.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terim-Yanal gizli savaşı

  Real Sociedad Nihat'ı arıyor

  Güreşte revizyon var

  F.Bahçe evinde Bursa'yı ağırlıyor

  LİGDE DİĞER MAÇLAR

  Alonso Çin'de birinci başlıyor

  Efsane başkan duâlarla uğurlandı

  G.Saray-PSV maçı biletleri 15 YTL

  2 Arjantinli voleybolcu F.Bahçe'ye geldi

  Bursaspor 37 yıldır İstanbul'da kazanamıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004