Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

MİLLİ TAKIM ZİRVEDE

2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Moldova'yı 5-0 gibi farklı bir skorla yenerek, C Grubu'nda zirveye yerleşen Türkiye, elemelerdeki en golcü takımlar sıralamasında da üst sıralarda kendisine yer buldu. Hakan Şükür (4) ve Tuncay Şanlı'nın attığı gollerle Moldova'yı farklı yene A Milli Takım, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden 50 takımdan en iyi sonuçları alan 6 takım arasında kendisine yer buldu.

Türkiye, C Grubu'nda oynadığı ilk 3 karşılaşmada da rakiplerini mağlup ederken, attığı 8 gole karşılık kalesinde hiç gol görmedi. Milli takım bu başarısıyla, 2008 Elemeleri'nde toplam 7 grupta mücadele eden Avrupa'nın birçok önde gelen bir çok milli takımını da geride bırakmış oldu.

F Grubu'nda yer alan İsveç, şu ana kadar oynadığı 4 maçta 4 galibiyet alarak 12 puanla en iyi ortalamaya ulaşan takım olurken, grubunda da zirvede yer aldı. 2006 Dünya Kupası Finalleri'nin ev sahipliğini yapan Almanya ise, D Grubu'nda oynadığı 3 maçta mağlup olmazken, bu maçlarda rakip kalelere 18 gol bırakırken kalesinde ise sadece 1 gol gördü. Gruplarda puan kaybı yaşamayan son iki takımda C Grubu'nda yer alırken, Türkiye'yi takibini sürdüren Yunanistan da 3'te 3 yapmasına rağmen gol farkıyla Türkiye'nin gerisinde yer aldı.

A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde şu ana kadar oynanan karşılaşmalarda kalesinde gol görmeyen ender takımlardan birisi olarak da üst sıralarda yer almayı başardı. E Grubu'nda yer alan Hırvatistan, puan kaybı yaşamasına rağmen, oynadığı 3 maçta rakip filelere 9 gol atarken, kalesinde ise hiç gol görmeyerek zirvede yer aldı. Türkiye, gol yemeyen takımlar sıralamasında, -atılan gollere bakılarak yapılan sıralamada- attığı 8 golle ikinci sırada yer alırken grubumuzda zirve mücadelesi verdiğimiz son Avrupa Şampiyonu Yunanistan 6 golle üçüncü ve F Grubu'nda ikinci sırada yer alan Danimarka ise yaşadığı puan kaybına rağmen gol yemeden 6 gol atarak, 50 takım arasında dördüncü sırada yer aldı.

A Milli Futbol Takımı, geride kalan maçlar içerisinde en iyi gol averajı sıralamasında da en iyi 5 takım arasında yer alma başarısı gösterdi. D Grubu'nda maç eksiğiyle ikinci sırada yer alan Almanya, 17 gol averajıyla 50 takım arasında ilk sırada yer alırken, D Grubu'nun zirvesinde yer alan Çek Cumhuriyeti 11 gol averajıyla ikinci, E Grubu'nun ikincisi Hırvatistan 9 golle üçüncü, B Grubu'nun ikincisi Fransa yine 9 golle dördüncü sırada yer aldı.

13.10.2006


 

Kral muhteşem döndü

Hakan Şükür, (A) Milli Futbol Takımının, Moldova ile yaptığı maçta 4 gol birden atarak, ay-yıldızlı forma altındaki uzun süren suskunluğuna son verdi.

Türkiye, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'ndaki üçüncü sınavında, cezası nedeniyle Almanya'da seyircisiz oynadığı maçta, Moldova'yı 5-0 yenerken, 4 gol birden atan Hakan Şükür, muhteşem bir dönüş yaptı. Gerek Galatasaray, gerekse (A) Milli Futbol Takımı'nda son maçlardaki performansıyla bazı çevrelerce yoğun biçimde eleştirilen deneyimli futbolcu, 1'i penaltıdan olmak üzere attığı 4 golle, geceye damgasını vuran isim oldu.

