Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Eğitim Şûrası geç kaldı

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, eğitim sisteminde büyük değişiklikler yapan Milli Eğitim Bakanlığının, bu değişiklikleri yapmadan önce Millî Eğitim Şûrası’nı toplaması gerektiğini savundu.

Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, son 4 yıl içinde eğitim sisteminde değişik konularda köklü değişiklikler yapıldığını belirtti. Sağlık, adalet, meteoroloji meslek liselerinin Millî Eğitim Bakanlığına devredildiğini, 2007 yılında zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasının kararlaştırıldığını, atama yönetmeliğinde önemli değişiklikler yapıldığını anlatan Avcı, bu değişikliklerin bir tanesinin bile Millî Eğitim Şûrası’nın toplanması için yeterli olduğunu ileri sürdü. Öğretmenlerin büyük çoğunluğunun bu değişiklilerden haberdar olmadığını ifade eden Avcı, yapılan önemli değişikliklerin şurada değerlendirilip, tartışılıp yürürlüğe girmesinin, eğitim sistemi için daha faydalı olacağına inandıklarını belirtti.

Sendikaların görüşü alınmadan yapılan değişikliklerin eğitim için olumsuz sonuçlar doğurabileceğini kaydeden Avcı, eğitim sisteminde büyük değişiklikler yapan Millî Eğitim Bakanlığının, Millî Eğitim Şûrası’nı değişiklikler yapılmadan önce toplaması gerektiğini savundu.

Şuayp Özcan: Sezer’in mesajını kabul etmem

Millî Eğitim Bakanlığınca düzenlenen 17. Millî Eğitim Şûrası protokol konuşmalarıyla başladı. Şûra’nın açılışının devlet katından beklenen ilgi görmemesi eleştirilere sebep oldu. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Şuayp Özcan, şimdiye kadar yapılan Şûra toplantılarında başbakan ve cumhurbaşkanlarının ilgi gösterdiğini ancak son toplantıda aynı ilginin gösterilmediğini söyledi.

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in konuşmalarını da eleştiren Özcan, “Atatürk’ün harbi bırakıp Şûra toplantısına katıldığını anlatıyorlar ama ne Başbakan ne de Cumhurbaşkanı ortada yok. Başbakan mesaj gönderiyor. Cumhurbaşkanı mesaj bile göndermiyor. Zaten gönderse de kabul etmem. Süleyman Demirel bütün toplantılara katılıyordu. Hiç kaçırmazdı. Toplantılar son derece heyecanlı olurdu. Şimdi aynı heyecanı göremedik. Zaten organizasyon da son derece bozuk” dedi.

Basında Şûra’nın çeşitli amaçlarla yapıldığı haberlerine de değinen Özcan, “Meslek liselerinin önünün açılacağı söyleniyor. Açılsın tabi. Açılsa ne olacak. Ne amaçla yapılırsa yapılsın neticede Şûranın düzenlenmesi iyidir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Şûraya mesaj bile göndermemesine ilişkin soruları cevaplayan Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Bu konuda yorum yapmak durumunda değilim. Biz dâvet ettik. Takdir kendisine aittir” şeklinde konuştu. Eğitim çevrelerinden 800’e yakın kişinin katıldığı ifade edilen Şûra 7 yıl aradan sonra düzenleniyor. Şûra çalışmaları 13-17 Kasım tarihleri arasında devam edecek.

Kemal BENEK / ANKARA

14.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Filistin’de yapılanları asla tasvip etmiyoruz

  Bir tek laiklik kaldı

  Koalisyonu milletle yapacağız

  Ağar: Halkın irtica diye bir problemi yok

  Eğitim Şûrası geç kaldı

  Danıştay, reçetelere kısıtlamayı durdurdu

  Asker kaçaklarına cezalar artırılıyor

  Barolar Birliği’nden insan hakları sempozyumu

  CHP'nin Kur’ân kursu rahatsızlığı

  Savunma sanayimizin toplam cirosu artıyor

  Yeni dokunulmazlık dosyaları Meclis’e gönderildi

  Özgürlükte gerileme var

  Yuva çocukları şefkat bekliyor

  M. Zahit Kotku duâlarla anıldı

  Hacılara menenjit aşısı

  İskenderun’da atık iddiası

  Komşusunun hayatından etkilendi, Müslüman oldu

  “Kimse yok mu?” Düzceli aileleri unutmadı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004