Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Özgürlükte gerileme var

Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Yavuz Önen, Başbakan Erdoğan’a “düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engeller konusunda’’ gönderdiği mektubunda, insan hakları ortamında önemli bazı açılımlar sağlanmasına karşın geçen bir yıllık süreçte, bu açılımların gerilemeye başladığını belirtti.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Yavuz Önen, insan hakları ortamında önemli bazı açılımlar sağlanmasına karşın geçen bir yıllık süreçte, bu açılımların gerilemeye başladığını söyledi.

TİHV’den yapılan yazılı açıklamaya göre Önen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘’düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engeller konusunda’’ bir mektup gönderdi.

Önen, mektubunda Türkiye’de özellikle 17 Ekim 2001’de yürürlüğe giren Anayasa değişikliğiyle birlikte demokratikleşme yönünde olumlu adımlar atıldığını belirterek, şunları kaydetti:

‘’İfade özgürlüğü başta olmak üzere bu dönemde insan hakları ortamında önemli bazı açılımlar sağlanmıştır. Ancak özellikle geçtiğimiz bir yıllık süreçte, bu açılımlar durmaya hatta gerilemeye başlamıştır.

Türkiye’deki insan hakları sorununun başka devletlerin Türkiye’ye ilişkin değerlendirmeleri üzerinden tartışılması, düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin tümden kaldırılmasının hedeflenmesi yerine, sorunun sadece belli yasa maddelerine odaklanarak ele alınması, Türkiye’deki insan hakları tablosunun bütününün görülmesini engellemektedir.’’

İfade özgürlüğünün TCK’nın 301. maddesi üzerinden tartışılmasının bunun son örneği olduğunu ifade eden Önen, bu maddenin yurt dışından gelen istek ve baskılarla değil, Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından önemli bir adım olduğu için önem taşıdığını kaydetti.

Önen, son dört yıldaki ifade özgürlüğü alanıyla ilgili değerlendirmesine de yer verdiği mektupta, AKP hükümetinin iktidarın ilk döneminde insan hakları örgütleri ile kurduğu ilişkileri daha sonra ‘’neredeyse sona erdirdiğini’’ öne sürdü. İnsan Hakları Danışma Kurulunun (İHDK) ‘’etkisiz hale’’ getirildiğini iddia eden Önen, ‘’Bundan sonraki süreçte katılımcı demokrasinin hayata geçirilmesi konusunda duyarlılık göstereceğinizi umuyoruz’’ dedi.

/ ANKARA

14.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Filistin’de yapılanları asla tasvip etmiyoruz

  Bir tek laiklik kaldı

  Koalisyonu milletle yapacağız

  Ağar: Halkın irtica diye bir problemi yok

  Eğitim Şûrası geç kaldı

  Danıştay, reçetelere kısıtlamayı durdurdu

  Asker kaçaklarına cezalar artırılıyor

  Barolar Birliği’nden insan hakları sempozyumu

  CHP'nin Kur’ân kursu rahatsızlığı

  Savunma sanayimizin toplam cirosu artıyor

  Yeni dokunulmazlık dosyaları Meclis’e gönderildi

  Özgürlükte gerileme var

  Yuva çocukları şefkat bekliyor

  M. Zahit Kotku duâlarla anıldı

  Hacılara menenjit aşısı

  İskenderun’da atık iddiası

  Komşusunun hayatından etkilendi, Müslüman oldu

  “Kimse yok mu?” Düzceli aileleri unutmadı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004