Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

CHP'nin Kur’ân kursu rahatsızlığı

CHP, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK), Kanuna Aykırı Eğitim Kurumları’nı içeren maddesinde değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve arkadaşları tarafından hazırlanan, TCK’nın 263. maddesinde değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifiyle, kanuna aykırı eğitim kurumu açan, bunları çalıştıran veya bu kurumlarda bilerek öğretmenlik yapanlara, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getiriliyor.

Teklifin gerekçesinde, Anayasanın 42. maddesinde ‘’Eğitim ve öğretim, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda, çağdaş, bilim ve eğitim esaslarına göre, devletin gözetimi ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz’’ hükmünün bulunduğu hatırlatıldı.

Türk Ceza Kanununun, devletin denetimi ve gözetimi dışında ve kanuna aykırı olarak eğitim ve öğretim kurumu açanlara verilecek cezaları düzenleyen 263. maddesinin ise Anayasanın amacına dönük yeterli yaptırımları içermediği belirtilen gerekçede, şunlar kaydedildi: “TCK’nın söz konusu maddesi, rejimimiz ve ülke bütünlüğümüzle yakından ilgilidir. Özellikle rejim için önemli sorun ve tehdit oluşturan tarikat ve cemaatlerle, radikal dinci grupların ve ülke bütünlüğünü tehdit eden bölücü örgütlerin, kanuna aykırı, yani kaçak kurs veya eğitim kurumu açmalarını ve işletmelerini engellemek ve caydırmaktan uzaktır. Ayrıca, yurt ve pansiyonlar kapsam dışıdır. TCK’nın 263. maddesi, bu gibi kurs veya eğitim kurumlarının akıbetinin ne olacağı, kapatılıp kapatılmayacağı ve bu yerlerde bilerek görev alanlar hakkında ne yapılacağına ilişkin bir hüküm içermemektedir. TCK’nın, Kanuna Aykırı Eğitim Kurumları başlıklı 263. maddesi, devletin denetimi ve gözetimi dışında, kanuna aykırı eğitim kurumu açanlara verilecek cezalar artırılarak, böyle kurumlarda bilerek görev alanlar da ceza kapsamı içine alınıp, bu yerler kapatılarak Anayasanın 42. maddesinin amacına uygun ve caydırıcı özelliği olan bir hüküm haline getirilmelidir.’’

/ ANKARA

14.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Filistin’de yapılanları asla tasvip etmiyoruz

  Bir tek laiklik kaldı

  Koalisyonu milletle yapacağız

  Ağar: Halkın irtica diye bir problemi yok

  Eğitim Şûrası geç kaldı

  Danıştay, reçetelere kısıtlamayı durdurdu

  Asker kaçaklarına cezalar artırılıyor

  Barolar Birliği’nden insan hakları sempozyumu

  CHP'nin Kur’ân kursu rahatsızlığı

  Savunma sanayimizin toplam cirosu artıyor

  Yeni dokunulmazlık dosyaları Meclis’e gönderildi

  Özgürlükte gerileme var

  Yuva çocukları şefkat bekliyor

  M. Zahit Kotku duâlarla anıldı

  Hacılara menenjit aşısı

  İskenderun’da atık iddiası

  Komşusunun hayatından etkilendi, Müslüman oldu

  “Kimse yok mu?” Düzceli aileleri unutmadı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004