Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Moskova’da Hz. Muhammed konferansı

Moskova’da ‘Sevgi ve Barış Peygamberi Hz. Muhammed’ konferansı düzenlendi. Rusya Müftülüğü ve Moskova İslâm Üniversitesi’nin işbirliği ile düzenlenen uluslar arası konferansta Hz. Muhammed’in tüm dünya insanlığına getirdiği barış ve huzur mesajları tartışıldı.

Konferansta bir konuşma yapan akademisyen Aleksander Malaşenko, Hz. Muhammed’in ebediliğe bakan, tarihte eşine rastlanamayacak çok büyük bir reform gerçekleştirdiğini söyledi.

Malaşenko tebliğinde ‘Karizmatik, büyük lider’ olarak tanımladığı Peygamber Efendimiz hakkında, “O tevhid anlayışını kurdu. Buna hiçbir Batılı karşı çıkamaz. İçinde bulunduğu toplumun tüm değerlerine karşı çıkarak, tüm zorlukları göğüsleyerek bıçak sırtında yürüdü. Vazifesinin bilincinde olan Hz. Muhammed hep muvaffak oldu.” dedi.

Maleşenko Hz. Muhmmed’in aynı zamanda kendi ayakkabılarını bile kendisi tamir edecek kadar sıradan bir yaşantısı olduğunu hatırlatarak bunun tarihte eşine rastlanmayacak derecede ilginç bir birleşim olduğunu savundu.

Rusya Müftü Yardımcısı Mustafa Kütükçü, “Hz. Muhammed’in çocuk sahibi olması, aile yaşantısının olması, aile geçimi için uğraşması ile sıradan bir insan olduğunu göstermiş ve nasıl yaşanılması gerektiği konusunda da mükemmel bir örnek sunmuştur” dedi. Kütükçü, Hz. Muhammed’in 23 yılda içinde yaşadığı toplumun alkolden, kız çocuklarına öldürmeye kadar yüzlerce kötü alışkanlığını değiştirmeyi başardığını belirterek, “Maalesef günümüzde sivil toplum kuruluşlarının ve doktorların sigaranın zararlarını her fırsatta anlatmalarına rağmen bir küçük kötü alışkanlıktan insanları vazgeçirmekte başarılı olamıyor” dedi. Moskova İslâm Üniversitesi Rektörü Marat Mürtazina Hz. Muhammed’in tüm âlemlere rahmet olarak gönderildiğini ifade ederek; “70 sene ateizmden sonra dinî hayat Rusya’da daha yeni canlanmaya başladı. Rusya Müslümanları namazlarını kılarak, Allah’a duâ ederek ve Efendimiz’i anarak imanlarını kuvvetlendirmeye çalışıyor.” dedi. Bu gibi toplantıların bundan sonra daha sıkı yapılacağını belirten rektör Mürtazina; “Peygamberimizin ahlâkı seniyyeleri burada tüm dinler için örnek teşkil ediyor” dedi.

“PAPA YANLIŞ ANLAŞILMALARI TELÂFİ EDECEK”

Programa katılan Rusya Katolik Kilisesi Metropoliti Tadeus Kondrosevic ise İslâm dinine ve O’nun peygamberine büyük saygı duyduklarını söyledi. Katıldıkları konferanslarda bunu dile getrimekten memnuniyet duyduklarını ifade eden Kondrosevic; “Papa II. Jean Paul da Papa 16. Benedict’te İslâm peygamberine karşı saygılı olmuşlardır. Son dönemde ortaya çıkan yanlış anlamaları Papa’nın Türkiye ziyareti ile telâfi edileceğine inanıyoruz.” dedi.

/ MOSKOVA

25.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Moskova’da Hz. Muhammed konferansı

  Skandal uygulama

  Emniyet: Tepkiler ölçülü olmalı

  Bardakoğlu: Misafirimize konuksever davranırız

  Wilson'dan Ağar'a ziyaret

  301’e makyaj zirve öncesi

  Çiçek: 301 konusunda bana metin gelmedi

  Türkiye’nin AB üyeliği tarihî bir gereklilik

  Öğretmenin adı yok

  TÜSİAD kendi işine baksın

  Avrupalılar Türkiye’de iş arayacak

  Demokrat gençlerden Yayla’ya destek

  Şırnak’ta operasyon: 1 asker şehit

  Hekim sayısı yetersiz

  Bahar havası sürecek

  Küresele ısınma için araştırma talebi

  Valilikten provokasyon uyarısı

  Sözleşmeli sağlık personeline iyi haber


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004