Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

TÜRK FUTBOLUNA UYARI

FIFA Başkanı Blatter ve UEFA Başkanı Johansson'ın, "Hükümetler futbola müdahale edemez" açıklamasının Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Şahin'in çıkışı ile Cumhuriyet Savcılığı'nın Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy hakkındaki açtığı davanın ardından yapılması manidar bulundu.

FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Lennart Johansson'un geçen hafta Zürih'te yaptıkları görüşmede, futbolun özerkliğinin savunulması konusunda görüş birliğine vardıkları açıklandı. FIFA tarafından yapılan açıklamada, futbolun yönetim organları üzerindeki baskının arttığı belirtildi. Açıklamada, futbolun yönetimine, özellikle Avrupa'da büyük kulüplerin, ekonomik ve ticari güçlerin, oyuncu menajerlerinin ve bazı durumlarda da dünyanın birçok bölgesinde hükümetlerin müdahale etmeye çalıştıkları vurgulanarak, "Bu durumda, futbol konumunu savunmak zorundadır" denildi.

FIFA ve UEFA'nın yaptığı bu ortak açıklamanın Başbakanlık Müfettişleri ve Başbakan Yardımıcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı M.Ali Şahin'in çıkışı ile Cumhuriyet Savcılığı'nın Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy ve mesai arkadaşları hakkındaki açtığı davanın ardından yapılması manidar bulundu.

Açıklamada, FIFA ve UEFA başkanlarının "Bağımsız Avrupa Spor Raporu"na büyük önem verdikleri ve şu sonuçlara vardıkları belirtildi:

Raporda yer alan, sporun özerkliğini vurgulayan ana mesajları ve sporun kendi yönetimini sürdürmede, gerek dünya seviyesinde gerekse konfederasyonlar ve üye birlikler seviyesinde kimin ne yapacağını belirleyen açık kuralları destekliyoruz.

Hükümetler ve spor sorumluları arasındaki sınırların açık tanımı ve hukuk güvenliğine ilişkin bir ihtiyaç olduğu görüşünü savunuyoruz.

Siyasi kurumların, sporun yönetim organlarına yönelik uygun yönetim isteklerini anlıyor ve kabul ediyoruz. Biz futbol adına bu sorumluluğu almaya hazırız.

Avrupa Birliği'nin bir Avrupa Spor Ajansı kurmasına gerek olmadığını savunuyoruz, çünkü bunun sadece bürokrasiyi ve spora siyasi müdahale riskini artıracağını düşünüyoruz.

FIFA ve UEFA'nın Avrupa'da ve dünyada futbol ve siyasi otorite arasında sporun gelişimi için işbirliği konusunda sağlam bir anlaşma zemini bulabileceği kanısındayız.

03.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TÜRK FUTBOLUNA UYARI

  Fenerbahçe bugün Antep'i konuk ediyor

  En gözde sambacı Fenerbahçeli Alex

  Mehmet Okur iyi başladı

  Real'in TV geliri 600 milyon Euro

  Boğaz'ın Boğası İstanbul'a geldi

  Rus güreşçinin madalyası Türk'e

  Ömer Rıza bugün ameliyat oluyor

  Satranç ustası Kasparov geliyor

  Harlem şov İzmir'de başlıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004