Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Tugay'dan UEFA uyarısı

Galatasaray'dan 2000 yılında Ada'ya transfer olduktan sonra oynadığı futbolla İngilizler'in sevgilisi olan ve formasını giydiği Blackburn Rovers'ta kaptanlığa kadar yükselen milli futbolcumuz Tugay Kerimoğlu, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin İngiliz rakipleri hakkında bilgiler verdi. Tugay Kerimoğlu, Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi programında, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'ndaki rakiplerini değerlendirdi.

DİSİPLİNDEN KOPMAYIN

"Her iki takıma da başarılar diliyorum" diyerek sözlerine başlayan Tugay, gönlünden geçenin Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın gruptan çıkmaları olduğunu belirtirken, takımlarımızın gözden kaçırmaması gereken şeyin, takım disiplininden kopmamaları olduğunu sözlerine ekledi.

HIRSLI OYNUYOR

Beşiktaş'ın İnönü Stadı'nda ağırlayacağı Tottenham'ın, iyi transferlerle, sezona iyi bir giriş yaptığını anlatan Tugay, Tottenham'ın maç boyunca disiplinden kopmayan yapısını öne çıkarırken, takım kadrosundaki futbolcuların da maç içerisindeki hırslı oyunlarına dikkat çekti.

Fenerbahçe'nin karşılaşacağı Newcastle United'ın seyircisiyle bütünleşen bir takım olduğunu ve bu karşılaşmada hemen sonuca gitmek istemelerinin Fenerbahçe açısından değerlendirilebilecek bir fırsat olduğunu belirten Tugay, Fenerbahçe'nin maçın başında rakibinin baskısını bertaraf etmesi gerekeceğini belirtti.

SON SEZONU

Sezon sonunda takımıyla sözleşmesinin biteceğini belirten Tugay, sezon bitmeden geleceği ile ilgili bir karar vermeyeceğini ancak 7 senedir Ada'da bulunduğunu ve Souness ile çalıştığı süre boyunca da futbolun yönetim kısmı ile ilgili ciddi bir tecrübe edindiğini belirterek, teknik adamlığa sıcak baktığını ifade etti.

MİLLİ JEST BEKLİYOR

Tugay, "Resmi veya özel bir maçta milli formaya veda etmek ister misin?" şeklindeki soruya, "Milli Takım'da oynamayalı uzun zaman oldu. Ben kimseden bir şey bekleyen bir insan olmadım. Her zaman doğru olduğunu düşündüğüm kararlar verdim ve bunun semeresini de burada alıyorum. Ben tabii ki seve seve böyle birşey isterim ama olmuyorsa da benim için çok büyük bir problem değil" dedi.

05.10.2006


 

Gerets: Basit goller yiyoruz

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, ligde basit goller yediklerini, bunun aksine girdikleri pozisyonları da değerlendirememekten yakındı.

Özel bir hastanede dişlerini kontrol ettiren Belçikalı çalıştırıcı, burada açıklamalarda bulundu. Son haftalarda Avrupa'da ve ligde istenilen galibiyetlerin alınamaması değerlendiren Gerets, "Çok basit goller yiyoruz. Girdiğimiz pozisyonları da değerlendiremiyoruz. Konyaspor maçında son dakikada gol yemeseydik rakiplerle aramızdaki puan farkı daha da kapanacaktı" dedi. Gerets, Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak PSV Eindhoven maçı içinse, "Ben orada 10 yıl çalıştım. Şimdi Galatasaray'ın başarısı için burdayım. İki maç bizim için çok önemli" diye konuştu.

Öte yandan Galatasaray çalışmalarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Erik Gerets yönetiminde, Metin Oktay Tesisleri üst sahasında saat 10:30'da başlayan antrenman, ısınma koşusu ve esneklik çalışmalarıyla başladı. Antrenmanın ana bölümünde PAF Takımı'yla tam sahada iki devre taktik bir çalışma yapıldı. Faryd Mondragon kaleci antrenörü Nezih Ali Boloğlu ile özel bir antrenman yaparken; Necati Ateş ve Ergün Penbe, Cevat Güler eşliğinde sahada özel bir program dahilinde çalıştılar. 1,5 saat süren antrenman soğuma koşusu ve esneklik çalışmalarıyla sona erdi. Galatasaray çalışmalarını 5 Ekim Perşembe günü çift ve 6 Ekim Cuma sabahı tek antrenmanla, basına kapalı olarak sürdürecek.

05.10.2006


 

Türkiye Kupasında gruplar belli oldu

45. Fortis Türkiye Kupası kurası İstanbul'da çekildi. Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen kura çekimi sonrasında, gruplar şöyle oluştu:

(A) Grubu: Galatasaray, Karşıyaka, Kayseri Erciyesspor, Bursaspor, Kayserispor. (B) Grubu: Eskişehirspor, Trabzonspor, Vestel Manisaspor, Ankaraspor, Konyaspor. (C) Grubu: İnegölspor, Gaziantepspor, Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Sivasspor. (D) Grubu: Bucaspor, Çaykur Rizespor, Ankaragücü, Beşiktaş, Gençlerbirliği. (Not: Grup karşılaşmaları 25 Ekim'de başlayıp 14 Ocak 2007'de tamamlanacak.)

