Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Çöplüklerdeki hayatlar

Fotoğrafya Sefa Ulukan Fotoğraf Atölyesi fotoğrafçılarından Burak Durhasan ve Caner Enver Özyurt’un “Karışık 90 Bin- Babam Bile Olsan” adlı fotoğraf sergisi, sanatseverlerle buluştu. Fotoğrafya Sanat Galerisi’nde sergilenen 40 adet fotoğraf, şehrin çöpleri arasından kâğıt toplayarak hayatlarını sürdüren insanların bilmediğimiz hayat hikâyelerini anlatıyor.

Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Caner Enver Özyurt ile Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde fotoğraf eğitmeni olarak görev yapan Burak Durhasan’ın yaklaşık 3 ay süren fotoğraf çalışması, kağıt toplayıcılarının hayatlarından kareler sunuyor. Durhasan ve Özyurt, “Bu çalışmada, göçün Adana’ya savurduğu insanların, kentte var olabilmek için kentin çöplerinin içine sıkışmış meta değerine sahip şeyleri toplayıp, ayırıp satmalarının görünmeyen yönünü fotoğraflarla anlatmaya çalıştık. Bu insanların yaşantılarına tanıklık ettiğimiz kısmı, ardında el arabası çeken bir kişinin o çöpten diğer çöpe doğru gitmeleri ve çöpün içerisinden bir şeyler alıp arabalarına atmaları. Tanık olmadığımız kısmı ise kim oldukları, topladıkları bu çöpleri nereye götürdükleri, nasıl değerlendirdikleri. İşte tanık olmadığımız bu kısmı görmek ve fotoğraflamak için bir yabancı olarak girdiğimiz depolarında hayat hikayelerini dinledik, uzun sohbetler ettik, çaylarını içip yemeklerini yedik. Çöplerden çıkardıklarından özene bezene bir şeyler seçip hediye ettiler bize, biz de onlara fotoğraflarını bastırıp verdik, bilgisayarı depolarına götürüp çektiğimiz fotoğrafları izlettik. Arayı biraz uzun tuttuğumuzda telefon açıp yanlarına uğramadığımız için sitem ettiler. Aslında fotoğraf çekmekten çok daha fazlasını yaşadık bu süreçte. Sonuçta, çalıştıkları depolarda, geçmişten taşıdıkları kültürleri ile bugün yaşadıkları kentin kültürünün çatışmasıyla oluşmuş bir yaşamı sürdürdüklerine tanık olduk ve bu tanıklığımızı fotoğraflara aktarmaya çalıştık” dedi.

Fotoğrafya San'at Galerisi’nde 18-30 Kasım arası sergilenecek fotoğraflar, Pazartesi hariç her gün saat 22.00’a kadar ziyarete açık olacak.

19.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Millî kütüphanede 2,5 milyon eser var

  Çöplüklerdeki hayatlar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004