Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Avusturya’da İslâm karşıtları kazandı

Londra’da yayınlanan Financial Times, Avusturya genel seçimlerde Başbakan Schüssel’in sağ kanat partisinin aldığı yenilgiyi “Sürpriz” diye niteledi.

Seçimleri rakip Sosyal Demokratlar az farkla da olsa birinci bitirdi. Guardian, sandıklarda başa baş yarışan merkez sağ ve sol partilerin şimdi bir “büyük koalisyonun” sinyallerini verdiği kanısında. Avusturya basınından Der Standard, Sosyal Demokratlar’ın seçimlerden önce patlak veren bir mali skandal sebebiyle Schüssel’le arasındaki farkı açamadığını yazdı. Gazeteye göre Avusturya sendikalarının para kaynaklarından sorumlu bankada patlak veren skandalın bedelini sol kanat sandıklarda ödedi ve Yeşiller’le birlikte hükümet kurabilecek sandalye sayısına ulaşamadı. Yine Avusturya basınından Die Presse ise “Kamuoyunun tam ortada durmaktan yana oy kullandığını” belirterek, “Biz de Almanların yolundan gidiyoruz. Önümüzde uzun ve zorlu hükümet pazarlıkları var” ifadelerine yer verdi. Almanya basınından Sueddeutsche Zeitung, komşu Avusturya’daki seçimden en büyük kazanımla çıkan tarafın “sağın aşırı uçları” olduğu kanaatinde. Gazetenin ifadesiyle “popülist sağ kanat”ın Özgürlükçüler Partisi oyların yüzde 11.2’sini alırken, bu partiden ayrılarak yeni bir hareketin başına geçen tartışmalı lider Joerg Haider’in partisi de sandıklarda yüzde 4.2 oranında destek buldu.

Almanya’dan Frankfurter Allgemeine Zeitung, bu partilerin kazandığı oyların Avrupa Birliği’ne şüpheyle bakan ve İslâmı bir düşman olarak gören görüşlerin kazanımı anlamına geldiği inancında.

/ LONDRA

03.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin toz duman

  Rumsfeld: Bush arkamda, istifa etmem

  BOP yerine KİK+2

  Avusturya’da İslâm karşıtları kazandı

  Batı’da hakaret dalgası yayılıyor

  Chavez: Bush beni öldürtecek

  Lübnan ordusu bir dahaki sefere karşılık verecek

  Zorunlu din dersi AİHM'de

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004