GOL SAYISINI 50'YE ÇIKARDI

Milli takımdaki gol sayısını 50'ye çıkaran ve Türkiye'nin 83 yıllık tarihindeki en çok gol atan futbolcu unvanını açık ara elinde bulunduran deneyimli oyuncu, resmi maçlarda yaklaşık 3 yıl aradan sonra ay-yıldızlı formayla gol attı. Hakan Şükür, ay-yıldızlı formayla resmi maçlarda son golünü 19 Kasım 2003'te Letonya ile yapılan 2004 Avrupa Şampiyonası elemeleri baraj rövanş maçında atmıştı. (A) milli formayı toplam 106 kez giyen 35 yaşındaki Hakan Şükür, ay-yıldızlı takımda son golünü ise 18 Ağustos 2004'te Belarus ile yapılan özel maçta kaydetti. Ersun Yanal döneminde uzun süre aday kadroya alınmayan Hakan Şükür, (A) milli formayla ilk golünü 8 Nisan 1992'de Danimarka'ya atmıştı. Galatasaray'ın yanı sıra, Torino, Inter, Parma ve Blackburn Rovers takımlarında oynarken, milli takıma çağrılan deneyimli futbolcunun gol attığı 36 karşılaşmadan 27'sini kazanan ay-yıldızlılar, 6'sında berabere kaldı, sadece 3 kez yenildi.

2. KEZ 4 GOL BİRDEN ATTI

Moldova filelerini 4 kez havalandıran Hakan Şükür, (A) milli formayla 2. kez bir maçta 4 gol birden attı. Hakan Şükür, 20 Ağustos 1997'de Galler ile yapılan ve 6-4 Türkiye'nin galibiyetiyle sonuçlanan Dünya Kupası Eleme Grubu maçında da 4 gol atmıştı. Bu arada milli takımın, 17 Haziran 1924 tarihinde Finlandiya'yı 4-2 yendiği özel maçta Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel, 10 Kasım 1996 tarihinde San Marino'yu 7-0 yendiği Dünya Kupası Eleme Grubu maçında Beşiktaşlı Oktay Derelioğlu da 4'er gol atma başarısını göstermişti.

13.10.2006


 

Terim: Bırakın maçın keyfini yaşayalım

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Elemelerinde Moldova'yı Almanya'da oynanan seyircisiz karşılaşmada 5-0 mağlup eden (A) Milli Takım yurda döndü.

Milliler, karşılaşmanın hemen sonrasında Frankfurt'dan İstanbul'a dönerken, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan teknik tirektör Fatih Terim, futbolcularını galibiyet ve iyi oyun nedeniyle tebrik ettiğini belirtirken, maçta 4 gol atan Hakan Şükür ile ilgili olarak ''Hakan çok eleştiriliyordu, ne diyorsunuz?'' şeklindeki bir soru üzerine de ''Bırakın maçın keyfini yaşayalım, onlar önemli şeyler değil'' ifadesini kullandı. Hakan Şükür ise Macaristan maçından sonra hakkındaki eleştirileri duymadığını belirterek, "İyi bi maç oldu; ben de 4 gol attım" dedi.

13.10.2006


 

27 ülkenin milli takımına gol attı

Hakan Şükür, milli forma altında 27 ayrı milli takıma gol atma başarısını gösterdi.

Hakan Şükür, Moldova'ya 4, San Marino ve Güney Kore'ye 3'er, İsveç, Slovakya, Azerbaycan ve Macaristan'a 2'şer maçta gol atarken, Danimarka, Bulgaristan, Polonya, İzlanda, İsviçre, Ukrayna, Hollanda, Galler, Almanya, Finlandiya, Belçika, Norveç, Avusturya, Şili, Makedonya, Liechtenstein, İrlanda, Letonya, Avustralya ve Belarus filelerini ise 1'er maçta havalandırdı.

13.10.2006


 

En hızlı golcü apoleti de var

Moldova'ya attığı 4 golle birlikte medyada kendisini eleştirenlere güzel bir cevap veren Hakan Şükür ayrıca, Dünya Kupası finallerinde atılan en hızlı golün de sahibi durumda bulunuyor.

Deneyimli futbolcu, 17. Dünya Kupası'nda Türkiye'nin üçüncülüğü elde ettiği Güney Kore maçında 11. saniyede attığı golle, kupanın en çabuk golünü kaydeden oyuncu olarak tarihe adını yazdırdı.

