Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Asker siyaset yapamaz

Sağlık-İş Sendikası Başkanı Mustafa Başoğlu da, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Yener Karahanoğlu’nun, ezanın Arapça okunmasının “karşı devrim” sayılacağını ileri sürdüğüne dikkat çekerek, “Bu doğrudan bir siyasî değerlendirmedir. Kanunlarımızda askerlerin siyasî içerikli konuşma yapmaları yasaklanmıştır” diye konuştu.

ürkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Türkiye Cumhuriyet kanunlarında askerlerin siyasî muhtevalı konuşma yapmalarının yasak olduğunu belirtti.

Mustafa Başoğlu, yaptığı açıklamada, son günlerde bazı üniversite rektörleri, ardından bazı üst düzey komutanların ve son olarak da Cumhurbaşkanı’nın “Türkiye’nin irtica tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğu” yönündeki açıklamalarını değerlendirdi. Rejimlerin silâhla değil, insanların kafalarına ve gönüllerine yerleşmesi ile korunabileceğini kaydeden Başoğlu, “Millet İslâm dini ve inancından hiçbir şekilde vazgeçmeyecektir. İslâm dinini irtica kozuyla eleştirenler, milletin inancına saldırdıklarının farkına varmalıdırlar” dedi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu’nun, ezanın Arapça okunmasının “karşı devrim” sayılacağını ileriye sürdüğünü kaydeden Başoğlu, “Bu doğrudan bir siyasî değerlendirmedir. Kanunlarımızda askerlerin siyasî içerikli konuşma yapmaları yasaklanmıştır” diye konuştu.

Bir süreden beri bütün resmî rakamlara başvurarak, 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu gereğince irticanın ne olduğunu sorduğu halde, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bu güne kadar hiçbir resmî makam ve merciinin irtica ile ilgili herhangi bir bilgi verilmediğini söyleyen Mustafa Başoğlu, şöyle devam etti:

“İslâmı eleştirmek ya da saldırmak için irticanın koz olarak kullanıldığını bugünlerde bir defa daha görüyoruz. İrtica tehlikesinden söz edenlerin bu konuda tedbir alacak makam ve mevkilere sahip olması, ancak buna rağmen sadece şikâyet etmeleri bile irticanın olmadığını göstermektedir”

Fatih KARAGÖZ

03.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asker siyaset yapamaz

  TÜRKİYE AB SÜRECİNDE

  Dülger: Asker her konuda konuşamaz

  Büyükanıt Türkçe ezanı da savunuyor mu?

  Şahin Aksu’ya sarıklıları soracak

  YÖK’ü bu hükümet çözemezse başkası çözer

  CHP'li Topuz: Sezer’in konuşması muhteşem

  Soykırım dayatması ahlâksızlık

  Müzakerelerde STK’lar yok

  Arslan: Laikliğin bekçisi yargı

  Polise yatırım vatandaşa hizmet olarak döner

  Gül: Talabani açıklamalarında dikkatli olmalı

  Üniversite hastaneleri zorda

  Şiddetin panzehiri sevgi

  35 bin çocuk suç mağduru

  Tarihî cami ibadete açıldı

  Minik ressamlardan sergi

  Yaşlılar unutulmadı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004