Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

G.Saray'ın son umudu

Şampiyonlar Liginde C Grubunda çıkma mücadelesi veren temsilcimiz bugün deplasmanda PSV Eindhoven'la karşılaşacak. Oynadığı 3 maçta 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan sarı-kırmızılı ekibin 2. tura çıkabilmesi için bu karşılaşmadan mutlaka puanla ayrılması gerekiyor.

UEFA'nın en büyük organizasyonlarından biri olan Şampiyonlar Ligi'nde 2006 - 2007 sezonu gruplarında 4. hafta maçları bugün ve 1 Kasım Çarşamba günü 8 grupta oynanacak 16 karşılaşma ile devam edilecek. Devler Ligi'nde C Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Galatasaray, bugün TSİ ile 21.45'te Eindhoven'de PSV'ye konuk olacak. İsveç Futbol Federasyonu'ndan Martin Hansson'un yöneteceği karşılaşma Star TV tarafından canlı olarak yayınlanacak.

Gruptaki ilk maçında Fransa temsilcisi Bordeaux ile İstanbul'da 0-0 berabere kalan sarı-kırmızılı ekip gruptaki 2. maçında ise İngiltere temsilcisi Liverpool karşısında 3-0 geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda oyuna giren Ümit Karan'ın golleriyle 3-2'yi buldu fakat eşitliği yakalayamadığı için sahadan 3-2 mağlup ayrılmıştı.

Galatasaray gruptaki üçüncü maçında ise Olimpiyat Stadı'nda Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven ile karşılaştı. 1-0 öne geçtiği maçta sahadan 2-1 mağlup ayrılarak gruptan çıkma şansını zora soktu. Gruptaki diğer maçta ise Fransa temsilcisi Bordeaux, İngiltere temsilcisi Liverpool'a konuk olacak.

Galatasaray, PSV Eindhoven takımıyla Avrupa kupaları tarihinde 6. kez karşılaşacak. Hollanda temsilcisi ile tarihinde 5 maç yapan sarı-kırmızılılar, 2 galibiyet 3 de yenilgi aldı. Bu karşılaşmalarda PSV Eindhoven'a 6 gol atan Galatasaray, kalesinde ise 8 gol gördü.

PSV Eindhoven ile tarihinde ilk kez 1987-88 sezonunu Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda eşleşen ''Cim bom'', evinde 2-0 kazanmasına rağmen, deplasmanda rakibine 3-0 yenilerek elenmekten kurtulamadı.

Galatasaray, son olarak 2001-2002 sezonunda, Şampiyonlar Ligi'nde 1. turda oynadığı grup karşılaşmalarında evinde 2-0 yendiği rakibine deplasmanda 3-1 mağlup olmuştu. Galatasaray, bu sezon ise grupta oynadığı ilk karşılaşmada PSV Eindhoven'a 2-1 yenildi.

31.10.2006


 

Devler Liginde dev maç bugün

Avrupa futbolunun iki önemli takımı Barcelona ve Chelsea, Şampiyonlar Ligi grup maçında bugün karşı karşıya geliyor. İspanya'daki karşılaşma öncesi, Chelsea (A) Grubu'nda 9 puanla lider, Barcelona ise 4 puanla ikinci sırada bulunuyor.

Chelsea, karşılaşmayı kazanması durumunda bir üst tura çıkmayı garantileyecek. Gruptaki son maçta, iki takım İngiltere'de karşı karşıya gelmiş ve Chealse, sahadan 10'lık galibiyetle ayrılmıştı. Bugüne kadar 10 kez karşılaşan iki takımdan Barcelona'nın 5, Chelsea'nin ise 4 galibiyeti bulunuyor. İki takım bugüne kadar sadece bir kez berabere kaldı. İspanya Ligi'nin lideri Barcelona, evinde oynadığı son 15 Avrupa kupası maçında yenilgi almadı. Katalan ekibi, iç sahadaki son üç Şampiyonlar Ligi maçında da gol yemedi.