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gökşen, Fortis Türkiye Kupası kuralarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Kimsenin favori olmadığı bir kupa olacak'' dedi. Gökşen, Galatasaray'ın sergilediği futbolla Türkiye'deki bütün kupalara talip olduğunu kaydetti. Kupayı geçen yıl müzesine götüren Beşiktaş'ın genel sekreteri Kenan Öner de, bu sezon da kazanmak istediklerini kaydetti. Öner, kuradan mennun olduğunu da açıkladı. Fenerbahçeli yönetici Ömer Temelli ise kuradan memnun olduklarını ifade ederek, bütün takımlara başarılar diledi.

05.10.2006


 

Beko, Basketbol Ligine isim sponsoru oldu

Arçelik A.Ş, Beko markası ile Türkiye Basketbol Ligi'nin isim sponsoru oldu.

Basketbol Federasyonu ile firma yetkilileri arasında yapılan 4 yıllık anlaşma İstanbul'da gerçekleştirildi. İmza törenine Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir katıldı. İmza töreninin ardından yetkililer toplantı salonuna kurulan basketbol potasına atış yaptılar.

05.10.2006


 

Ronaldo geceleri sokakta koşuyor

İspanya'nın Real Madrid takımında oynayan Brezilyalı Ronaldo'nun forma girip, ilk 11'e dönmek için gece evinden çıkıp sokakta koştuğu ortaya çıktı.

İspanyol televizyonu ''Tele 5'', Ronaldo'nun yüzü belli olmasın diye kapşonlu bir eşofmanla gece evinden çıkarak sokakta yaptığı koşuyu görüntüledi. Teknik direktör Fabio Capello'nun gözüne girerek tekrar ilk 11'deki yerini almak isteyen Brezilyalı futbolcu, sakatlığının geçmesinin ardından şimdi de zayıflamaya çalışıyor. 2 ay içinde 5 kilo veren Ronaldo'nun 2 veya 3 kilo daha vermek istediği belirtilirken, boş günlerinde bile antreman yaptığı kaydedildi. İspanyol basını, Ronaldo'nun gelecek 22 ekimde oynanacak ''klasik'' olarak adlandırılan Barcelona-Real Madrid maçına hazırlandığını ileri sürdü.

05.10.2006


 

Elvan'ı yabancı antrenör çalıştıracak

Rekortmen atlet Elvan Abeylegesse'nin antrenörü Ertan Hatipoğlu'nun, ENKA Spor Kulübü'ndeki görevine son verildi.

2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda hayal kırıklığı yaşattıktan sonra ilk büyük şampiyonası olan Göteborg'daki Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda da sakatlığı nedeniyle bekleneni veremeyen Elvan'ın kötü derecelerinin faturası, antrenör Hatipoğlu'na kesildi. Kulüp yöneticisi eski milli atlet Ekrem Ay, Hatipoğlu ile yollarını ayırdıklarını ve yabancı bir antrenör arayışına başladıklarını söyledi. Milli atletin, haberi öğrendikten sonra büyük şaşkınlık yaşadığı ve kulüp yetkilileri ile görüşerek, Hatipoğlu'ndan memnun olduğunu ifade ettiği bildirildi.Abeylegesse'nin, kulüp yetkilileri ile görüşmesinde, maaşına zam, yıllardır kaldığı misafirhaneden eve çıkmasının sağlanması ve Etiyopya'daki nişanlısının Türkiye'ye getirilmesi konularının gündeme geldiği ve ikna çabalarında etkili olunduğu öğrenildi.

05.10.2006


 

Sahtekar dediği futbolcudan özür diledi

Real Madrid Teknik Direktörü Fabio Capello, Atletico Madrid'in yıldız futbolcusu "sahtekar" dediği Fernando Torres'ten özür dileğini açıkladı.

Geçtiğimiz Pazar günü Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan ve 11 sona eren Real Madrid Atletico Madrid karşılaşmasında, Fernando Torres'a kural dışı hareket yaptığı gerekçesiyle Real Madrid'in savunma oyuncusu Sergio Ramos, hakem tarafından gösterilen kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Maç sonrası yapılan basın toplantısında kırmızı karta oldukça sinirlendiği gözlenen Capello, Fernando Torres'i "sahtekarlık" la suçlamıştı. Bu sözlerinin ardından İspanyol basının tarafından eleştirilere maruz kalan Fabio Capello, düzenlediği basın toplantısında, "Ben sadece spor hakkında konuşan biriyim, insanları suçlayan değil. Bu yüzden Torres hakkında söylediklerim için özür dilerim" şeklinde konuştu.

05.10.2006


 

Reha Kapsal görevinden ayrıldı

Ümit Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Reha Kapsal, görevinden istifa etti.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, bir buçuk yıla yakın bir zamandır Ümit Milli Takım Teknik Direktörlüğü'nü yapan Reha Kapsal'ın görevinden istifa ettiği, istifanın federasyon tarafından kabul edildiği bildirildi.

05.10.2006


 

Kamil Koç Tofaş'a ulaşım sponsoru

Kamil Koç Otobüsleri A.Ş, TOFAŞ'ın birinci liglerde mücadele eden erkek basketbol ve voleybol takımlarına ulaşım sponsoru oldu.

Sponsorluk protokolü, düzenlenen törenle Kamil Koç Otobüsleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Aslan ile TOFAŞ Başkanı Efe Aydan tarafından imzalandı.

05.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004