13.10.2006


 

UEFA'dan Hakan Şükür'e övgü

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Moldova'yı 5-0 mağlup eden A Milli Futbol Takımımıza ve 4 gol atan Hakan Şükür'e UEFA'dan övgü geldi.

UEFA editörleri,Hakan Şükür'ün dönüm maçında Moldova ağlarına 4 gol attığını ve Türkiye'nin rakibini 5-0 yendiğini belirtti.

13.10.2006


 

Alex: UEFA'da kolay maç yok

Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Alex UEFA Kupası'ndaki rakiplerini değerlendirdi.

Alex, ''Bu takımlar, İtalyan, İngiliz, İspanyol ve Alman ekolü gibi dört farklı ekolün çok iyi dört temsilcisi'' dedi.Alex, İstanbul'da oynayacakları maçlar da dahil her maçın çok zor olacağını ifade etti.

13.10.2006


 

Fenerbahçe Ülker-Beşiktaş Cola Turca

BEKO Basketbol Ligi'nin 2. haftasında ligin ilk derbi maçı bugün Fenerbahçe Ülker ile Beşiktaş Cola Turka arasında yapılacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşmayı NTV naklen yayınlayacak. Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, kolay bir maç olmayacağını belirterek, ''Hiçbir maçın kolay kazanılmayacağını biliyoruz ama Beşiktaş Cola Turka'yı yine yenmek istiyoruz'' dedi. Karakaş, Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'ı farklı yendikleri karşılaşmanın bugünkü maç için ölçü olamayacağını ifade etti. Beşiktaş Cola Turka'nın şube kaptanı Şenol Demirağ ise, sarılacivertli takımdan Türkiye Kupası'nın rövanşını almak istediklerini söyledi.

13.10.2006


 

Efes basketbol okulu

''Efes İle İlk Adım'' ücretsiz basketbol okullarının yeni dönem başvuruları 16-20 Ekim tarihlerinde yapılacak.

Efes Pilsen Spor Kulübü'nün Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ile birlikte 3 yıldır düzenlediği ''Efes İle İlk Adım'' ücretsiz basketbol okulları, bu yıl 28 ilde 30 merkezde açılıyor. Okullar 13-17 yaş grubunda basketbola ilgisi ve yeteneği olan tüm erkek çocuklara açık olacak.

13.10.2006


 

Tau, Kaya Peker ile galip geldi

Milli oyuncular Kaya Peker ve Serkan Erdoğan'ın formasını giydiği TAU Ceramica, İspanya Ligi'ndeki 3. maçını da kayıpsız atlattı.

TAU Ceramica, İspanya Ligi'nin 3. haftasında evinde konuk ettiği Polaris World CB Murcia'yı 81-65'lik skorla mağlup etti. Mücadelede baştan sona üstün olan TAU Ceramica'da Kaya Peker, takımının en skorer oyuncularından olurken, iyi bir maç çıkardı. Mücadelede 30 dakika süre alan Kaya Peker iki sayılık atışlarda 5/13, serbest atış çizgisinden ise 11/15 isabet ile oynadı. Kaya Peker maçı da 21 sayı, 2'si hücum toplam 8 ribaund ile tamamladı. Bir diğer milli oyuncumuz Serkan Erdoğan ise, 18 dakika süre aldığı mücadeleyi 6 sayı, 2 ribaund ile tamamladı.

13.10.2006


 

Hakemler açıklandı

14 Ekim Cumartesi: 20.30 G.Saray-Ankaragücü: Aytekin Durmaz 15.00 Gaziantep-Sakaryaspor: Tolga Özkalfa 14.30 Trabzon-Kayseri Erciyes: Halis Özkahya 15.00 Konyaspor-Bursa: Bünyamin Gezer

15 Ekim Pazar:

5.00 Kayseri-Sivasspor: Bülent Demirlek

15.00 Denizlispor-Çaykur Rize: Selçuk Dereli

15.00 Vestel Manisa-Antalya: Yılnur Önen

14.30 Ankaraspor-Fenerbahçe: Vedat Yüksel

20.00 Beşiktaş-Gençlerbirliği: Fırat Aydınus

13.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004