31.10.2006


 

Tigana: Yılmayacağım

Sakaryaspor maçı sonrası Beşiktaşlı taraftarların eleştirisine maruz kalan Fransız Teknik Direktör Tigana, "Cesaretimi kıramazlar. Çalışmaya devam edeceğim ve kulübüm için elimden gelin yapacağım'' dedi. Tigana, kendisi hakkında aleyhte yazı yazanları mahkemeye vereceğini imâ etti..

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, golsüz berabere kaldıkları Sakaryaspor maçla ilgili olarak ''Sonuçtan dolayı mutsuzum'' dedi. Tigana, çok gol pozisyonuna girdiklerini, ancak son vuruşları iyi yapamadıklarını belirterek, ''Bizim için kötü bir geceydi. 2 puan ve Nobre'yi kaybettik. 11'e 10 evinizde oynadığınız bir maçı berabere bitirirseniz, mutlu olamazsınız. Üzgünüm'' diye konuştu.

ÇOK ÇALIŞACAĞIM

Maç sonrası gösterilen tepkilerle ilgili bir soruya da Fransız teknik adam, ''Ben 32 yıldır profesyonel futbol hayatının içindeyim. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Ama sanırım bu hakkımdaki yanlış bilgilendirmelerden kaynaklanıyor. Basında bazı arkadaşlar, benim hakkımda yanlış bilgilendirmeler yaptılar. Bu benim cesaretimi kırmıyor. Çalışmaya devam edeceğim ve kulübüm için elimden gelin yapacağım'' şeklinde konuştu.

DAVA AÇACAK

Tigana, hakkındaki yazılarla ilgili avukatının gerekli işlemleri başlatacağını ifade ederek, ''Benim futbol bilgimle ilgili her türlü şeyi söyleyebilirsiniz, ama şahsiyetimle ilgili, kişiliğimle ilgili şeyleri söyleyemezsiniz. Bu doğru değil'' dedi. Dinamo Bükreş ile hafta içinde oynayacakları UEFA Kupası maçıyla ilgli bir soruya da Tigana, ''Dinamo Bükreş'in lig maçını izledim. Ligde oynadıkları 13 maçı da kazanmışlar. Çok etkili bir ekip'' cevabını verdi.

NOBRE 3 MAÇ YOK

Karşılaşmanın 20. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Nobre'nin en az 3 hafta sahalardan uzak kalacağı bildirildi. Tigana, Nobre ile ilgili bir soru üzerine ''Sanırım uzun süre aramızda olamayacak. 3 hafta ile 1,5 ay arası olabilir'' dedi.Öte yandan, kulüp doktoru Ayhan Optur ise ''O bölgede yırtık da olabilir, spazm da'' ifadesini kullandı.

31.10.2006


 

DEİVİD: Eleştirileri kafama takmıyorum

17 yaşından beri profesyonel bir futbolcu olduğunu belirten Brezilyalı futbolcu, Deivid de Souza "Her zaman kaliteli oyuncular eleştirilir" dedi.

Vestel Manisaspor'a attığı 3 golle Fenerbahçe'yi yeniden liderliğe oturtan Brezilyalı futbolcu Deivid de Souza, şu açıklamaları yaptı: "Bizim için çok önemli maçtı. Önümüzdeki rakibimizle oynuyorduk. Takımıza yardım edebilmem, bunu 3 golle yapabilmem çok önemli. Sadece ben değil takım olarak ne kadar kaliteli olduğumuzu gösterdik. Bundan sonra devamlı zirvede yer alarak, maçlarımızı kazanarak sezonu kapatmak istiyoruz. Bizim takımımıza yakışan bu.17 yaşından beri profesyonel oyuncuyum. Eleştiriler her zaman olur, bu dünyanın her yerinde aynıdır. Hiçbir zaman kötü oyuncular eleştirilmez, her zaman kaliteli oyuncular eleştirilir. Ben eleştirileri kafama takmıyorum. Benim için önemli olan gol atamadığım zamanda ailemin, eşimin, çocuklarımın, arkadaşlarımın yanımda olmasıydı."

