Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

BOP yerine KİK+2

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Suudi Arabistan’dan, Irak’ın istikrara kavuşturulmasına yardımcı olmasını isteyeceğini söyledi.

Suudi Arabistan, Mısır, İsrail ve Filistin topraklarını kapsayacak Orta Doğu gezisine çıkan Rice, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, Orta Doğu gezisinde bölge liderleriyle yapacağı görüşmelerinde Irak ve Lübnan hükümetlerine ve ayrıca Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a nasıl yardımcı olabileceklerini ele alacağını bildirdi. Gezisi kapsamında Mısır, Ürdün ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar, Bahreyn ve Umman dışişleri bakanlarıyla bir grup toplantısı yapmayı planladığını belirten Rice, bu gruba “KİK+2” denebileceğini ifade etti.

“KİK+2”nin yeni bir çaba olacağını ve bölgedeki ılımlı ülkeler ve ılımlı seslerle çalışmak için bir fırsat sağlayacağına inandığını belirten Rice, bu grubun, aşırı güçlere karşı direnilmesinde güçlü olabileceğini kaydetti.

Rice’ın 4 gün sürecek Orta Doğu gezisinin ilk durağı Suudi Arabistan olacak. “KİK+2” dışişleri bakanları toplantısının, Mısır’ın başşehri Kahire’de yapılması planlanıyor.

‘İran’dan askıya alma iması bile yok’

Bu arada, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İran’ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerini askıya almayı planladığını ima edecek hiçbir şey söylemediğini kaydetti. Suudi Arabistan, Mısır, İsrail ve Filistin topraklarını kapsayacak Orta Doğu gezisine çıkan Rice, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesinin ve Almanya’nın dışişleri bakanlarının, İran’ın nükleer programını görüşmek üzere bu hafta sonuna doğru bir araya gelebileceğini söyledi. AB Yüksek Temsilcisi Javier Solana’nın İran konusunda yapılabilecek bir şey kalıp kalmadığını görmek için bir kez daha kaynaklarına başvurulacağından emin olduğunu belirten Rice, “İran nükleer faaliyetlerini askıya almadığı takdirde yaptırımlar için Güvenlik Konseyine gidileceği” anlamına gelen Konseyin 1696 sayılı kararında ısrar edilmesinin öneminin görüşüldüğünü hatırlattı.

/ SHANNON

03.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin toz duman

  Rumsfeld: Bush arkamda, istifa etmem

  BOP yerine KİK+2

  Avusturya’da İslâm karşıtları kazandı

  Batı’da hakaret dalgası yayılıyor

  Chavez: Bush beni öldürtecek

  Lübnan ordusu bir dahaki sefere karşılık verecek

  Zorunlu din dersi AİHM'de

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004