Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Faruk ÇAKIR

Eyvah, tehlike!



Cemiyet hayatının huzur ve saadeti, en başta ‘aile’ yapısının sağlam olmasıyla temin edilebilir. Ne var ki, bir asra yaklaşan tahribat sebebiyle toplumun temel taşı olan ‘aile’ büyük ölçüde tahrip edilmiş ve yaralanmış durumdadır.

Gün geçmiyor ki bir cinayet, bir kavga, bir ‘çirkinlik’ yaşanmasın. Masum bebeklere varıncaya kadar herkesi tehdit eden (adını dahi anmak istemediğimiz) bu ‘insanlık dışı olay’ların, hepimizi derinden sarsması ve toplumun uyanışına vesile olmasını dileyelim.

“Rüzgâr” ekenlerin “fırtına” biçmemesi mümkün değildir. Cemiyetin içine sürüklendiği bu hal, yıllar yılı ‘çirkinlik’ eken ‘ifsat komiteleri’nin gayretlerinin ürünüdür. ‘Din öldürülecektir’ diye yola çıkanlar bir bakıma bugünkü sonuçların ortaya çıkmasına sebep olmuşlardır.

Geriye dönüp baktığımızda, 10 ya da 20 yıl önce duyulduğunda toplumun ‘şok’ olacağı hadiseler; bugün—maalesef—’sıradan’ hale gelmiş durumda. Hırsızlık, cinayet, gasp gibi suçları işleyenler, pişmanlık dahi duymuyor. Ama bütün bunlar bir netice...

Bu çirkinliklerin ‘sebep’lerini araştırmak ve ‘çare’lerini bulmak Türkiye’yi ‘idare edenler’in birinci vazifesi değil midir? Öyledir, ama gel gör ki cemiyetin temellerini dinamitleyenlere ‘dur’ denilmezken; ‘aile’yi muhafaza etmeye çalışanlara engel olunuyor.

Dünyayı da esir alan bu kötü salgın, Türkiye’yi de işgal etmek üzere. Şu habere bakalım: “İngiliz Bolton takımında oynayan Senegalli futbolcu Diouf, sarhoş olup eşi Valerie’yi döverek evden attı.” Bir başka haber: “Aşırı alkollüyken eşini öldürmekle suçlanan eski Fransız rugby oyuncusu Marc Cecillon, hakim karşısına çıktı. (...) Yıldız oyuncu olayın gerçekleştiği 2004 Ağustos gecesinde çok sarhoş olduğunu ve hiç bir şey hatırlamadığını söyledi.” (Sabah, 8 Kasım 2006)

Tabiî bu haberler ‘denizden bir damla’ bile değil. Sadece aynı gün, aynı gazete ve aynı sayfada yer aldığı için hatırlatmak istedim. Haberden de anlaşılacağı üzere, çirkinliklerdeki birinci suçlu ‘alkollü içkiler.’ Böyle olduğu halde, Türkiye’de hâlâ alkollü içki reklamlarının gazete sayfalarını işgal etmesini neye yormalı?

Türkiye’de artık bebekleri bile mağdur eder duruma gelen—çok affedersiniz—tecavüzcüler karşısında ‘aile/toplum’ ne ile karşı koyabilecek? Bu bataklığı kurutmak için daha ne bekleniyor? Küçüğünden büyüğüne, bütün fertlere ‘doğru İslâmı ve İslâmiyete lâyık doğruluğu öğretmek’ten başka çare var mıdır?

Ankara Barosu Çocuk Suçları Başkanı Avukat Türkay Asma’nın bu çirkinliklerle ilgili, hepimizi titretmesi gereken şu tesbitine kulak verelim: “Çocuklara taciz olaylarının sokak serserilerinden gelme olasılığı binde bir kadar azdır. Asıl büyük sorun aile içinde, okulda, çocuğun güvendiği kişilerden gelen cinsel saldırılar(dır).” (Vatan, 6 Kasım 2006)

Çocukların ‘güvendiği’ dağlara kar yağmaması için hep beraber doğruya, gerçek doğruya (İslâma, Kur’ân’a) sarılalım. Dünyanın sarıldığı diğer ‘doğru’ların çıkmaz sokaklara saptığını lütfen görelim... Allah’ım bu çirkinliklerden hepimizi uzak tut. Amin.

09.11.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (08.11.2006) - Bilinsin mi, bilinmesin mi?

  (07.11.2006) - ‘Had bildiren’ de gitti

  (06.11.2006) - ‘Zihniyetin değişmesi’ni engelleyen kim?

  (04.11.2006) - ‘Yayla’ kavgası

  (03.11.2006) - 20 büyüktür, 80 !

  (02.11.2006) - Kış zamları

  (01.11.2006) - Susanlara da sıra gelir

  (30.10.2006) - “Eyvah, gençler camide!”

  (29.10.2006) - Milletle kaynaşan kazanır

  (28.10.2006) - ‘Seri katil’ler çağı

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habip FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004