TUNCAY: DEVAMI GELECEK

Tuncay Şanlı ise yeniden liderliğe yükseldikleri için mutlu olduklarını belirterek, ''iyi bir rakibe karşı mücadele ettik. Ekip halinde savunma yaptık, ekip halinde hücuma çıktık. Mücadele eden bir takım vardı sahada. Önemli bir galibiyet aldık. Devamının geleceğini düşünüyorum'' dedi.

31.10.2006


 

Zico: Deivid adına mutlu oldum

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Vestel Manisaspor'un kaliteli bir ekip olduğunu belirterek, ''Rakibimiz neden bu haftaya kadar lider olduğunu bu maçta gösterdi. Ofansif ve iyi futbol oynayan bir ekip'' diye konuştu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Vestel Manisaspor'un kaliteli bir ekip olduğunu belirterek, ''Rakibimiz neden bu haftaya kadar lider olduğunu bu maçta gösterdi. Ofansif ve iyi futbol oynayan bir ekip'' diye konuştu

31.10.2006


 

Sakarya'da sevinç

Sakaryaspor Teknik Direktörü Nejat Biyediç, uzun süre 10 kişi oynamalarına rağmen Beşiktaş karşısında çok iyi mücadele ettiklerini ve sahadan 1 puanla ayrıldıklarını söyledi.

Sakaryaspor'un son haftalarda iyi futbol oynadığını belirten Biyediç, ''11'e 11 oynasak maç çok daha güzel geçebilirdi. Tribünlere gelen 30 bine yakın taraftar da güzel bir maç izlerdi. 11'e 11 kalsak belki 3 puan da alabilirdik. Ama buna rağmen futbolcularım çok iyi mücadele ettiler'' diye konuştu.

31.10.2006


 

Necati, Hakan'ı geride bıraktı

Galatasaray'a 2003-2004 sezonunun devre arasında transfer olan Necati Ateş, gösterdiği performansla yıldız oyuncu Hakan Şükür'ün çok üzerinde bir grafik sergiledi.

Futbol Extra Dergisi'nin Kasım ayı sayısında yer alan habere göre, Necati'nin Galatasaray formasıyla görev yaptığı dönemde Hakan Şükür'den daha faydalı olduğu değerlendirmesine yer verildi.Sarı-kırmızılı formayı İlk olarak 31 Ocak 2004 tarihinde Gaziantepspor maçında giyen Necati, 3 yıla yakın sürede 84 lig maçında 6 bin 228 dakika forma giyerken, rakip filelere 43 gol atıp, 15 golün de asistini üstlenerek önemli bir başarı sergiledi. Aynı dönemde Galatasaray formasıyla çıktığı 85 maçta 6 bin 754 dakika sahada kalan Hakan, Necati'ye oranla 526 dakika daha fazla süre almasına karşın 34 gol atıp, 18 asist yaptı. Haberde, Necati'nin Galatasaray'da attığı 43 golle birlikte, 3 yıllık süre içinde gol attığı hiçbir maçta sarı-kırmızılı takımın yenilgi yüzü görmediğine ve yalnızca Necati'nin attığı gollerin Galatasaray'a 39 puan kazandırdığına dikkat çekildi.

31.10.2006


 

Gökhan Ünal en az 4 hafta oynamayacak

Bursaspor maçında sol köprücük kemiği 2 yerinden kırılan ve en az 4 hafta sahalara dönemeyecek olan Kayserisporlu Gökhan Ünal, tedavi için İstanbul'a gitti.

İstanbul'daki tedavisinin ardından sakatlığının netlik kazanacağını belirten Ünal, ''İstanbul'da durumum netlik kazanacak. Gerekirse ameliyat olacağım. 46 hafta arasında iyileşebileceğim söyleniyor. İnşallah en kısa sürede iyileşip, sahalara dönerim" dedi.

31.10.2006


 

Pehlivanlar plaja iniyor

Antalya'da yapılacak Dünya Plaj Güreşi Şampiyonasında Serbest Güreş Milli Takımında da yer alan başpehlivanlar Rıza Kaya ve Şükrü Kazan da madalya mücadelesi verecek.

