Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Emniyet: Tepkiler ölçülü olmalı

Papa 16. Benediktus’un ziyareti sebebiyle bütün dünyanın gözünün Türkiye’nin üzerinde olacağına dikkat çeken Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, “Vatandaşlarımız, her türlü tepkilerini aşırıya kaçmadan, yasal kurallar çerçevesinde ve demokratik bir şekilde yapmalıdırlar. Papa’nın Türkiye’den olumlu izlenimlerle ayrılması ülkemizi her açıdan olumlu etkileyecektir” dedi.

Papa 16. Benediktus’un Türkiye ziyareti sırasında alınacak güvenlik tedbirlerinin en üst düzeyde ve devlet başkanlarına uygulanan şekilde olacağı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, 28 Kasım Salı günü Ankara’da olması beklenen Papa’nın gezisi öncesi Dışişleri Bakanlığında bir güvenlik zirvesi gerçekleştirildi. Çarşamba günü yapılan toplantıya Dışişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilâtı’nın üst düzey görevlileri ile ilgili kurumların görevlileri katıldı. Toplantıda, Papa’nın yapacağı gezide alınması gereken önlemler tek tek gözden geçirildi. Papa,Türkiye ziyaretinin ilk ayağı Başşehirde en üst düzeyde güvenlik tedbirleriyle korunacak. Ankara polisi, 11 Eylül saldırıları, Irak işgali ve İstanbul’da meydana gelen patlamalardan sonra Türkiye’ye gelen ABD Başkanı George W. Bush’un, 2004’teki NATO Zirvesi öncesinde yaptığı Türkiye gezisinde alınan tedbirlerin aynısını Papa için de uygulayacak. Papa için yaklaşık 3 bin polis görev yapacak. 3’lü yakın koruma çemberinde temaslarını sürdürecek olan Papa’yı taşıyacak aracı frekans karıştırıcı ve mobil telefonları kapsama alanı dışında bırakacak bir araç da takip edecek. EMNİYET: TEPKİLER ÖLÇÜLÜ OLSUN Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, haftalık basın bilgilendirme toplantısında sorular üzerine, Papa 16. Benediktus’un Türkiye ziyareti sırasında alınacak güvenlik tedbirlerinin en üst düzeyde ve devlet başkanlarına uygulanan şekilde olacağını söyledi. Çalışkan, tepkilerin makul ve yasal çerçevede olması gerektiğini vurgulayarak, “‘Tüm dünyanın gözü Türkiye’nin üzerinde olacaktır’’ dedi.

/ ANKARA

25.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Moskova’da Hz. Muhammed konferansı

  Skandal uygulama

  Emniyet: Tepkiler ölçülü olmalı

  Bardakoğlu: Misafirimize konuksever davranırız

  Wilson'dan Ağar'a ziyaret

  301’e makyaj zirve öncesi

  Çiçek: 301 konusunda bana metin gelmedi

  Türkiye’nin AB üyeliği tarihî bir gereklilik

  Öğretmenin adı yok

  TÜSİAD kendi işine baksın

  Avrupalılar Türkiye’de iş arayacak

  Demokrat gençlerden Yayla’ya destek

  Şırnak’ta operasyon: 1 asker şehit

  Hekim sayısı yetersiz

  Bahar havası sürecek

  Küresele ısınma için araştırma talebi

  Valilikten provokasyon uyarısı

  Sözleşmeli sağlık personeline iyi haber


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004