Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Siyasette ‘Ağar’ rüzgârı

Türkiye’de uzun yıllar “Kürt var mı yok mu” sorusu tartışıldı. Son yıllarda ise bunun “sorun” olup olmadığı tartışılıyor.



28 Şubat kâbusundan kurtulmak şart

28 Şubat denildi mi herkesin tüyleri diken diken oluyor. Kimi “postmodern darbe”nin mağduru olmaktan şikâyetçi, kimi de bu darbenin kışkırtıcısı görünmekten.



Ağar’ı dinlemek

Ankara’da gazeteciler Mehmet Ağar’ı konuşuyor. Siyasiler, Ağar’ın “düz ovada siyaset” açılımının oy pusulasına nasıl yansıyacağını ölçmeye çalışıyor. Daha da ilginci, yabancı diplomatlar bir anda ilgisini DYP liderine yöneltmiş durumda.



Ağar’ın açılımı, AKP-DYP yakınlaşması

DYP Lideri Mehmet Ağar, Güneydoğu sorununa ilişkin ‘söylenecek en son sözü’ söyledi. Bundan sonra hiç kimse ‘bedava Kürtçülük’ yapamayacaktır. Bir dönem teröre karşı mücadelenin bayraktarlığını yapmış olan Ağar, ‘bu kanlı dönemi bitirebiliriz arkadaşlar, samimiyetinizi görelim’ demiştir.



Ezberleri bozdu

Artık DYP Genel Başkanı olan Ağar’ın, “PKK’lılara af çağrısı” olarak yorumlanan çıkışını ciddiye almak gerekiyor. Tam da PKK’nın yeniden ateşkes ilan ettiği, Türkiye-ABD ve Irak’ın koordinatörler aracılığıyla sorunu çözme çabalarını yoğunlaştırdığı bir döneme denk geldiği için bu çıkış daha fazla anlam kazanıyor.



Gündeme gülle

DYP Genel Başkanı Ağar’ın “Dağa çıkıp kurşun sıkacaklarına, düze inip politika yapsınlar” söylemi, siyaset gündemine gülle gibi ağırlık koyarak oturdu. Bu söylem, bir başka parti liderinden ya da siyasetçiden gelseydi, o kişi, “günah keçisi” olurdu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004