Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Rusya’da Ramazan çadırı

Moskova’da cami, kilise ve havrayı içinde barındıran Zafer Parkı, tarihinde bir ilke şahitlik etti. Şehitler Caminin hemen yanı başına kurulan “Şatör Ramazan”, farklı millet ve dinden insanları iftar sofrasında buluşturarak tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Moskova Belediyesi ve Diyalog Avrasya Platformunun işbirliği ile kurulan Ramazan Çadırı Rusya Müftüler Konseyi’nin himayesinde düzenlenen programlarla da şenleniyor. 250 kişinin iftar edebileceği çadırı, saatlerce trafikte kalmayı göze alarak Moskova’nın dört bir yanından gelen insanlar doldurdu. Yemek sırasında elinde tabldotla bekleyen bir Türk işadamı, “Moskova’nın ortasında bizler garip kalmıştık. Bugüne kadar şu güzel havayı koklayamadığımız için Türkiye’ye gıpta ile bakıyorduk. Televizyonlarda Türkiye’deki ramazanları seyrederken Moskova’da bu havayı nasıl yakalarız özlemi içinde idik. İşte bu bugün nasip oldu.” diyerek Türkiye’ye selâm gönderdi.

Rus misafirleri ile birlikte Türkiye’den uzakta Ramazan yaşamanın mutluluğunu ifade eden bir davetli de tablonun söze hacet bırakmadığını söyledi. ‘Bu olağanüstü bir şey’ diyerek heyecanını paylaşan bir başka davetli, “Katkısı olan herkesten Allah razı olsun. İnsanların hepsi burada. Çok güzel bir hava.” dedi. Moskova’nın en güzel yerinde Zafer Parkı’nda böyle bir çadırın kurulmasını ‘muhteşem’ diyerek yorumlayan bir işadamı da gelecek yıl tüm Ramazan’da çadırın kurulması temennisinde bulundu. Diyalog Avrasya Platformu Rusya Koordinatörü Ali Sami Yıldırım da; “Bu bir ilk ve herkese açık. Paylaşma ve kardeşliğin yaşandığı bu ortam toplumsal barışa katkı sağlayacak. Burada sadece Müslümanlar değil, farklı dinden insanlar da bulunuyor.” dedi.

Türkiye, bize en yakın Müslüman ülke

Duygularını ifade eden Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, “Bu çadır bize Türkiye’den geldi. Gümrük işleri dahil tüm masrafları Türk kardeşlerimiz karşıladı. Bu Moskova’da ve Rusya’da ilk. Önceleri kefelerde ya da cami altlarında küçük programlar yapmaya çalışıyorduk. Bu bizim için yeni tecrübe. Bunu gelecek yıllarda Tataristan, Başkırdistan, Dağistan ve başka yerlere de yaymak istiyoruz. Bu çadırın kurulmasında emeği geçen herkesten Allah Rabbimiz şu mübarek Ramazan-ı Şerifte razı olsa diyip duâ kılırız” dedi.

/ MOSKOVA

15.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bayramda trafik alarmı

  Demokrasi ya vardır, ya yoktur

  ‘Said Nursî ulu kişi, eserini anlamak emek ister’

  Ercan: Tam ve gerçek demokrasi istiyoruz

  Çömez: Lider sultası bitmeli

  Asıl mesele Türkiye’nin AB üyeliği

  Demokrasi açısından tarihi hata

  Vali Güler: Ermeni cemaati rahat olsun

  LC Waikiki : Fransız değiliz

  Ağar: Keşke, Nobel’i coşkuyla kutlayabilseydik

  Karadeniz'de gemi battı

  'İstemezükçülüğün’ adı ulusalcılık oldu

  Rusya’da Ramazan çadırı

  Güngören’de muhtaçlara yardım

  HSYK’ye 2 yeni üye

  Arınç, Yunus’u kutladı

  Hakkari’de mayın patladı: 2 şehit

  Google’da en çok Kur’ân okunuyor

  Trabzonlu İHL’liler iftarda buluştu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004