Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Koalisyonu milletle yapacağız

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar,”Bana soruyorlar, ‘Kiminle koalisyon yapacaksınız’ diye. Biz koalisyonu milletle yapacağız” dedi.

İstanbul Kaya Ramada Otel’de partisince düzenen İstanbul-Trakya, Marmara 7. Bölge Toplantısına DYP Genel Merkez Yöneticileri ile birlikte katılan Mehmet Ağar, burada yaptığı konuşmada, DYP’nin sayısal azlığına rağmen siyasette en fazla ağırlığı olan parti olduğunu söyledi.

Hükümeti millete verdiği sözleri yerine getirmemekle eleştiren DYP lideri Mehmet Ağar, şunları kaydetti: “İktidar salkım saçak dökülüyor. Siyaset verdiği sözleri yerine getirebilenlerin işidir. Kendi ifadeleriyle siyaset ‘yan gelip yatma’ yeri değildir. İktidar muktedir olma yeridir. İktidarda samimiyetleri yok. 3 yıl süre istediler 4 yıl doldu hâlâ ortada bir şey yok. Cumuhurbaşkanlığı seçimine kadar kazasız belâsız götürelim. Ondan sonra ne olursa olsun anlayışıyla siyaset yapılamaz. İktidar milletin önüne gelip hesap vermeli. Kaçacakları en son yer bir seneden sonrası değildir. Biz koalisyonu milletle, Ziraat Odalarıyla, çiftçiyle, köylümüzle, işsizlerimizle, fakir fukara ile, esnafla, KOBİ’ler ile, sanayicilerimizle yapacağız.”

MİLLETTEN KORKARAK SİYASET YAPILAMAZ

Milletten korkarak siyaset yapılamayacağını vurgulayan Mehmet Ağar, “Herkes hesabını verlecek. DYP iktidarına göre yapsın. Bu iktidarın zaafiyeti, Türkiye’nin zaafiyeti olamaz” dedi.

Ağar,”Muhalefet bir fikir, bir duruştur. Türkiye’yi ileriye götürmektir. Zıtlaşmalarla muhalefet yapılarak bir yere varılamaz. Parti sokakla beraber yürümeli ve hatta sokağı yönlendirmeli. Bizim muhazafakarlığımız millete sahip çıkıp ileri götürmektir. Siyaset ardamarı çatlamış kiylerin işi değildir. Bizim muhalefet anlayışımızı hükümete destek gibi anlayanlar bilsinler ki bizim desteğimiz demokrasiye, ve Türkiye’yedir” diye konuştu.

İktidar ve muhalefeti antidemokratik parti tüzüklerine sahip olmakla eleştiren Ağar, “Biz daha demokratik bir parti tüzüğü çıkarmak için Siyasi Partiler Kanunda değişiklik yapmaları bekledik. Aradan 4 yıl geçti bu değişikliği yapmadılar” dedi.

Mustafa GÖKMEN / İSTANBUL

14.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Filistin’de yapılanları asla tasvip etmiyoruz

  Bir tek laiklik kaldı

  Koalisyonu milletle yapacağız

  Ağar: Halkın irtica diye bir problemi yok

  Eğitim Şûrası geç kaldı

  Danıştay, reçetelere kısıtlamayı durdurdu

  Asker kaçaklarına cezalar artırılıyor

  Barolar Birliği’nden insan hakları sempozyumu

  CHP'nin Kur’ân kursu rahatsızlığı

  Savunma sanayimizin toplam cirosu artıyor

  Yeni dokunulmazlık dosyaları Meclis’e gönderildi

  Özgürlükte gerileme var

  Yuva çocukları şefkat bekliyor

  M. Zahit Kotku duâlarla anıldı

  Hacılara menenjit aşısı

  İskenderun’da atık iddiası

  Komşusunun hayatından etkilendi, Müslüman oldu

  “Kimse yok mu?” Düzceli aileleri unutmadı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004