Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

“Kimse yok mu?” Düzceli aileleri unutmadı

“İnsanlık adına iyi ve güzel olan her şeyde varız” cümlesinden hareketle yola çıkan Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, 12 Kasım 1999’da meydana gelen Düzce depreminin 7. yılında muhtaç aileleri unutmadı. 7,2’lik depremin yıldönümünde daha önce belirlenen ailelelere önemli miktarda yardım dağıtıldı ve aileler sağlık taramasından geçirildi.

Gece ise, depremin yıldönümü sebebiyle, tanınmış san’atçıların katıldığı faaliyet gerçekleştirildi. Düzce depreminin yıldönümünde, Kimse Yok Mu Derneği Düzce temsilciliği tarafından gerçekleştirilen yardım organizasyonunda ihtiyaç sahibi 100’den fazla aileye, içerisinde yakacak, giyecek ve gıda maddelerinden oluşan zengin bir yardım paketi ulaştırıldı. Bunun yanında 30’dan fazla aile de 2 doktor ve bir hemşire kontrolünde sağlık taramasından geçirildi.

Yardım gönüllüleri gecede buluştu

Kimse Yok Mu Derneği, Düzce depreminin 7. yıldönümünde yardım gönüllülerini tanınmış san’atçılarla biraraya getirdi. Samanyolu Televizyonu ana haber bülteni spikeri Kemal Gülen’in sunumuyla, Düzce kapalı Spor salonunda tertip edilen gece saygı duruşu, İstiklâl Marşı ve Kur’ân tilâvetiyle başladı. Kemal Gözen’in “Yetimin öksüzün yanında olanlarla, ‘Allahım bana yardım et!’ diyenler bir aradalar. İşte gerçek dostluk bu” sözlerinin ardından Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara yaptığı açış konuşmasında “Türkiye’nin itibarı adına sivil toplum örgütlerinin yaygınlaşması ve daha büyük işler yapması lâzım” dedi. Vali Yardımcısı Kemal Kahraman ise, “Kimse yok mu sözü birilerine ihtiyaç olduğunda söylenir. Kimse Yok Mu Derneği, yardım isteyenlerle yardım edenler arasında köprü olmuştur” şeklinde konuştu. Derneğin tanıtım filminin ardından geceye renk katan san’atçılar sahne aldı. Düzce’nin güçlü sesi Alper’in eserlerini seslendirmesinin ardından, Ceylanpınar’a 1500 kişilik yemek çadırı açan işadamı ve yardım gönüllüsü Ali Eksen, Mustafa Özkara’nın elinden teşekkür plaketini aldı. Ankaralı ve İstanbullu yardım gönüllülerin de Düzcelileri yalnız bırakmadığı gecede, Gökmen ve Eşref Ziya da sevilen türkü ve ezgileriyle gecede yer aldılar. Gecenin en renkli görüntüleri ise Türk San’at müziği san’atçısı Ertuğrul Erkişi’nin performansı sırasında yaşandı. Minik Duâlar çocuk grubunun kurucusu olan Erkişi, programa katılan çocukları sahneye alarak “Minik adımlar” ilâhisini beraber seslendirdiler. Çocuklara unutulmaz dakikalar yaşatan, izleyicileri sevinçten ağlatan performansta, tüm salon duygulu anlar yaşadı.

Program, Kimse Yok mu adlı eserlerini Erkişi ile seslendiren Grup Semavi ile devam etti. Düzce’de kardeş aile olanlara verilen şükran plaketleri ve depremde hayatlarını kaybedenler için yapılan duâ ile de sona erdi. Elif'in dramı Kimse Yok Mu Derneği tarafından yardım edilen bir ailenin dramı ise yürekleri sızlattı. Depremde evleri yıkılan ailede, baba bir süre sonra evi terk eder. Anne biri kız üç çocuğuyla ortada kalır. Ardından felç geçiren anne ve bundan olumsuz etkilenerek aklî dengesini yitiren kızı Elif ile birlikte aile çok zor duruma düşer. Evin küçük oğlu okulunu bırakıp ağabeyiyle birlikte çalışmaya başlar. Buna rağmen yerleştirildikleri deprem konutunun 4.000 YTL’lik elektrik borçlarını ödeyemezler. Bu noktadan sonra devreye giren Kimse Yok Mu Derneği, ailenin elinden tutarak ilk önce elektrik borcunu öder. Ve bundan sonra, düzenli olarak aileye yardımlarını devam ettirir.

Recep BOZDAĞ

14.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Filistin’de yapılanları asla tasvip etmiyoruz

  Bir tek laiklik kaldı

  Koalisyonu milletle yapacağız

  Ağar: Halkın irtica diye bir problemi yok

  Eğitim Şûrası geç kaldı

  Danıştay, reçetelere kısıtlamayı durdurdu

  Asker kaçaklarına cezalar artırılıyor

  Barolar Birliği’nden insan hakları sempozyumu

  CHP'nin Kur’ân kursu rahatsızlığı

  Savunma sanayimizin toplam cirosu artıyor

  Yeni dokunulmazlık dosyaları Meclis’e gönderildi

  Özgürlükte gerileme var

  Yuva çocukları şefkat bekliyor

  M. Zahit Kotku duâlarla anıldı

  Hacılara menenjit aşısı

  İskenderun’da atık iddiası

  Komşusunun hayatından etkilendi, Müslüman oldu

  “Kimse yok mu?” Düzceli aileleri unutmadı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004