Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

‘Eğer ben olsaydım’

Katar'daki Virginia Commonwealth Üniversitesi Sanat Okulu (VCUQ) tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen 'Eğer Ben Olsaydım' konulu tasarım yarışmasıyla gençler hayallerindeki geleceği tasarlıyorlar.

Katar’daki Virginia Commonwealth Üniversitesi Sanat Okulu (VCUQ) tarafından bu yıl 5. si düzenlenen ‘Eğer Ben Olsaydım’ temalı tasarım yarışması başlıyor. Lise son sınıf öğrencilerinin katılabileceği “Yaşadığımız Ortamın Geliştirilmesi” konulu bu yılki yarışmada gençler, hayallerindeki gelecekle ilgili fikirlerini, özgün tasarımlarıyla paylaşma imkânı bulacak.

Önceki gün Ceylan Intercontinental Hotel’de yarışma ve şartları hakkında bilgi verilmek üzere bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Virginia Commonwealth Üniversitesi Sanat Okulu (VCUQ) adına konuşan Donna Duffet, okul ve yarışmayla ilgili bilgi verdi. Türkiye, Katar, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Suudi Arabistan, Bahreyn, Lübnan, Ürdün, Mısır, Suriye ve Pakistan olmak üzere 12 ülkeden lise son sınıf öğrencilerinin katılacağı “Eğer Ben Olsaydım” temasıyla düzenlenen yarışmaya, yaşadığımız ortamın geliştirilmesine yönelik çalışmalarıyla kaydolanlar arasından iki öğrenciye, iletişim/grafik tasarımı, moda tasarımı ve iç mimarî dallarında eğitim veren VCUQ’da dört yıllık bursa, katılan 12 ülkeden ilk üçe kalan lise öğrencilerine ise nakit para ödülleri verilecek. Birinci 1.400, ikinci 800, üçüncü ise 600 doların sahibi olacak.

Öğrenciler, mürekkep, pastel boya, yağlı boya ve kurşun kalem kullanarak yaptıkları san’at yapıtlarının yanısıra konuyla ilgili fotoğraf çalışmalarıyla yarışmaya katılabilecekler. Başvurular 15 Ocak 2007 tarihinde sona erecek. VCUQ 5. Tasarım Yarışması sponsorları arasında bulunan Sasol Chevron, yarışmaya nakit para ödülleriyle, uluslar arası kargo şirketi DHL ise, farklı bölgelerdeki öğrencilere ücretsiz nakliye hizmeti sunarak destek sağlayacak. Öğrenciler yarışma ve şartlarıyla ilgili daha fazla bilgi için www.qatar.vcu.edu sitesini ziyaret edebilir, (00) 974 492 7213 numaralı telefonu arayabilir ya da [email protected] adresine e-posta gönderebilirler.

Canan KARAKAŞ / İSTANBUL

03.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yıllardan 1980, aylardan Eylül

  Eskisinden dayanıksız

  Tarık Buğra adına hikâye yarışması

  Japon ve Türk hocalardan seramik sergisi

  Demokrak Hukukçular Derneğinden milliyetçilik forumu

  ‘Eğer ben olsaydım’


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004