Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Usulsüz balık avcılığına tepki

Tekirdağ Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mümin Yazır, usulsüz yöntemlerle balık avlanmasına tepki gösterdi.

Yazır, yaptığı açıklamada, ‘’Trol ve sonarla balık avcılığı sürdükçe, bol, büyük ve kaliteli balık tüketimi her geçen yıl azalacak ve dar gelirlinin sofrasını süsleyen balık fiyatları da yükselecek’’ dedi. Yazır, eskiden yakalanan iri torik balığının artık küçüldüğünü, bu durumun, sonar, uygunsuz ağ ve trolle ölçü tanımadan yapılan avcılıktan kaynaklandığını söyledi.

Torik balığının palamut balığının büyümesi ile oluştuğunu ve usulüne uygun yapılmayan avcılığını olumsuz avcılığın büyümeyi önlediğini savunan Yazır, ‘’Palamut balığı bir göç balığıdır. Ege’den Marmara denizine Çanakkale boğazından geçerek Karadeniz’e ulaşarak, Mayıs-Haziran aylarında havyar bırakırlar. Kasım ayı içerisinde de tekrar Ege ve derin denizlere gitmek üzere Marmara denizinden geçiyorlar. Derin denizlerde de gelişerek Torik balığı olarak tekrar Karadeniz’e dönüyorlar’’ dedi.

Balıkçı tezgahlarının AB normlarına göre düzenlendiğini belirten Yazır, halk sağlığı için büyük önem taşıyan bu gelişime rağmen seyyar balıkçıların varlığının hala sürdüğünü söyledi.

Hijyen ve sağlık koşullarına uymayan yerlerde balık satışı yapılmasının halk sağlığını tehdit ettiğini savunan Yazır, ayrıca kayıt dışı olan satışların da haksız rekabete yol açtığını sözlerine ekledi.

/ TEKİRDAĞ

05.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nükleer enerjide ihale olmayacak

  Usulsüz balık avcılığına tepki

  Bakliyat yüz güldürecek

  Madencilik sektörü entegrasyon bekliyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004