Türkiye'nin çeşitli yörelerinde yapılan yağlı güreşlerde boy gösteren başpehlivanlar, plaja iniyor. Antalya'da, düzenlenecek Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası'nda, Türkiye adına madalya mücadelesi verecek güreşçiler arasında, Serbest Güreş Milli Takım formasını da giyen başpehlivanlar Ali Rıza Kaya ve Şükrü Kazan da yer alıyor. Türkiye'yi temsil edecek isimlerden Hakkı Ceylan da yine minder güreşinde milli mayoyu giyen bir sporcu. Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası'na bugüne kadar 14 ülkeden 48 sporcunun geleceğini bildirdiği öğrenildi. Nijerya, Hindistan, Macaristan, İspanya, Arnavutluk, Pakistan, İran, Özbekistan, Azerbaycan, ABD ve Yunanistan'ın katılacağı şampiyonada, plaj güreşinde 48, sambo güreşinde ise 27 güreşçi mücadele edecek.

27 PEHLİVANA KAYIT

Antalya'da yine ilk kez düzenlenecek olan Dünya Sambo Şampiyonası'nda da Türkiye'yi minder güreşinde milli mayoyu giymiş sporcular temsil edecek. Serbest stilde Ordulararası Dünya şampiyonluğu bulunan Nuri Zengin ile birlikte Muhammed İlkhan, Abdullah Çakmak, İsa Namlı, Abdullah Aykaç, Selçuk Şahin ve Ayhan Bakır, daha önce hiç mücadele etmedikleri sambo güreşi dalında Türkiye'ye ilk madalyasını kazandırmak için çaba sarf edecekler.Dünya Sambo Güreşi Şampiyonası'na bugüne kadar 27 sporcunun kayıt yaptırdığı açıklandı.

31.10.2006


 

Runje Hırvat millî takımına çağrıldı

Beşiktaş kalecisi Vedran Runje, Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Slaven Bilic tarafından 21 kişilik milli takım kadrosuna alındı.

Runje, Hırvatistan'ın, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde (E) Grubu'nda 15 Kasım Çarşamba günü İsrail ile Tel Aviv'de yapacağı maçta milli formayı giyecek. Hırvatistan Milli Takımı kadrosunda Beşiktaşlı Runje dışında Milan'dan Simic, Juventus'tan Kovac, Bayer Leverkusen'den Babic, Standard Liege'den Rapaic gibi isimler bulunuyor.

31.10.2006


 

NBA yarın sahne alıyor

Tüm dünyada ilgiyle takip edilen NBA'de 2006-2007 sezonu 30 takımın katılımıyla yarın başlıyor. Takımlar sezon boyunca en az 82 maç oynayacak.

Basketbolda, tüm dünyada büyük ilgiyle takip edilen ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA), 2 Kasım Çarşamba günü TSİ sabaha karşı yapılacak karşılaşmalarla başlayacak. Toplam 30 takımın katılımıyla başlayacak olan 2006-2007 sezonunda maçlar, her zamanki gibi Doğu Konferansı'nda Atlantik, Merkez ve Güneydoğu, Batı Konferansı'nda ise Güneybatı, Kuzeydoğu ve Pasifik gruplarında yapılacak.

EN İYİLER

OYNUYOR

Basketbol dünyasının en iyi takımlarının ve oyuncularının mücadelelerine sahne olan, bu nedenle basketbolseverler tarafından büyük ilgiyle takip edilen ligde takımlar, yeni sezon hazırlıklarını tamamladı. Özellikle ''çaylak'' oyuncuların takıma uyum sağlaması ve lige alışması açısından büyük önem taşıyan dönemde, bir çok hazırlık maçı yapıldı. NBA'de yeni sezon boyunca her takım 41'i iç sahada, 41'i deplasmanda olmak üzere 82 maç yapacak. Fikstür gereği her takım kendi grubundaki takımlarla 4, kendi konferansında olan, ancak diğer 2 grupta bulunan takımlarla 3 veya 4, diğer konferanstaki takımlarla ise 2 maçta karşı karşıya gelecek.

