Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Eskisinden dayanıksız

Türkiye Mimarlar Odası Çorum İl Temsilcisi Arif Cancanoğlu, restorasyon çalışmaları tamamlanan 112 yıllık Çorum Saat Kulesi’nin Maden Analizleri ve Teknolojisi Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan rapora göre, ‘’kullanılan malzeme nedeniyle eskisinden daha dayanıksız bir halde olduğunun belirlendiğini’’ söyledi.

Cancanoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Burak Torun, İlknur Cerit ve Aydın Ökmen’le birlikte düzenlediği basın toplantısında, Saat Kulesi restorasyonu ve kullanılan taşın analiz sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Saat Kulesi restorasyonunda kullanılan taşlardan aldıkları numunelerin Maden Analizleri ve Teknolojisi Daire Başkanlığı tarafından incelendiğini, hazırlanan raporun kendilerine ulaştığını belirten Cancanoğlu, restorasyonda kullanılan Kayseri taşının, orijinal taşa göre yüzde 50 oranında daha dayanıksız olduğunun tesbit edildiğini bildirdi.

Saat Kulesi’nin Çorum için büyük önem taşıyan tarihi bir yapı olduğunu hatırlatan Cancanoğlu, restorasyonda kullanılan taşın aslına uygun olmadığının belirlendiğini vurguladı. Yapılan yanlışı ortaya çıkarmak istediklerini ifade eden Cancanoğlu, ‘’Saat Kulesi restorasyonunda kullanılan taşlardan aldığımız numunelerle ilgili analiz raporu iki gün önce elimize ulaştı. Türkiye Mimarlar Odası İl Temsilciliği olarak, sonuçları kamuoyuna açıklamayı uygun gördük. Biz kimseyi kötülemek istemiyoruz. Sadece yapılan yanlışı gözler önüne sermek istiyoruz’’ dedi.

03.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yıllardan 1980, aylardan Eylül

  Eskisinden dayanıksız

  Tarık Buğra adına hikâye yarışması

  Japon ve Türk hocalardan seramik sergisi

  Demokrak Hukukçular Derneğinden milliyetçilik forumu

  ‘Eğer ben olsaydım’


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004