Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bahçeli’nin İmralı çıkışı ters tepti

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ‘’Sayın Genel Başkanın (Devlet Bahçeli) söylemi ile terörist başının özlemi örtüşüyor. Çünkü terörist başı da orada (İmralı) kalmaktan rahatsız’’ dedi.

Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında ‘’Terörist başının F tipi cezaevinde cezasını çekmesi konusunda bazı talepler geliyor. MHP kongresinde de bu dile getirildi. Bu konudaki görüşleriniz neler?’’ sorusu üzerine şunları söyledi: ‘’Bu konuda yapılan açıklamaların sağlıklı bilgiye dayandığı kanaatinde değilim. Halbuki biz Bilgi Edinme Kanunu çıkardık. Böylesine hassas konularda açıklama yapmadan önce nezaket gösterip sorulabilse biz her türlü bilgiyi veririz. Değerlendirmeleri sonra herkes kendisi yapabilir. Ama böyle eksik bilgiye dayalı olarak kamuoyunda tartışıldığında yanlış anlamalara sebebiyet veriyor, gerginliklere sebebiyet veriyor. Basında çıkan haberlere ve kongrede yapılan konuşmalara göre Sayın Genel Başkan’ın söylemi ile terörist başının özlemi örtüşüyor. Çünkü terörist başı da orada kalmaktan rahatsız. Avukatları aracılığı ile veya başka türlü, ‘burada tecrit yapılıyor’ tarzında Avrupa Birliği makamlarına da zaman zaman başvurular var. Oradan biran evvel başka cezaevlerine nakledilmesi konusunda talepleri var. Şimdi o taleple kongredeki söylem üst üste örtüşmüş oluyor. Bu çok doğru değildir. Çünkü onun orada kalması 57. Hükümet’in verdiği bir karardır. Bir devlet kararıdır. Dolayısıyla AK Parti iktidarı döneminde alınmış bir karar değildir. Niye 57. Hükümet aldı? O kararın gerekçesini biran evvel o kararda imzası bulunanların, o kararı verenlerin çok daha iyi takdir edeceğini düşünüyorum.”

MHP TRİBÜNLERE OYNUYOR

BBP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Selçuk Özdağ da “Teröristbaşı Abdullah Öcalan’a ada tahsisini siz yapmıştınız. Şimdi niye F tipi cezaevine nakil yapmaktan bahsediyorsunuz?” diye sordu. Selçuk Özdağ, yaptığı yazılı açıklamada Devlet Bahçeli’nin teröristbaşı Öcalan’ın söylemleri ile benzer ifadeler kullandığına dikkat çekeerek, teröristbaşı Öcalan’ın, terör örgütü PKK ve bunların avukatları ve yardakçılarının da Öcalan’ın F tipi cezaevine naklini istediklerini hatırlattı ve Bahçeli’ye “Terörist başı, yardakçılarının ve yandaşlarının özlemini dile getirdiğinizin farkında değil misiniz?” diye konuştu. Dr. Özdağ, teröristbaşı Abdullah Öcalan’a bir devlet adamı gibi özel statü kazandıranların DSP, MHP ve ANAVATAN iktidarı olduğunu hatırlatarak, ellerinde yetki varken normal cezaevlerinden birine ya da F tip cezaevine hapsetmediklerini, şimdi ise MHP’nin tribünlere oynadığını ifade etti.

/ ANKARA

22.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Linç zihniyeti üniversitede de iş başında

  Din, toplum ve siyaset

  Güleçyüz: 301 kalkmalı

  Bahçeli’nin İmralı çıkışı ters tepti

  Rektörler katsayıda diretiyor

  HRW’den Erdoğan’a “Vicdanî red” mektubu

  Bu işler şantajla olmaz

  Türkiye’yi AB’den uzak tutmak akılsızlık olur

  Çocuklar her şeyin en güzeline lâyık

  Selzede çocuklara oyun çadırı

  Eğitim ve sağlıkta fırsat eşitliği sağlansın

  Adlî Yargı Hakim Adaylığı Sınavı ertelendi

  Zengin olmak mutlu olmaya yetmiyor

  İDO öğretmenleri ücretsiz taşıyacak

  Evlerin yüzde 30’unda diş macunu bulunmuyor

  Harran’da turist çok, tesis yok


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004