Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İmamlar huzursuz

Son dört yılda Diyanet İşleri Başkanlığından, 1850 personelin diğer kurumlara yatay geçiş yaptığını söyleyen Devlet Bakanı Mehmet Aydın, bunun sebeplerinden birinin de “medyada imam imajını iyice olumsuzlayan tutum ve yayınların görevliler üzerinde ağır bir baskı oluşturması ve kurumdan ayrılma isteğini körüklemesi” olduğunu açıkladı.


Gizli belgede Meclis devredışı

8 Kasım’da açıklanması beklenen 2006 ilerleme raporunda, askerin yalnızca izin alarak ve sadece kendi alanıyla ilgili konuşması gerektiği vurgulanırke

Erdoğan: İçimize kapanarak, bir yere varamayız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Etrafımıza duvarlar örerek, sermayeyi renklere, ırklara, inançlara ayırarak, içimize kapanarak, dünyaya ilgisiz kalara


  Kınıklıoğlu: Fransız Meclisinin kararı Senatodan geçmez

Alman Marshall Fonu adlı Amerikan düşünce kuruluşunun Türkiye Direktörü Suat Kınıklıoğlu, bundan sonraki süreçte Fransa Meclisinin kararının Senatoya gideceğini hatırlatarak, ‘’Bizim aldığımız izlenim kararın Senatodan geçmeyeceği yönünde’’ dedi.


  Celal Adan: CHP’den bu millete bir umut yok

DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP’nin Türkiye’ye verebileceği hiçbir olmadığını belirterek, “Bir avuç dayatmacının tekkesi CHP’den bu millete bir umut yok… Altı okun altısını da kırmış olan CHP boğulma öncesi çırpınışlarla kendisini kurtaramaz” dedi.


  Ahmet Türk: Asker silâh bıraksın demedik

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, “Bizim hiçbir zaman ‘Askerî güçler silâhlarını bıraksın’ gibi bir talebimiz, anlayışımız olmamıştır, olamaz da” dedi. Türk, “Bu sorunun altından ne ABD'ye, ne de farklı yerlere havale etmekle kalkamayız. Nihaî hedefimiz de silâhların tümden Türkiye gündeminden ve Kürtlerin gündeminden kalkması” diye konuştu.


  Masonlardan Cumhuriyet balosu

Türkiye Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası, ‘’Cumhuriyet ve Atatürk’’ haftası etkilikleri kapsamında Cumhuriyet Balosu düzenledi.


  Havalar daha da soğuyacak

Yurdun tamamında görülecek sağanak yağışların, Marmara’nın batısı, kıyı Ege ile Akdeniz bölgelerinde etkili olacağı bildirildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yurdun yeni bir yağışlı havanın etkisine girdiği belirtilerek, yağışların etkili ve sürekli olmasının beklendiği kaydedildi.


  Koray Aydın dâvâsına devam edilecek

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın’ın, “İhalelerde usulsüzlük yaptığı ve mal varlığında haksız artış olduğu’’ iddiasıyla Yüce Divan’da yargılandığı davaya bugün devam edilecek.


  Erzincan da sallandı

Erzincan’da 12 saat içerisinde iki ayrı yerde meydana gelen küçük çaplı yer sarsıntıları vatandaşları tedirgin etti. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ilk sarsıntı önceki gece saat 02.00 sıralarında Kemah İlçesi’ne bağlı Alpköy mevkiinde meydana geldi.


  İstanbul, 2009 IMF Kongresi’ne hazırlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2009 yılında İstanbul’da yapılacak IMF ve Dünya Bankası Kongresi için kongre vadisi denilen bölgede en az bin ofis istendiğini ve bundan dolayı yeni proje geliştirme çalışmaları bulunduğunu bildirdi.


  Sami Ofer’in şirketi Sümerbank arazisinde

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Sami Ofer’in şirketi ile Global Yatırım A.Ş’nin Denizli Sümerbank arazisi üzerinde 200 milyon dolarlık yatırım yapmasını TBMM gündemine getirdi.


  Başbakanlık, uzman yardımcısı alacak

Başbakanlık merkez teşkilâtında çalıştırılmak üzere 17 uzman yardımcısı alınacak.


  Öğretmenlerden ücretsiz kurs

Bitlis’in Güroymak ilçesindeki Gölbaşı Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO) görev yapan bir grup öğretmen 3 yıldır gönüllü olarak öğrencilere kurs veriyor.


  Akıllılar kaybetti, deliler kazandı

Bursa’nın İznik İlçesi’ne bağlı Müşküle köyünde istifa eden azaların yerine seçilen yeni azalar deli çıktı.


  Kurtlar sürüyü dağıttı

Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Halaç köyünde, kurtların saldırısına uğrayan sürüdeki 250 küçükbaş hayvandan 98’i telef oldu, 50’si yaralandı, 102’si kayboldu.


  Büyükanıt, Atina yolcusu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 1 Kasım Çarşamba günü Yunanistan’a gidecek.


  Polis görevini yaptı, suç azaldı

İzmir’in Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü, New York’ta uzun yıllardır uygulanan ve şehre huzur getiren projeyi, ilçede uygulayarak suç oranında yüzde 80 azalma sağladı.


  Arzuhalcilik tarihe karışıyor

Şanlıurfa’da, valilik ile adliye yakınlarında çalışan ve vatandaşların bürokratik yazışmalarını yapan arzuhalciler, teknolojiye yenik düşüyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004