Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin toz duman

Filistin İçişleri Bakanı Said Siam’ın, Filistin lideri Mahmud Abbas’ın kanlı iç çatışmaların ardından yaptığı çağrıya uygun olarak, önceki gece Hamas kuvvetlerinin sokaklardan çekilmesi için talimat verdiği bildirildi. Gazze’de basın toplantısı düzenlenen sözcü Halid Ebu Hilal, İçişleri Bakanı Siam’ın, Başkan Abbas’ın talebine cevap verdiğini ve Hamas’a bağlı kuvvetlere eski mevzilerine çekilme talimatı verdiğini kaydetti.

Abbas’ın da İçişleri Bakanlığı’na Hamas güçlerinin sokaklardan çekilmesi talimatı verdiği ve kendisine bağlı El Fetih’li güvenlik güçlerine de gösterilere son vermeleri yönünde çağrıda bulunduğu belirtildi.

Gazze Şeridi’nde Hamas’a bağlı özel kuvvetlerle El Fetih’e bağlı güvenlik güçleri ve Abbas’ın özel muhafızları arasındaki çatışmalarda 8 kişi ölmüş, 75’ten fazla kişi yaralanmıştı. El Fetihli güvenlik güçleri ve militanlar da Gazze’deki olayları protesto amacıyla Ramallah’ta gösteriler düzenlemişti.

Bu arada, Filistin lideri Mahmud Abbas’ın, Gazze Şeridi sokaklarına ulusal güvenlik güçlerinin konuşlanması için talimat verdiği bildirildi.

Ulusal güvenlik güçlerinden adının gizli tutulmasını isteyen üst düzey bir yetkili, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Gece geç saatlerde güvenlik ve düzeni sağlamak amacıyla yüzlerce ulusal güvenlik gücü üyesi Gazze Şeridi’nin yollarına ve sokaklarına konuşlandırıldı” dedi.

Aynı yetkili, El Fetih üyeleriyle çatışan Hamas denetimindeki İçişleri Bakanlığının güçlerinin de Gazze Şeridi sokaklarından çekildiğini doğruladı. Doğrudan Abbas’a bağlı olan ulusal güvenlik güçlerinin, durumun sakin olduğu Gazze şehrinin birçok kavşağında bulunduğu belirtiliyor.

Hükümet sözcüsü Gazi Hamad da “Sokaklardan gelen bilgiler, gerilimin sona erdiğine işaret ediyor. Bugün durum sakin” açıklamasında bulundu.

Öte yandan, Filistin’de Hamas’ın kurduğu hükümet, Batı Şeria’da Hamas karşıtı gösterilerin devam etmesi üzerine, bütün bakanlıkların faaliyetlerinin askıya alındığını duyurdu. Filistin lideri Mahmud Abbas’ın El Fetih örgütüne bağlı El Akşa Şehitleri Tugayları, iktidardaki Hamas’ın bir bakanını kaçırdığı iddia etti, ancak bakan kaçırıldığını bizzat yalanladı.

Ancak Bakan Kabha, eylemciler tarafından kaçırıldığı yönündeki haberi yalanladı ve ‘’Bu, dayanaktan yoksun bir haber. Kaçırılmadım ya da beni kaçırma girişimi olmadı’’ dedi ve bu haberlerin nereden çıktığını bilmediğini kaydetti.

/ RAMALLAH

03.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin toz duman

  Rumsfeld: Bush arkamda, istifa etmem

  BOP yerine KİK+2

  Avusturya’da İslâm karşıtları kazandı

  Batı’da hakaret dalgası yayılıyor

  Chavez: Bush beni öldürtecek

  Lübnan ordusu bir dahaki sefere karşılık verecek

  Zorunlu din dersi AİHM'de

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004