Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kimse eline silâh almasın, alan bıraksın

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, DYP’nin, hiçbir zaman Türkiye’nin belli bölgelerinde siyaset yapamayan, ama oturduğu yerden ahkâm kesen bir parti olmadığını, meselelere korkmadan, milletin hassasiyetlerini paylaşarak sahip çıktıklarını belirterek, “Siyaset yan gelip yatma yeri değildir” dedi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Ümraniye Princess Salonunda düzenlenen iftar yemeğine katılan DYP Genel Başkanı Ağar, salona gelişinde partililer tarafından alkışlarla ve sevgi gösterileriyle karşılandı. İftar yemeğinin ardından kürsüye çıkan Ağar, hayatı boyunca ihtiyaç olan her noktada milleti ve görevi adına risk almaktan çekinmediğini söyledi. Ağar, “Yüreği vatan sevgisiyle dolu bir ana ‘vatan sağ olsun diyemiyorum’ derse buna siyasetçi kulak kapatamaz. Ama bu bir feryattır. Bu feryadını anlamayan bir adamın siyasette ne işi var” diye sordu.

TÜRKİYE’NİN YOL HARİTASI

ANADOLU’DA ÇİZİLMELİ

Türkiye’nin yol haritalarının Washington’dan, Brüksel’den değil Menderes, Kızılırmak, Fırat ve Dicle’den çizileceğini dile getiren Ağar, şunları kaydetti: “Gün, Türkiye’nin hiçbir yerinde silâhların konuşmadığı, huzursuzluğun olmadığı, birlikteliğin, kardeşliğin, Türkiye Cumhuriyeti’nin değişmez ilkeleri etrafında yeni baştan kardeşçe buluşmanın zamanıdır. Bunun öncülüğünü yapacak siyasete ihtiyaç vardır. Onun içindir ki DYP Türkiye’nin her noktasında muhabbetin, sevginin, şefkatin, kardeşliğin temsilcisi olarak bu yolları yürümeye devam etmiştir. Türkiye’de insanların zorluğu varsa siyaset orada devreye girmelidir. Türkiye’nin iradesinin olmadığı yerde işte bugün olduğu gibi Türkiye’nin dışında icat edilen koordinatörlük müesseseleri yoluyla en hayatî konuları dışa ihale edilir.’’

“Hükümetin yürüyecek mecali kalmamıştır. Sandığı geciktirmek Türkiye’ye en büyük kötülüktür. Siyasette, ekonomide Türkiye’yi ileri götürmeye hazırız” diyen Ağar şöyle devam etti: “Milletimizi sahipsizlikten, çaresizlikten ve fukaralıktan kurtarmak hedefimizdir. bizim geçmiş iktidarlarımızın başlattığı GAP gibi büyük projeler durma noktasına gelmiştir. Bu projeleri tamamlamak istiyoruz. Millet yegâne güçtür. Milletin dışında hiçbir gücün önünde boyun eğmeyen bir gelenekten geliyoruz.”

ANNELERİN FERYADI BANA ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ

“Dağda silâhlı çatışma yapacaklarına, ovada siyaset yapsınlar” sözlerine de açıklık getiren DYP Lideri Ağar, “Konu küçük siyasete alet edilmek isteniyor. Annelerin feryatları bana çok şey öğretti. Bizim meselemiz ülkemizde terör olmasın. Bir kere terörist varsa mutlaka teröriste karşı mücadele olacaktır. Bizim amacımız ülkede yeni teröristler olmaması. Teröristler terörden vazgeçsin. Elinde silâh almış bir adam varsa buna karşı elbette ki devlet mücadelesini yapacaktır. Bunun aksini kim söyleyecek. Ama bizim istediğimiz Türkiye’de eline kimse silâh almasın. Türkiye’de eline silâh almışlar varsa bunlar silâhlarını bıraksınlar. Yoksa eline silâh almış olanla nasıl mücadele edileceği yasada belli” diye konuştu.

Mehmet Ağar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dağda kimse kalmasın, herkes ovada olsun. Siyaset yapmak isteyen siyaset yapsın, okumak isteyen okusun, çalışmak isteyen çalışsın. Kimse oralara gitmesin. Bunları hallettikten sonra Türkiye kendi yolunda büyük bir hızlı devam edecektir. Herkesin korkup kaçtığı meselede bunları millet adına birinin söylemesi lâzım. Türkiye’nin her yerindeki insanlar çocuklarının geleceğinden endişe içinde. Bizim meselemiz bu çocukların geleceği. Tümüyle bu gençlerin geleceğini düşünüyoruz. Yetimlerin eğitim hakkını geçim hakkını düşünüyoruz.”

Mustafa GÖKMEN / İSTANBUL

13.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tepkileri umursamadılar, top hükümette

  301 anayasaya aykırı

  Ramazan huzuru

  Ezberlerin bozulması, tabuları yıkacak

  Kimse eline silâh almasın, alan bıraksın

  Nobel Pamuk’un

  “PKK’ya operasyon” ihtilâfı aşılamıyor

  Danıştay’dan red, Köşk’ten veto

  Çevik Bir: Lübnan’ı neden bana sormadılar?

  İstanbul Barosunda seçim heyecanı

  Terör zararı tanziminde uzatma yetkisi

  TESEV raporu Meclis’te

  Esenboğa’nın yeni terminali açılıyor

  Herkes aslî görevini yerine getirsin

  Ahilik, ticaret ve ahlâkı birleştirdi

  Hafta sonu yağışlı geçecek

  İHH’ya Pakistan’dan anlamlı ödül

  Kur’ân-ı Kerim Fuarı’na büyük ilgi

  Tokyo’da iftar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004