Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Arslan: Laikliğin bekçisi yargı

Yargıtay Başkanı Osman Arslan, yargının, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da laik Cumhuriyeti koruyup kollayacağını belirterek, ‘’Yargı laikliği, laik cumhuriyeti yıkmaya teşebbüs edenleri cezalandırarak korur’’ dedi.

Türkiye Adalet Akademisinin 2006-2007 eğitim yılı açılış töreni, Akademinin Ahlatlıbel Kampüsü’nde yapıldı. Yargıtay Başkanı Osman Arslan törende yaptığı konuşmada, hakim ve savcı adaylarına seslendi. Hukuk biliminin hiç bir zaman tam olarak öğrenilemeyeceğini belirten Arslan, 40 yılı aşkın hukuk hayatında kendisinin de hala yeni şeyler öğrendiğini söyledi. Öğrencilere çok çalışmaları, bilgili hakim ve savcılar olarak mezun olmaları uyarısında bulunan Arslan, Türk yargısının 80 yıldır laik Batı hukukunu uyguladığını ve bunu içtihatlarıyla benimsediğini söyledi. Arslan, ‘’Sizler, laik Batı hukuku eğitimi alarak yetiştiniz, bunu daha ileriye taşımak göreviniz olmalıdır’’ diye konuştu.

Cumhuriyet’in getirdiği kazanımları, fırsat eşitliğini kimsenin göz ardı etmemesini isteyen Arslan, ‘’Sizler, Cumhuriyeti korumayı görev bileceksiniz. Sizler gibi bilgili ve Cumhuriyete bağlı gençler olduğu sürece, Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacaktır’’ dedi. Yargının, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da laik Cumhuriyeti koruyup kollayacağını vurgulayan Arslan, ‘’Bundan kimsenin şüphesi olmasın’’ diye konuştu. Arslan, bu sözleri daha önce söylediğinde, nasıl koruyacağı yönünde sorularla karşılaştığını belirterek, ‘’Yargı laikliği korur. Nasıl mı korur? Laik Cumhuriyeti yıkmaya teşebbüs edenleri cezalandırarak korur’’ dedi. Törende konuşan Adalet Bakanı Çiçek de, yargıya verdikleri önemden dolayı akademiye de önem verdiklerini belirterek, ‘’Devlete güvenmenin ana kaynağı yargıya güvenden geçiyor. Bu alanda yapılacak çaba her türlü takdirin üzerindedir’’ diye konuştu.

/ ANKARA

03.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asker siyaset yapamaz

  TÜRKİYE AB SÜRECİNDE

  Dülger: Asker her konuda konuşamaz

  Büyükanıt Türkçe ezanı da savunuyor mu?

  Şahin Aksu’ya sarıklıları soracak

  YÖK’ü bu hükümet çözemezse başkası çözer

  CHP'li Topuz: Sezer’in konuşması muhteşem

  Soykırım dayatması ahlâksızlık

  Müzakerelerde STK’lar yok

  Arslan: Laikliğin bekçisi yargı

  Polise yatırım vatandaşa hizmet olarak döner

  Gül: Talabani açıklamalarında dikkatli olmalı

  Üniversite hastaneleri zorda

  Şiddetin panzehiri sevgi

  35 bin çocuk suç mağduru

  Tarihî cami ibadete açıldı

  Minik ressamlardan sergi

  Yaşlılar unutulmadı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004