NİSAN'DA BİTİYOR

Kasım ayının ilk haftasında başlayan sezona, şubat ayında ''NBA All Star'' maçı için ara verilecek. Normal sezon nisan ayı içinde son bulacak. Ayın sonunda Play-off'lar start alacak ve yine her sezon olduğu gibi MVP (en değerli oyuncu), Rookie (yılın çaylağı), En iyi 6. Adam, En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu, En iyi Defansif Oyuncu ve Yılın En İyi Koçu gibi ödüller sahiplerini bulacak. NBA'de konferans ve gruplarına göre takımlar şöyle:

DOĞU KONFERANSI

Atlantik Grubu: Boston Celtics, New Jersey Nets, New York Knicks, Philadelphia 76'ers, Toronto Raptors, Merkez Grubu: Chicago Bulls, Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons, Indiana Pacers, Milwaukee Bucks, Güneydoğu Grubu: Atlanta Hawks, Charlotte Bobcats, Miami Heat, Orlando Magic, Washington Wizards.

BATI KONFERANSI

Kuzeybatı Grubu: Denver Nuggets, Minnesota Timberwolves, Portland Trail Blazers, Seattle SuperSonics, Utah Jazz, Pasifik Grubu: Golden State Warriors, Los Angeles Clippers, Los Angeles Lakers, Phoenix Suns, Sacramento Kings, Güneybatı Grubu: Dallas Mavericks, Houston Rockets, Memphis Grizzlies, New Orleans Hornets, San Antonio Spurs.

31.10.2006


 

Fenerbahçe averajla lider

Turkcell Süper Lig'de 11. hafta geride kalırken, Vestel Manisaspor'u deplasmanda 3-2 yenen Fenerbahçe, zirvenin yeni sahibi oldu. Fenerbahçe, Manisa deplasmanında rakibi karşısında galibiyete Brezilyalı futbolcusu Deivid'in attığı 3 golle ulaşırken, 23 puan ve averajla liderliğe yeniden yükseldi.

Şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Galatasaray ise, kendi sahasında oynadığı maçta Gençlerbirliği'ni tecrübeli golcüsü Hakan Şükür'ün golüyle mağlup ederek PSV Eindhoven maçı öncesinde moral buldu.

Şampiyon adaylarından Beşiktaş ise İnönü Stadında konuk ettiği Sakaryaspor'la 0-0 berabere kaldı. 62 dakika 10 kişi oynayan rakibi önünde 2 puan kaybeden Siyah beyazlı takımın taraftarları yönetime istifa tezahüratlarında bulundu. Gaziantepspor ve Kayserispor evlerinde oynadıkları maçları kazanarak zirve yarışında iddialarını sürdürdüler. Haftayı puansız kapatan Kayseri Erciyes, Sivas ve Bursa taraftarlarını yine üzdü.

20 golün ağlarla buluştuğu bu haftada, 4 maçı ev sahibi takımlar kazanırken, 1 maçı da deplasman takımları kazandı. 3 karşılaşma golsüz berabere tamamlandı.

TOPLU SONUÇLAR

Galatasaray-Gençlerbirliği : 1-0

Konyaspor-Ankaraspor : 2-2

Gaziantepspor-Sivasspor : 1-0

Vestel Manisaspor-Fenerbahçe : 2-3

Kayserispor-Bursaspor : 2-0

Ankaragücü-Kayseri Erciyesspor : 4-1

Beşiktaş-Sakaryaspor : 0-0

Denizlispor-Antalyaspor : 1-1

12. HAFTANIN MAÇLARI

Bursaspor-Vestel Manisapor, Sivasspor-Denizlispor, Çaykur Rizespor-Galatasaray, Sakaryaspor-Trabzonspor, Gençlerbirliği-Ankaragücü, Kayseri Erciyesspor-Konyaspor, Ankaraspor-Kayserispor, Fenerbahçe-Gaziantepspor, Antalyaspor-Beşiktaş.

