Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tepkileri umursamadılar, top hükümette

Fransa Meclisi Genel Kurulu, Sosyalist Partinin sunduğu, “Ermeni soykırımı”nı reddetmenin suç sayılmasını öngören kanun teklifini kabul etti. Kanun teklifi 19’a karşı 106 oyla kabul edildi. Teklifin kanunlaşması için Senato’nun da onayı gerekiyor. Kanun teklifini Senato’ya götürme kararı ise hükümetin elinde bulunuyor.


301 anayasaya aykırı

Av. Turgut İnal: Diğer birçok kurum için böyle bir düzenleme yokken, asker başta olmak üzere bazı kurumlara hakaretin özel bir suç sayılması anayasaya

Ramazan huzuru

Trabzon’da, Ramazan ayında suç oranlarında yüzde 70 civarında düşüş yaşanıyor. Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Rama


  Kimse eline silâh almasın, alan bıraksın

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, DYP’nin, hiçbir zaman Türkiye’nin belli bölgelerinde siyaset yapamayan, ama oturduğu yerden ahkâm kesen bir parti olmadığını, meselelere korkmadan, milletin hassasiyetlerini paylaşarak sahip çıktıklarını belirterek, “Siyaset yan gelip yatma yeri değildir” dedi.


  Nobel Pamuk’un

Nobel Edebiyat ödülü Orhan Pamuk’a verildi. İsveç Akademisi, “kültürlerin çatışma sembolleriyle ilgili çalışmaları sebebiyle” bu ödülün Pamuk’a verildiğini duyurdu.


  “PKK’ya operasyon” ihtilâfı aşılamıyor

ABD’li mevkidaşı Orgeneral Joseph W. Ralston ile görüşen Terörle Mücadele Koordinatörü emekli Orgeneral Edip Başer, PKK’ya yönelik askeri operasyonun her zaman masada olduğunu belirtti.


  Danıştay’dan red, Köşk’ten veto

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nin yürütmesinin durdurulması isteminin, ‘’belgenin tavsiye niteliğinde’’ olduğuna işaret edilerek, incelenmeksizin reddine yapılan itirazı reddetti.


  Çevik Bir: Lübnan’ı neden bana sormadılar?

Emekli Orgeneral Çevik Bir, Somali’de 13 ay görev yaptığını belirterek, Lübnan’a Barış Gücü gönderilirken kendisine sorulmamasını eleştirdi.


  İstanbul Barosunda seçim heyecanı

‘’Dünyanın en büyük barolarından biri’’ olarak nitelendirilen 21 bin 271 üyeli İstanbul Barosu, 15 Ekim pazar günü yapılacak seçimle yeni başkanını ve yönetimini belirleyecek.


  Terör zararı tanziminde uzatma yetkisi

TBMM İçişleri Komisyonunda, terörle mücadeleden doğan zararların karşılanmasına ilişkin kanunda değişiklik öngören teklif kabul edildi.


  TESEV raporu Meclis’te

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yaptığı eleştirilerle Genelkurmay Başkanlığı’nın tepkisini çeken TESEV-Almanak raporu, Meclis gündemine geldi.


  Esenboğa’nın yeni terminali açılıyor

Esenboğa Havalimanının yeni terminali bugün açılacak. TAV Havalimanları Holding tarafından, taahhüt edilenden 1 yıl 1 gün önce bitirilerek 2 yılda tamamlanan terminalin resmi açılışı, Ankara’nın başkent oluşunun yıldönümü olan 13 Ekim’de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle yapılacak.


  Herkes aslî görevini yerine getirsin

Eğitimciler Birliği Sendikası’nın Başkent Öğretmenevi’nde verdiği iftar yemeğine katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitim kadrolarının idealist ve misyon sahibi olması gerektiğini söyledi.


  Ahilik, ticaret ve ahlâkı birleştirdi

Ekim ayının 2. Pazartesinden itibaren kutlanan “Ahilik Haftası” Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı bir faaliyetle kutlandı.


  Hafta sonu yağışlı geçecek

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, önümüzdeki 3 gün boyunca yurdun büyük bir bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceği tahmin ediliyor.


  İHH’ya Pakistan’dan anlamlı ödül

Pakistan ve Keşmir’de meydana gelen büyük depremin birinci yıl dönümü olan 8 Ekim’de düzenlenen programda, İHH İnsani Yardım Vakfı’na bölgede yaptığı yardım çalışmalarından dolayı Pakistan Başbakanı Şevket Aziz tarafından bir plaket verildi.


  Kur’ân-ı Kerim Fuarı’na büyük ilgi

Kırgızistan’ın başşehri Bişkek’te açılan Kur’an-ı Kerim fuarına gençler büyük ilgi gösteriyor.


  Tokyo’da iftar

Japon Prensi Takeda, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile birlikte bir Türk şirketinin verdiği iftar yemeğine katıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004