Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Avrupalılar Türkiye’de iş arayacak

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Nicholas Graham Faraday Baird, Türkiye’nin AB’ye üye olması halinde serbest dolaşım konusunda Avrupa kamuoyunda korku olduğunu ifade ederek, “Ekonomi açısından Türkiye hızlı gelişiyor. Tam tersine Avrupa’da yaşayan insanlar Türkiye’ye gelip, burada iş arayacaklar” dedi.

Baird, Antalya Konsolosu Jane Baz ile birlikte Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Kemal Özgen’i ziyaret etti. Baird burada yaptığı açıklamada, Türkiye ile İngiltere arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmekte olduğunu belirtti. İngiltere’nin Türkiye’nin AB’ye üyeliği konusunda destek verdiğini ve bu desteği devam ettireceğini kaydeden Baird, AB’ye üyelik sürecinin zor geçeceğini de ifade etti. Büyükelçi Baird, AB ile müzakere sürecinde Kıbrıs konusundaki sıkıntılara ilişkin bir soru üzerine şöyle konuştu:

“İngiltere olarak Türkiye’nin AB’ye girmesine güçlü destek veriyoruz. Bu tabiî ki birçok sebepten dolayı zor bir süreç ama kısa vadedeki sorunları atlatacağımıza eminim. Dolayısıyla uzun vadede istediğimiz, Türkiye’nin AB’ye üye olmasıdır. Eminim ki başaracağız. Kıbrıs konusunda BM’nin de tekrar gayret etmesi lâzım.”

Türkiye’nin AB’ye üye olması halinde serbest dolaşım konusunda Avrupa kamuoyunda korku olduğunu ifade eden Baird, şunları belirtti:

“Tabiî ki Avrupa kamuoyunda serbest dolaşım konusunda bir korku olduğu gerçeği var. Türkiye büyük bir nüfusa sahip. Bu nüfus Avrupa’da iş arama çabası içinde olacak. Avrupa’da bazı kesimlerin (bizim işimize talip olurlar) korkusu var. Ama ben de diyorum ki, o, bugünkü Türkiye değil. Gelecekteki, 8-10 yıl sonraki Türkiye. O insanlar, o zamanki insanlar olacak. Ekonomi açısından Türkiye hızlı gelişiyor. Tam tersine Avrupa’da yaşayan insanlar Türkiye’ye gelip, burada iş arayacaklar.”

/ ANTALYA

25.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Moskova’da Hz. Muhammed konferansı

  Skandal uygulama

  Emniyet: Tepkiler ölçülü olmalı

  Bardakoğlu: Misafirimize konuksever davranırız

  Wilson'dan Ağar'a ziyaret

  301’e makyaj zirve öncesi

  Çiçek: 301 konusunda bana metin gelmedi

  Türkiye’nin AB üyeliği tarihî bir gereklilik

  Öğretmenin adı yok

  TÜSİAD kendi işine baksın

  Avrupalılar Türkiye’de iş arayacak

  Demokrat gençlerden Yayla’ya destek

  Şırnak’ta operasyon: 1 asker şehit

  Hekim sayısı yetersiz

  Bahar havası sürecek

  Küresele ısınma için araştırma talebi

  Valilikten provokasyon uyarısı

  Sözleşmeli sağlık personeline iyi haber


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004