Seyhan ŞENTÜRK

31.10.2006


 

Tigana gider mi?

Her türlü olumsuz sonuca, oynanan kötü futbola rağmen takımına ve Tigana’ya desteğini açıkça belli eden ve Sakaryaspor maçı için İnönü Stadını dolduran Beşiktaş taraftarı statdan yine üzgün ve kızgın ayrıldı. Son haftalarda oyuncu tercihleri ve taktik anlayışından dolayı eleştirilen Tigana’ya taraftar desteğinin devam etmesi zor görünüyor. Başta kaleci Runje olmak üzere, Delgado ve Ricardinho'ya bağlanan ümitler boşa çıkınca gereksiz pas yapıp, gol pozisyonuna dahi giremeyen siyahbeyazlılarda ileriye dönük bir ışık görünmüyor.

Tigana, 28. dakikada 10 kişi kalan rakibine karşı ,kaleye ilk şutu 40.dakikada atabilen ve koca ilk yarıyı pozisyonsuz geçen takımına ikinci yarıda ancak müdahele etti. Oyunu kendi sahasında kabullenen Sakaryaspor üzerine giderken dörtlü defans blokunu bozup orta saha ve hücuma destek olacak değişiklikleri yapamadı. Delgado ve Ricardinho ‘büyük oyuncu’luklarını gösteremeyince maç berabere bitti. Beşiktaş yönetimi ve taraftarın şu ana kadar gösterdiği sabra rağmen bundan sonra alınacak sonuçlara göre Tigana ile yollar ayrılıp ani bir operasyonla Mustafa Denizli’yi BJK N.Demir tesislerinde görürsek kimse şaşırmasın.

Nidai PAKSOY

31.10.2006


 

Zico doğru yolda

Fenerbahçe, Manisa’da, hem geçen yıl şampiyonluk yolunda yediği 5 gollü darbenin rövanşını, hem de liderliği geri aldı. O maçta ne kadar yanlış oynadı ise, bu maçta bir o kadar doğruyu fazlası ile uyguladılar. Zico’da ki büyük değişim son sürat devam ediyor.

Daum’un sistemine geçtikten sonra, Zico takımın taşları ile istediği gibi oynamasına rağmen, sarı lacivertliler sonuca gitmekte sıkıntı çekmiyor. Mehmet Yozgatlı ve Kezman sakat olduğu halde, yıllardır kulübe yüzü görmeyen Ümit ve Aurelio ile birlikte Rüştü’yü yanında oturtturmak, sistemin zaferi olsa gerek. Futbolcular bu sisteme öyle alışmışlar ki, ismi ne olursa olsun, formayı kapan kapasitesini biraz zorladığında takımına artı katkıda bulunabiliyor. Hatta sistemin uçtaki tek adamı olarak oynayan Deivid tek başına iken bu mevkiin oyuncusu olmadığı halde, sistem tıkır tıkır işlediği için 3 gole imza atabiliyor.

Tabi ki, bu galibiyet sarı lacivertlilerin dört dörtlük olduğunu göstermez. Yapılan sistem değişikliği ile birlikte kendileri yükselişe geçerken, Vestel Manisa takımı kaldıramadığı liderlik psikolojisi ile düşüş içinde. Ancak Fenerbahçe’nin oynamaya çalıştığı günümüz futbolunun istediği alan savunmasına dayalı bir tarz. Zico'nun yapacağı sistemdeki eksikleri çok çalışarak en aza indirip, takımını üstün yanlarını ortaya çıkarmaktır.

Zico’daki diğer büyük değişim de, ilk haftalardaki sürekli aynı 11 ısrarından vazgeçip geniş kadrodaki rekabeti artırmasıdır. Bu da futbolcuların kendilerini sürekli formda tutmalarını sağlıyor. Önlerindeki zor fikstür ile peş peşe gelecek olan derbileri de düşünürsek bu değişimler takıma mutlaka olumlu yansıyacak ve Palermo karşılaşması öncesinde lig maçlarında görülen karmaşıklıklar yaşanmayacaktır.

Mehmet ILGAZ

31.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004