Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ve sandıklar açıldı

Dolmabahçe Sarayı’nın açılışının 150. yılı kutlama faaliyetleri kapsamında düzenlenen “Sandıklarda Saklı Saray Yaşamı” adlı sergide, Millî Saraylar Tekstil Koleksiyonu’nda yer alan puşide, bohça, mahrama, seccade, bindallı gibi parçalar yer alıyor.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisinde düzenlenen “Sandıklarda Saklı Saray Yaşamı” adlı sergiyi ziyarete açtı.

Arınç, açılışta yaptığı konuşmada, bu sergide, saraylarda yaşanan muhteşem hayatın en güzel örneklerinin sergilendiğini vurgulayarak, “Bugüne kadar sandıklarda saklı kalmış, ama sarayımızın her bölümünde bulunan el emeği, göz nuru dünyanın en nadide eserlerinin sergilendiği bir sergiyi açıyoruz. Bu çok güzel örneklerle bizim koleksiyonumuzda bulunan bütün eserleri sergileme imkânımız oldu” dedi.

Bu parçaların gün yüzüne çıkıp sergilenmesinden büyük gurur duyduklarını belirten Arınç, millî saraylarda bulunan eserlerin her ay yeni sergilerle halkın önüne çıkarıldığını, bu sergilere dünyadan da çok talep bulunduğunu anlattı. Abu Dhabi’de yarın kendisinin açacağı bir sergide millî saraylarda bulunan koleksiyondan 137 parçanın sergileneceğini bildiren Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

“Daha sonra yine bu sergilerimizi arzu eden bütün ülkelerde, bunların dünya kültürü adına paylaşılmasını arzu ediyoruz. Saraylarımız büyük bir atılım içinde. Ziyaretçi sayımız her gün artıyor. Saraylarda yeni bölümlerimiz açılıyor.

İstanbullular için, Türkiye için çok büyük kazanım olduğunu düşünüyorum. Personelimiz de çok özveriyle çalışıyor. Sergilenmemiş hiçbir eser kalmayacak. Böylece ecdattan bize miras kalan, sadece bizim değil bütün insanlığın ortak malı olan bu kültür varlığımızı insanlığa en güzel şekilde sunma gayreti içinde olacağız.”

Millî Saraylar Daire Başkanı Cemal Öztaş da sergide bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış çok değerli eserlerin sunulduğunu ifade ederek, izleyenlerin sergiden memnun kalması dileğinde bulundu.

Daha sonra serginin açılışını yapan TBMM Başkanı Arınç ve beraberindekiler hep birlikte sergiyi gezdiler.

“Sandıklarda Saklı Saray Yaşamı” sergisi, 15 Aralık 2006 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

Dolmabahçe Sarayı’nın açılışının 150. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergide, Millî Saraylar Tekstil Koleksiyonu’nda yer alan puşide, bohça, mahrama, seccade, bindallı gibi parçalar yer alıyor.

02.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ve sandıklar açıldı

  Ahlat bastonuna AB desteği

  Şanlıurfa Müzesinde problem yok

  Osmaniye Musikî Derneği, çalışmalarına yeniden başladı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004